Па тогаш гирото би било поубавоо. Сосот му го дава тој убав вкус на месото Сакам и пилешко да пробам, сега за сега свинкото го делкам ко да не сум видела у живот хааахах
Мене ми е сто пати поубаво со свинско, со пилешко е онака просечно, веќе видено Инаку да, гирото ми е многу поубаво од донерот.
И во донерот има сосови, обично има два соса еден бел (поима немам од што е ) и еден црвен сос кој лути малку, претпоставувам дека е некој чили сос. Иначе најубав донер имам јадено во Пласет во Чаир.
Обожавам грчко гиро! Богато такво лепчето убаво потпечено со свинско внатре, тартар сос, помфрит, домат и краставички, кечап, сенф од тој нивниот специфичен, зачини...
Ах тоа гиро ама спомени ми буди од минатогодишниот одмор со дечкоми! Бевме во Албанија, ама јадев гиро 100% грчко како мало ресторанче беше од грци - и гирото беше дури 80 ден, секој ден јадев гиро И да секако грчкото гиро е најубаво
Dajte nekoja recepta za domashno giro. Da si podgotvime i nie smrtnicite koj nemamkade da probame sem vo skopjevo...
Еднаш купив и ми беше грозно, беше премногу мрсно и течеше масло од него. Од тогаш не ми текна пак да јадам такво нешто, но сега пак имам желба да пробам но од некое место каде што ги прават како што треба.
обожавам гиро со се комплет ама и турскиот донер многу е добар како го спремаат мхмхмх ми се пријаде сега
Имам јадено гиро во Скопје но не е тоа тоа. Во Грција е најубаво но ретко го јадам таму-само кога одам на одмор.