Кајо сте задоволни кај Коруноски од д-р. Павлина и д-р. Милена за водење бременост? Мене матична ми е Павлина, но првиот преглед ми беше кај Милена, ама некако како набрзина да ме откачи, не се чувствувам задоволно во односот на објаснување, иако искрено не знам ни што повеќе би ми кажала, но едноставно излегов како збунета. За вториот се надевам Павлина ќе биде слободна да ме прегледа.
Черепналковска е супер само мислам не работи со фонд. Мене ме водеше приварно, а за упати одев кај мојот матичен.
Zdravo, dali nekoj ima broj od tanja hadzievska od idadija, zamena e na nadica od mama. Mobilen ako ima nekoja, na brojot od ordinacija nikoj ne kreva
Јас бев кај нив за 4 д да ми направат, двете млади докторки дојдоа НЕ можеа да ми направат. Милена и Ива мислам дека се викаа, не ми е јасно како Не можеа да направат, првин проба едната па стана, седна другата... Врти врти со тоа стапчето од ехото И на крај се откажав. Денеска бев за пап кај Коруновски примиле некоја млада сестра бар за мене нова е, однос никаков дрска безобразна. Докторот Коруновски треба малку да поработи на односот на вработените, на ништо не личи таков пристап и однос на таа сестра.
И павлина е иста се набрзина, јас одев таму кај Бошковски од кога он замина некако еден не се погоди. А највеќе внимание ми има таа Ива посветено ама па она е прилично нова
Па не би рекла дека е професионалец. Не може на професионалец да му се случи, да има полип во матката, а да ме убедува дека сум бремена и да не го види полипот. И згора на се ме упатува на проверка преку крв. Таква дрскост и ароганција откако и го однесов резултатот... И на крај полипот си порасна како портокал па морав да завршам со киретажа. Целиот тим кај Коруновски се катастрофа. Почнувајќи од сестрите завршувајќи до докторите. Сестрите толку арогантни како дома да им влегуваш. Милена и Ива се гледа дека не се стручни вака од ракав лупаат дијагнози, за се едно нешто се допрашуваат до Павлина. Кај неа гужва колку сакаш и гледа онака само да те помине.
Додека беше докторот Коруновски може имаше некој ред ама сега неможе така да се каже. Две докторки да стојат до тебе и да неможат да направат едно 4Д плус го плаќаш 1000 денари незнам што да кажам... Може ќе научат имаат пациенти да вежбаат. Ама за сестрите што работат таму плус тоа е приватна ординација таков однос ни на клиника не се доживува. Безобразни, арогантни, невоспитани, без култура на однесување па ние таму не одиме од што немаме што да правиме во животот од мака од проблеми одиме, кај наплаќаат се приватно врз грбот и маката на пациентите па уште таков однос катастрофа.
Се согласувам потполно,а на сестрите да не им речеш дека ти треба упат за некое испитување одма уште не видела нема термин. Никогаш не се случило да влезеш на закажаниот термин. Обавезно се чека пола саат и повеќе...
Го делам потполно твоето мислење. Сестрите се ужасни чиниш повеќе од доктори се. Мене исто ми пречи што нема приватност гласно се збори на пулт се вика секој што е во чекслна има да ти ја разбере цела историја. За неукоста на Ива не коментирам Со другата немам искуство. Павлина се шлепа на презимето што го носи.
Ви благодарам. Вториот пат пак Милена ме прегледа, иако имав термин закажан за кај Павлина, но ми рекоа имало 5 пред мене кои ќе мора да ги чекам па влегов кај Милена. До душа, вториот пат убаво ми објасни се што ја прашав, па си викам наредните кај неа да си ги закажувам. А се мислев Павлина да не е далеку постручна па толку гужва кај неа. Препорака за друг матичен за водење на нормална бременост, во Карпош/Ѓорче?
Nadica Geroska od Mama vo park najtopla preporaka zenata e dusa. Strucna e i prijatna, rabotat so fond. Mene mi na vodi bremenosta, si ja znae rabotata, a sum bila kaj doktori sto licencata i diplomata moze da im posluzi za nesto drugo
Za biljana konkretno neznam, ama kaj lozankovski mn loso iskustvo. Navodno ne sum imala zdravstveno osiguruvanje, a neli koga ti se prekinuva raboten odnos ednas ides da se prijavis kako nevraboten i si imas zdravstveno celo vreme, e jas ne go znaev toa, gi prasav da proverat dali imam zdravstveno-nemav, i pap brisevi kontrola i hpv tipizacija trebase da platam se privatno okolu 10.000???? Se dogovoriv so sestrata da platam na rati, plativ 3000, i posle toa doznav deka sum imala zdravstveno, i ovie ne me ni pobaraa za drugite pari da gi doplatam…
Јас кога идев таму беше уште Радица, па она се оддели. И сега другарка мн е задоволна од кај Билјана, после 2 ипол год маткања остана бремена, и уште една особа за кои знам дека со идењето кај неа имале најубави резултати. Затоа сакав да соберам мислења и од вас овде , дали некоја била.