За др. Сузана Костовска искрено имам само пофални зборови. Единствен недостаток е што има многу гужва па мора да закажеш термин недела до две понапред кога планираш да одиш иако ако е за нешто итно знае да ти излезе во пресрет
Јас на прв преглед по пораѓај,кога збунето шириш нозе и очекуваш да ти каже вратена матка, се во ред...она почна да ми раскажува турска серија и со сестрата да се довикува за некоја терапија на друга пациентка. Цени јавно истакнати нема никаде. Фискална не даваат, бар мене не ми дале 3-4 пати сум била.
Не знам ни дали има апарат за фискални воопшто А за сестрата, не коментирам. Кога дознав дека сум бремена, и негде 5та недела отидов со силни болки, од врата ми рече "у гyжва сме, е добро де те боли и шо?" Да се породам здравје, земам картонот и не ме гледа веќе....
Jas bi ja pofalila Dr. Kokoromanova. Mnogu ne sum bila na pregled za bris sat pat, najvekje za upat. Imam privatna doktorka sto me vodi od dete. Ama sestrata sto raboti kaj nea e struja, za sto i da i se javam odma mi sprema upat informirana extra. Zadovolna sum kako za maticen doktor.
Jas pravev skrining kaj nejze me izvadi od pamet demek bebeto imalo.mozocna komora neznam.sto, posle me.prepratija vo cair kaj doktorka pranvera uste eden skrining koga go vide ona izvestajot i ona.sto gledase na eho nisto nemase vrska nisto ne izmerila kako sto treba samo.me izvadi od.pamet duri mi.vika ti dane imas.porodilni bolki zamisli hahahah a mene vtoro dete mie ovaa jaa gi znam veke porodilnite bolki jas ne sum ic zadovolna od nejze pak ti si znaes najubavo
Може прашањето не е за тука ама ај да си прашам. Дали некој знае др. Сузана Костовска-Гинековита до кога е на одмор?
И јас да ја пофалам Сузана. Не е многу по зборење, но ептен е стручна. (секој преглед ми е 5-10мин - само ехо, крвна слика после секој преглед - на месечно ниво, после крвна слика ми враќа на вибер дали е се ок... ) И апаратурата и е супер, дури и последно видов дека има 4д. ( и барав црно бела слика, и проба со 4д да направи ама бебе ми е уште многу мало ) Е сега и јас имам слушнато дека не прима нови пациенти, ама пробај се, како порано да ја слушнав сестрата дека после Мај-Јуни се ослободуваат.
ПРАШАЊЕ ШТО МЕ МАЧИ: Дали вашите гинеколози ставаат ракавици пред да стават кондом на вагиналното ехо? (Или кондомот го ставаат така со голи раце) На преглед кај др. Снежана (Коруновски) докторката не стави ракавици (тоа беше пред пола година). Сега бев на преглед во Санте Плус (каде приватен преглед е некои 2000 денари) и тамошната докторка Елма Абдула исто така не стави ракавици. Кога ја замолив да стави, рече дека воопшто не користат и добив услуга "нормално" без ракавици. Откако почна пандемијата изгледа штедат на ракавици дека се поскапи. Ве молам за ваше искуство, зошто стварно ми е шубе да не закачам така некоја бактерија од болнициве
И јас имам многу лошо искуство, да не речам ме упропасти и мене... Заобиколите ја оваа докторка, што веќе треба и у пензија да е, ама не паричките се слатки, а пациентите - што им даде господ тоа.
Taka e za pari se ke napravi i ke ti kaze dijagnoza sto nema vrska prav kriminalec e, i da taa treba da ide u penzija
Не ми се случило досега. Матичниот гинеколог и сега и пред пандемија работел со маска, ракавици и скафандер.