MMMM ми се пријаде, ма и покрај сите киселини што ми ги активира, го сакам ама 140 денара овде не давам,за едно гиро, на заб да ми се закачи, а плус тоа месото што е грозно, со бело , во Грција е чисто месо... За тие пари кај брат Вили ќе јадам
Се подув од јадење гиро во Грција. Од цацикито ме болеше стомакот. Ова цацики македонски си го пишав оти така мислам дека е патриотски а и башка немам грчки букви Не сум некој обожавател на делкан кромид , само тоа ми е проблем. Сум пробала и бугарско и македонско ама не го бива
Убаво е, на почеток јадев секој ден, најмногу пилешко бидејќи не е толку мрсно како свинското, ама сега ми здосади и заради него се направив фул целулит и не јадам веќе, ретко сега, еднаш во месецот ..
Мене па ич не ми се свиѓа , многу ми е мрсно некако, свинското поготово Највеке сакам сувлаки , пилешко
Како мала многу сакав да јадам и одвај чекав да дојде период моите да одат да разгледуваат бунгалов за одмор, па да се вратат со гиро. Како им се носело на тоа жешко храна во кола, алал да им е. Можам да замислам како мирисал автомобилот. Сега не сакам многу. Ми се допаѓа уште, ама одамна не сум јадела. Многу го сакам лепчето ама не знам да го јадам и се нервирам што се правам како прасе. Се ми капе од страна.
Ех,што нема кај мене,многу ми е далеку да одам во друг град.... Јадев пред некој месец во Велес,прв или втор пат ми е што јадам,и морамм да признаам дека тоа што го јадев од Велес беше како од Грција,и има гркинки што работат. Само тоа како палачинка што е не ми се свиѓа,незнам како се вика. И кога го јадев гирото,морав да си ја измацам цела блуза па така шетав
Леле да бев бремена, ќе пометнев сеа. Какво гиро јадевнајдов во Несебар, мх мх, би го поминала цел пат за да купам пак од истиот човек... До сега, највкусно таму ми беше.
Е Блондич и јас кога бев таму на одмор го јадев најубавото гиро,тука во Струмица не знаат да го направат како што треба или уште не се искусни во таа работа,ај заедно ќе се прошеткаме и да јадеме гиро
Прекрасно нешто е Гирото...имам јадено во Скопје но и во Грција таму е уште попрекрасно.....Грција само по тоа гирото ќе ја пофалам по друго ништо......а сеа да ми најдете гиро,ми си пријадеее