Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гиро

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од si.exs, 2 мај 2012.

1. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Последното гиро ми беше во Грција. Од 7дена таму,7 гира секоја вечер јадев,уфф какво беше,одма би изела едно. :P

2. luvS2

luvS2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    42
    лелеле прв пат го пробав на одмор, сум имала може 4-5год и од тогаш ми е најомилено јадење, кај нас само во Гирадико го прават оргинално, на др места најчесто претеруваат со сол

3. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Сакам да пробам оригинално грчко гиро некогаш :inlove: инаку досега јадам од Гирадико и свинското сум го купувала и преубаво ми е, нареден пат пилешкото ќе го пробам-неќна кога сакав беше затворено :@ хахах

4. obi4ana

obi4ana Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Многу често jадам гиро го обожавам... Jaс имам правено сос како за гирото ...го правев со кисело млеко, маjонез, лук мн наситно исецкан или може и гранули.. :P

5. MDonovich

MDonovich Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    42
    Ја обожавам гиро, во Грција го јадев најголемото мислам ама многу беше убаво :lol:

6. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    980
    не јадам..бљак :puke:

7. kelk

kelk Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    5
    definitivno vo mk nema ubavo giro ako sakate giro vo grcija sekoj godina kaj i da odam na odmor na vrakanje ke odam vo grcija specijalno za giro ako emozam da otidam na vrakanje od na odmor nekoj drug den odam na soping i vo grcija i jadam giro

8. girl.9

girl.9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2012
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    478
    Имам јадено пилешко гиро во Скопје. Прекрасно беше :inlove:

9. septemberinparis

septemberinparis Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    56
    Уффф омилено, повеќе она грчкото нормално, ама и во City Mall знаат да го погодат. ;)

10. Ultimate.Shopper

Ultimate.Shopper Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2014
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    380
    Многу јадам гиро,а во Грција е најубавотоооо. :inlove:

11. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Во Гирадико ми е убаво во Скопје, во Грција е многу убаво(Крв, Кефалонија и Кожани засега најубаво имам јадено), во Албанија исто така е убаво, ама најодвратно гиро што го имам јадено беше во Сити Мол и тоа 2 пати, ај првиот пат може им се згреши, ама после вториот и да ме частат не јадам гиро таму. :puke: Исто така и во Веро центарот има убаво гиро :). Во Битола се знае во Спорт сендвичарата е најубаво :!:

12. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Другарките ми кажуваа дека во Бугарија ич не било убаво :?: Јас од Грција имам јадено и ногу ми е убаво...Мрсничко е ама ако :rofl:

13. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    980
    Ауу Гиро.. :puke:

14. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Абе Гирадико го затворија скроз а?? Го имаше на кеј колку што купував од таму ама гледам не работи. Имаше исто и на партизанска веднаш на самиот Буњаковец до Слатка Куќа ама не сум била. Инече сега почнав многу често и во Гиро Мамас во Ситу мол да јадам преубаво ми е. Од Грција немам пробано гиро ама викаат дека било незаменливо.

Сакам да пробам и од стара турска чаршија, но некако страв ми е, сомнително ми е. Да не имате некое сигурно испробано местенце од таму кај што прават убаво гиро??

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Таму прават донер, а не гиро. Значи месото е говедско, а имаат и со пилешко. Немаат тазики. Нема врска донерот со гирото. Пробај го и во Гиро Беко е убаво. :)

16. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Јас мислев донер и гиро е исто само различен назив дека имаат според потеклото :?: Што е разликата?? :wasntme:

17. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Најубаво гиро има во Мамас во Сити мол , дури ни грците немаат толку добро гиро

На srcence1607 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    Гиро не сум пробала кај нас.. Сум пробала во Грција и во Виена. Во Грција ми се допадна,најубаво е. А во Виена не ми се свиѓаше,пола го изедов,пола го фрлив во канта.Премногу имаше ставено кромид :puke: и преливи.

19. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Обожавам и често јадам гиро со пилешко ... а досега најубав ми бил во Мамас :inlove: :inlove: :inlove: но и во Пласет(кај кафичот излет) не е лош! :)

На jelly888 и sinorinJa им се допаѓа ова.
  20. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Ти пишав погоре што е разликата. Донерот е со Турско потекло, а нели муслиманите не јадат свинсо значи го имаш со говедско и со пилешко и немаш сосови. Тоа е разликата. Лебчето горе доле е исто и салатите и компирите.