Последното гиро ми беше во Грција. Од 7дена таму,7 гира секоја вечер јадев,уфф какво беше,одма би изела едно.
лелеле прв пат го пробав на одмор, сум имала може 4-5год и од тогаш ми е најомилено јадење, кај нас само во Гирадико го прават оргинално, на др места најчесто претеруваат со сол
Сакам да пробам оригинално грчко гиро некогаш инаку досега јадам од Гирадико и свинското сум го купувала и преубаво ми е, нареден пат пилешкото ќе го пробам-неќна кога сакав беше затворено хахах
Многу често jадам гиро го обожавам... Jaс имам правено сос како за гирото ...го правев со кисело млеко, маjонез, лук мн наситно исецкан или може и гранули..
definitivno vo mk nema ubavo giro ako sakate giro vo grcija sekoj godina kaj i da odam na odmor na vrakanje ke odam vo grcija specijalno za giro ako emozam da otidam na vrakanje od na odmor nekoj drug den odam na soping i vo grcija i jadam giro
Во Гирадико ми е убаво во Скопје, во Грција е многу убаво(Крв, Кефалонија и Кожани засега најубаво имам јадено), во Албанија исто така е убаво, ама најодвратно гиро што го имам јадено беше во Сити Мол и тоа 2 пати, ај првиот пат може им се згреши, ама после вториот и да ме частат не јадам гиро таму. Исто така и во Веро центарот има убаво гиро . Во Битола се знае во Спорт сендвичарата е најубаво
Другарките ми кажуваа дека во Бугарија ич не било убаво Јас од Грција имам јадено и ногу ми е убаво...Мрсничко е ама ако
Абе Гирадико го затворија скроз а?? Го имаше на кеј колку што купував од таму ама гледам не работи. Имаше исто и на партизанска веднаш на самиот Буњаковец до Слатка Куќа ама не сум била. Инече сега почнав многу често и во Гиро Мамас во Ситу мол да јадам преубаво ми е. Од Грција немам пробано гиро ама викаат дека било незаменливо. Сакам да пробам и од стара турска чаршија, но некако страв ми е, сомнително ми е. Да не имате некое сигурно испробано местенце од таму кај што прават убаво гиро??
Таму прават донер, а не гиро. Значи месото е говедско, а имаат и со пилешко. Немаат тазики. Нема врска донерот со гирото. Пробај го и во Гиро Беко е убаво.
Гиро не сум пробала кај нас.. Сум пробала во Грција и во Виена. Во Грција ми се допадна,најубаво е. А во Виена не ми се свиѓаше,пола го изедов,пола го фрлив во канта.Премногу имаше ставено кромид и преливи.
Обожавам и често јадам гиро со пилешко ... а досега најубав ми бил во Мамас но и во Пласет(кај кафичот излет) не е лош!
Ти пишав погоре што е разликата. Донерот е со Турско потекло, а нели муслиманите не јадат свинсо значи го имаш со говедско и со пилешко и немаш сосови. Тоа е разликата. Лебчето горе доле е исто и салатите и компирите.