Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гинеколози

Дискусија во 'Бременост' започната од bebaa, 19 октомври 2012.

1. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    1.187
    И тоа го имам доживеано таму зборењето гласно сите да разберат. Минатата година кога правев ПАП ( приватно) ми се јавува сестрата ми вика стигна резултатот имаш хпв вирус да дојдеш со Др. да се видиш. Јас палам патиките за 5 мин сум кај нив испаничена влегувам таму гужва, сестрата стои на крај од ординацијата кај другиот пулт и од таму се дере кажиии што ти треба. Викам ми се јавивте за пап да дојдам и пак од таму се дере " аааа ти беше таа со хпв вирусот" мислам дека до УЈП ја слушнаа вработените. Нормално сите се вртат те гледаат како шуга да имаш јас пропаѓам во земја. Си направив типизација испадна нема ништо му благодарам на господ ама затоа таму се научив дека треба да се довикуваме ако сакаме да искомуницираме. Таму одам ептен дека ми е блиску, нивните услуги ги користам само за упат, пап и брисеви.

На TarantulaA, BelataMasai и tina2018 им се допаѓа ова.
  2. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.442
    Допаѓања:
    17.086
    Како сте задовочни за водење бременост?
    Ми одговара оти ми е во близина, а од Коруноски сакам да ги сменам.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Одлична е. Што е најважно стручна и достапна и на телефон. Втора бременост ми води :)

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  4. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.442
    Допаѓања:
    17.086
    Ќе си закажам преглед после одморот, видов дека до 25ти е на одмор, се надевам прима нови пациенти.

На Santaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Да споделам мислење можеби ќе се најдеме со некоја членка кај ист доктор.
    Јас сум кај Лолита во поликлиника Ѓорче, малку ми е далеку ама ми ја препорачаа,.. е сега не знам дали само со мене така функционира женава или и со др пациенти.
    Моментот беше кога ми ја утна неделата за приска, и ме напраи будала зашо на клиника веќе не ме боцнале, а јас прва бременост па не знаев кога се праи таа приска, мислам не сум информирана за ништо од нејзина страна, следно кога побарав упат за ендокринолог за висок скриен шеќер ме одби да ми даде со изговор чим имаш вика човек на клиника на ГАК тогаш нека ти среди таа личност. Барам крвна слика да правам, вели немора секој месец, едвај и тоа ми даде упат (иако не наведува на упатот дека станува збор за трудница па морам да кажувам секој пат кога идам да се боцкам, за да малку имам корист од здравствово и барем да не плаќам за обична крвна слика, пошо по закон трудниците се ослободени) следно, секој муабет секој преглед ме напнува со тоа дали таа докторка што ја познавам од ГАК ќе ме пораѓа, дали вака дали така. Последно сега што ми го качи притисокот беше кога ми рече дека не морам да правам 3 скрининг а докторката од ГАК вика дојди во текот на 32нед да го направиме, не за џабе го стаиле и тој 3скрининг како битен.
    Искрено до сега, јас морам да бидам пациент кој мора све да праша со претходно листање и читање на интернет кога се се прави и како и што, за брисеви кога за ова за она кога, она си е така ладнокрвна, шо немам коментар. Секој пат кога одам на контрола, чекам, по 40минути за да влезам пошо пушта преку ред пациенти и се задржува повеќе со секој пациент. (со мене завршува за 20-25мин)
    Извинете на долгиот пост меѓутоа сакав да споделам дел од тоа како мојата матична е нели ''секогаш заинтересирана'' за мојата бременост, а на телефон да ја побарам никаде ја нема, на порака пишана враќа после 3 дена.

На One11, TarantulaA и pamelche им се допаѓа ова.
  6. SleepyBeauty

SleepyBeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    Др. Владимир Трајковски или Др. Маќули Хаџи-Лега за водење бременост?

7. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234

Батали што ти ја препорачале, чим се осеќаш дека не е доволно компетентна да ти ја води бременоста, не оди веќе кај неа. Нема потреба да си правиш стрес за вакви работи, ако можеш оди приватно, ако не префрли се кај друг доктор да ти биде матичен. Не значи дека приватно ќе ти објаснуваат повеќе автоматски, ама барем имаат попрофесионален пристап и одговараат на секое прашање без да те прават будала (не важи за секој доктор нели, ама по големиве болници е така барем од мое искуство). А ако веќе одиш во Ѓорче за матичен гинеколог, сум слушнала за д-р Билјана од истата поликлиника, мислам дека имаше некои членки што ја фалеа за водење бременост, ако не се лажам тоа е истата докторка што ја спомнуваат членките неколку коментари погоре.

На RumShtangla му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nadja_22

Nadja_22 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.333
    Водат бременост во New Born?
    Доколку да, Хаџи-Лега.

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Смени ја после бременост да не ти направат проблем за породилно мислам дека и за тоа требада си 6 месеци кај еден гинеколог за да ти следи породилно. Ако можеш приватно истерај бременост и после тоа смени си ја. Среќа што имаш уредна бременост па се во ред и не се замара. И кај биљана било гужва и знаела да касни по саат време така читав. Ја фалат Вероника Кокороманова во центар. За приска и подобро што не си отишла зошто тоа е некоја математичка пресметка и не ми е веродостојна ама баш ич.

10. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234

Дали информацијава за промена на матичен гинеколог ти е проверена? Јас колку што знам условот е само да имаш минимум 6 месеци непрекинат работен однос. Ама за ова со промена на гинеколог прв пат слушам и баш барав ама не најдов ниедна статија или закон што го потврдува тоа.

На TarantulaA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Пишуваа во труднички ако не се лажам пред една година зошто и јас сакав да ја сменам ама ја оставив за боледување матичната. Немам време да пребарам на лупата ако имаш време ти ѕирни. :) Секако фајде од матичните нема се натпреваруваат во утнати дијагнози и дрско однесување.

На tina2018 и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  12. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    147
    Na 16ti ili 17ti pocnuva so rabota?

13. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    1.827
    У колку саат отвара Перкова во Велес знае ли некоја?

14. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.442
    Допаѓања:
    17.086
    Колку наплаќаат во Коруноски за прв скрининг, таму ми е матичната?

15. sponge123bob456

sponge123bob456 Нов член

Се зачлени на:
    18 август 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ве молам за искуства со др мујовиќ од болница чаир

16. LazaLaza

LazaLaza Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    8.762
    И мене ме интересира баш.
    Ми го спомнаа, мислам дека е млад доктор. Знам дека мајка му е јак гинеколог и него го фалат. Ако успеам да се видам со него ќе пишам искуства.

17. myau

myau Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    44
    Ве молам дали Тања Хаџиеска е на одмор и кој и е замена?

18. Zibiribi

Zibiribi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    147
    Nadica geroska od mama bese na odmor tanja i bese zamena, mislm deka nadica i e zamena na tanja isto…

На myau му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234

Баш прашав за ова пред некој ден во темата Породилно отсуство и врати една членка дека има сменето матичен неколку месеци пред пораѓање, не и направиле проблем после тоа. Оваа година било. Така да ваљда не е проблем за сите. :D

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  20. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    782
    девојки да не има некоја што се префрлила кај др Радица Бојчева во Цнетар сега брзо? ми кажаа месецов ако некој откаже може ке прима нови пациентии, а сестрата е страшно нељубезна 2 пати што се јавив ко луда се дереше, такво и е однесувањето секогаш или какви искуства имате со нив?