Лелееее мизерија мене ме исповади од памет ааа висока бета имаш сигурно е вонматерично,а јас и така бев со еден мисед предходно мисчам дека светот ми го сруши плачејќи одев до клиника никогаш нема да и го заборавам тоа
Добро ќе беше да беше бременост, она полипот што го видела во матка не го препознала дека е полип, ми вели рана бременост.
Zdravo devojki, Pobarav na forumov tema vakva, no ili ja nema ili ne sum ja nashla. Ve molam na preporaka na dobar ginekolog. Momentalno sum kaj Nikola Lichovski vo Jane Sandanski vo Aerodrom i nekolku pati taka im imase utnato dijagnozi na moi prijatelki, pa duri i majka mi. I seriozno razmisluvam da go smenam kako maticen so drug ginekolog, ama se razbira sakam nekoj asalen. Fala vi mnogu odnapred.
Бараш нешто невозможно барем за државно матичните ги боли таквото за пациентите лапаат пари од државата си имаат пациенти им е гајле
Здраво девојки, среќна Нова 2021 и среќни празници. Знам дека се повторува прашањето, но ми треба предлог за добар матичен гинеколог во Скопје што сеуште прима пациенти, конкретно за бременост. Најбитна ми е стручноста и знаењето, да знае да те упати соодветно, не ми е толку битно колку е пријателски расположен или колку наплаќаат за прегледи. Почнав да водам бременоста приватно, но докторот ме советува да си одберам и матичен гинеколог за рецепти, упати за основни испитувања кои може да ги правам преку фондот.
Ако ти е за рецепти само сите би давале гледај најблиску кој ти е штом веќе ја водиш бременоста приватно
Исто... платив приватно за ПАП, ми кажаа дека е во ред, на ]држвно испадна дека не е. Сега им ги барам тестовите да ми ги пратат на Вибер, не ги добив, само ми кажаа на 31.12. дека има HPV високоризичен тип, како новогодишна честитка и ништо повеќе, колку да ме извадат од памет, денес се недостапи на телефон. Како на тезга да работат, ни фискална ни потврда, ништо, се сомневам дека воопшто не ни бил направен приватниот тест, само сум го платила. Според коментариве, нема еден матичен што немал тешки пропусти а и сега поради ситуацијата уште потешко примаат нови пациенти.
Ти ја препорачувам докторка Ивана Наков, поликлиника Манолеви, Радишани. Јас сум презадоволна, мене ми ја води бременоста со комисиски боледувања, секогаш знае како најдобро да ме упати, контактираме и преку тел и маил за се што ми треба, професионална значи немам зборови
Ми треба мислење и искуство за Др.Адела Стефанија од ГАК? Во петок сум на прв преглед кај неа и за конзилијарно мислење да земам, се мислам и за пораѓај кај неа бидејќи само убави работи слушнав за неа.
Doktorkata e super, jas sekoj mesec odam mi pravi pregled, site potrebni ispituvanja ona mi gi pravese samo sto konzilijarno nema da ti dadat zatoa sto drzavna ne dava, jas za toa moram da odam vo cair. So lesno
Не е за во Ск, во друг град иде докторкaта плус. Јас не смеам да патувам до Скопје, инаку и јас од Чаир до сега зимав.
Mislis za kavadarci? Znam deka tamu odi doktorkata, ako moze da ti sredi tamu konzilijarno super bi bilo, a za pregledi ne se somnevaj voopsto super e doktorkata kako ato veke kazav
Ja zemac Radmila Bojceva za maticen. Prv pregled imav kaj nea, mnogu fer i korekten odnos, se da ti objasni smireno stalozeno. Malce si e poveke komunikativna, ama bash mi prijashe. Preporachuvam, mada ne primaat veke maticni pacienti..
Пази кај Радица зашто над пола пациентки и се пратени на патолошка и извадени од памет. Фина е се тоа, но ако ти каже нешто лошо барај второ мислење
Здраво девојки Бременоста ја водам кај др Лидија Чеперналкоска во промедика меѓутоа сакам за втор скрининг да одам во Санте Негде читав дека др Јегени бил таму а негде пишува дека е во Ремедика Па ако е таму се мислам меѓу него и др Адамова Имате ли искуства со нив
Оваа лудача Радица на прв преглед идам откако тестот покажа две цртки ме праша кога сакам да абортирам и отвори едно тетратче ,иначе дознав дека сум трудна неколку дена пред да требаше да праам свадба ,катастрофа однос и она и сестрата дрски ... Ужас