Јас за Ана Данева имам само пофални зборови.. Значи пре пре добра е докторката ако одите кај неа нема да погрешите.
Мене Ана ми го кажа тоа што ниеден доктор неможеше да го открие нонстоп имам спонтани ми велеа одмарај,не станувај од кревет само до вц и назад.. Утрогестан..Боцкање со прогестерон за повторно се да заврши трагично.. Бев кај др Ана семејна пријателка ни е и ми рече дека се водам како ризична бременост и кога ќе дојде до бременост ќе треба да бидам на патолошка под надзор.
И мојата прва бременост заврши трагично, затоа сега барам некој добар доктор. Те молам кажи ми само преку матичен закажуваш кај неа? Барав на мој термин, но нема. Би сакала да отидам на преглед пред да останам бремена. Фала ти многу
Не не закажав туку и се јавивме бидејќи се знаеме со неа . До нејзе тешко се доаѓа евентуално да ви закаже само преглед матичен па ако имате среќа она да биде во амбуланта, или ако имате некој на гак па да закажете нешто преку нив. Само со врски..Можете и да се јавите на гак да прашате во која амбуланта ќе биде др Ана и според тоа да се ориентирате , се надевам дека ви помогнав.
Да правев хормони имав закажано за хсг ама имавме сообраќајна незгода со мм која резултираше со скршеници на левата нога и подолго време неможев да одам
Ах, тие врски во нашава држава. Фала ти многу, ќе пробам некако да најдам начин да стигнам до докторката.
Тоа значи дека ништо не сте откриле од што ти се нон стоп спонтаните. Ништо различно од другите не ти кажала докторката. Види си за испитувања. Мутации тромбофилија кариотип.
Високо ниво на тестостерон,инсулинска резистенција.. Хормонски дисбаланс високо ниво на тестостерон предизвикува неплодност и спонтан исто така.А хоспитализација во бременост се должи на тоа што носам ниско .
Океу е вака ама малце насилна во однос на гинеколошки преглед зимање брис ,ми зимаше брис ии проверуваше дали сум отворена имав намалена плодова вода нит ми објасни нит ништо иди само на гак , иначе кај пале се водам ама не беше тука и ај да не се враќам ме прегледа милена ,ама никад више боље кај пале или др ива исто е мн фина докторка ,за милена немам ок мислење сеа незнам може грешам
Душо, да не мислеш на Ана Данева? Исто и јас пробувам да дојдам до неа, но нема термини, па ваљда требат врски да дојдеш до докторката.
Сакам да ве прашам на приватниве гинеколози дали запишуваат во книшка за прегледот? Дали даваат терапија до рецепт? Конкретно за во Плодност ме интересира, одев во Ск ама не сум задоволна, не сакам да ми пишува во книшката бидејќи матичниот гинеколог ми е куќен пријател...
Приватните ниедна не пишува во книшка и рецепти не издаваат освен на розева рецепта како што се хормонски терапии
Да ми препорате гинеколог околина Центар или Кисела Вода, само не кај Коруновски затоа што бев таму и многу е гужва.