Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гинеколози

Дискусија во 'Бременост' започната од bebaa, 19 октомври 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    И да си стален нивен муштерија некогаш стварно ќе се погоди некој пациент од кожа што ќе те извади ќе ти ја исцрпи цела енергија што не си способен да функционираш сепак сите сме живи суштества и затоа се прават тие грешки :)

На Lovebug01, azelea и Happyinlove им се допаѓа ова.
  2. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    6.321
    Не таман работа нема што да сфатам погрешка. Јас во принцип не сум таков пациент да замарам со сва и свашта и да се карам, смирена личност сум, затоа сакам барем да ми објасни нешто што ме мачи а не да гледа да се оттараси што побрзо бидејќи чекаат други.

На Jana06 и Happyinlove им се допаѓа ова.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Др. Јана еднаш ме прими на цтг беше кратка и јасна, втор пат на визита кога се породив, исто директно и јасно, супер си, раната е супер, како си ти, како се снаоѓаш, прашања? И толку, сосема коректно.
    Др. Јане ме прими со болки кога отидов, крајно сериозен беше, 'ми ја зема невиноста со прсти' :D долгоочекуваниот страшен преглед :D И тој ми беше сосема ок, ми ја пратеше ситуацијата цела ноќ, по презимето ме препозна дека сум роднина со една докторка, па се опушти со мене и топ поминав. Сабајле кога дојде мојот доктор Ефремовски (btw за пораѓај топло го препорачувам) ми рече дека супер сум ја поминала ноќта и не би направил ништо различно од др. Јане.
    За мене најдобра секогаш ќе остане др. Петрова, многу ми има помогнато, достапна ми е секогаш дури и во странство кога иде, не ми наплаќала прегледи многу пати и никогаш нема да ја сменам. Не е тип што ќе ти лепи уста, ќе те нарекува со секакви убави имиња, отворена е и ќе ти каже што и како, па ти сакаш слушај сакаш најди си нов лекар. Сум искачала изнервирана од кај неа зашто не сум го слушнала тоа што сакам ама секогаш била во право.

На Coco31, Lovebug01, Happyinlove и 4 други им се допаѓа ова.
  4. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Кога се збори за доктор многу е битно дали збориме за неговата стручност или како што викате еден збор еден алтан. Не ми е во ред да се очекува не знам колку муабетење, да се каже битното. И не секој е 'народен' па да треба и кафе да ви свари кога ќе појдете на преглед. Гледајте стручност, достапност и залагање на доктор кај пациенти кај кои стварно имаат потреба од тоа,а не колку зборел.

Последна измена: 30 август 2020
    На Lovebug01, elimkd, Brpbrp и 4 други им се допаѓа ова.
  5. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Јас лично несакам кафе да ми прави и да разговараме за времето. Тоа што сакам е да ми го објасни проблемот а не од таму да излезам со прашалници и да се активирам на гугл да пребарувам. Сепак сметам дека он е тој што треба да ми го објасни проблемот.

На zhap4e и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  6. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    . Никој ?

7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Пребарај горе во полето, на самата категорија Бременост укуцај Младен. Има многу мислења за него.

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.065
    Допаѓања:
    3.781
    Зависи за што, јас бев на преглед за хистеро и лапаро. Уште немам правено операција, али докторот е супер, преглед детален и разговор и договор.

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  9. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    За породување ми е, па ме интересираше стручноста и наравот каков му е, вака кога отворив на страната на гин. Чаир некако најмлад ми се виде...

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Не сум сретнала доктор на кој ќе му поставиш прашање и он нема да ти одговори.

11. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Си имала среќа...

На LucyLu му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Има секакви доктори секаде и секакви карактери. Некоја сака разговор од еден саат, некоја се брза зашто има обврски... Зависи на која што и треба.
    Надица Геровска од Мама ординација ми е матична и порано кога идев кај неа главев подолго, многу збори, а ништо не кажува. Па дури си пуши цигара на тераса и од таму ми збори.
    Еве Димчев од Систина (јас не сум била) сите истото го кажуваат дека ништо не збори ама пак сите идат кај него за скрининзи зашто бил многу добар доктор итн. да не ги анализирам сега сите. И замислете сега некоја да пише дека не е задоволна од Димчев или дека нема добри доктори во Систина заради тоа што сакала долго да седи во ординација и да си прават муабет. Затоа се пишува конкретно кој доктор, зошто не си задоволна и сл. Ова општо го пишувам, не е за некоја конкретно. Ако сакате долг преглед и разговор ете ви го Јован Костадинов во Систина само не знам која му е специјалност. И спремајте си 100 евра за преглед.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  13. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    По приватни болници, да излагаш цела во прашалници, апсурдно ми е?! Абе кога збориме за некоја професија држете се до професионалност, а не ми зборел многу или малку доктор.
    @Jana20 ако некој сака муабети со доктор на психолог/психијатар се оди. Не може гинеколог сеанса да држи.

На butterfly *_* и Brpbrp им се допаѓа ова.
  14. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Истото и јас го сакам од еден доктор. Сакам се да ми објасни, на секое мое прашање да ми одговори (колку и да е глупаво прашањето) да не пребарувам после дома на интернет. На пример, матичниот мој е да му ги вадиш зборовите со клешти иако си е стручен во работата. Затоа кај него во бременоста одам само за упати, а прегледите и сите останати консултации ги правам во Ремедика кај Др Котларова и во поглед на посветеност немам збор. Ретко да имам прашања зошто се ми објаснува детално. Еден обичен преглед не траел помалку од 15 минути, сосе консултација, разгледување резултати и ехо. Плус докторката достапна ми е секогаш на вибер, за разлика од матичниов што нема службен телефон и не можам да го добијам кога ми треба вон работно време. Брисеви и пап досега сум правела се кај матичен. Никогаш не сум имала чувство дека ме тераат да правам некои дополнителни прегледи само за да ми земат пари, а има и такви доктори во приватниве болници за жал.

На Coco31, LucyLu, Milkiway и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Матичната моја ми одговара и на глупи прашања ама моментот е пред да ми одговори ми праќа поглед испод наочара. Во стилот како да провери дали стварно ме интересира или се заебавам. Хахах така знам уствари кога сум поставила глупо прашање.

На Brpbrp, Jana06 и K7M10J им се допаѓа ова.
  16. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.287
    Околина на Кисела вода, Цетар добар гинеколог за следење на бременост. Коруноски веќе не следи бремености и не прави прегледи. Само скрининг и преглед за дојка. Не ми се верува колку се разочарав. Или да одам кај Снеже во Лисиче?

17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.980
    Допаѓања:
    59.650
    Што е со таа амбуланта јас незнам.
    Има една знам кај билна аптека,други гинеколози во населба а нема.
    Најубаво одиси кај Снеже,и јас сум кај нејзе.
    Штета што нее веќе кај коруноски а колку лесно ми беше за одење.

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Др Таше Цветановски?
    Многу што ги знам одат кај него и се презадоволни.
    Лично не сум задоволна од него..таа сестрата таму ми идеше на нерви и ми даваа терапии за имунитет на нестигнати резултати.
    Но нели сегде има некој што е незадоволен :D Жени ептен го фалат..еве може ќе пише некоја за него .
    Он ти е во зградата до ујп одма.

19. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.287
    Се наполни пари Васо и си стави кој сака таму. Жена му врска нема, И таа една нова што имаат ни збори ни говори.. Пропадна..

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.980
    Допаѓања:
    59.650
    Ми беше јасно кога слушнав дека и сестрите си фатиле патот од таму.
    Јас сум кај Снеже ама одамна не сум била,уствари од прва контрола после пораѓај.
    Исто ли оди закажувањето во понеделник?