Фала ти само што вчера докторот ми рече не дека е штетен ама ако можеш издржи без парацетамол и шубе ме фати па си седев со болка. Денес ќе се напијам пак ако ме фати така
@sandrice25 Па ако сме бремени не мора да значи оти секоја неподнослива болка треба да ја истрпиме без никаков лек.. Дозволен е и не е штетен се додека не се претера,исто ко и со било кој друг лек *Далерон е подобар од другиот парацетамол,земи си таков.
Mene me bolese glava iskreno od 11ta nedela do kaj 14ta. Strasno bese i uste postrasno so nisto ne mozev da ja smiram. Zimav koka kola, ceden limon, kafe i nisto ne mi pomagase. Paracetamol me spasuvase ama gleav da ne e sekoj den toa.
Јас дури сакав во болница да одам од што ме болеше многу. Притисокот 123/80 ми беше па ај лимон, ц.вит и сун заспала. Сабајле пак исто
Jas primetiv deka obicno vakvo koga bese shugavo vremeto me bolese epten. Strasna rabota. Ke pomine ne se sekiraj
Девојки дали е норнално во втор триместар да се јават мугрена и зголемени откуцаии ( околу 90-100) меѓутоа јас и пред бременоста ги имав и не ми ссметаат како нормални ги осеќам. Само што умирам од болка од главата дури со повраќање...
Со главата се мачам секој ден низок притисок дури со повраќање парацетамол пијам ми ја смирува главата иначе неколку часа па пак ќе почне..
Потполно исто, вода и неа ја повраќам а првите 3 месеци ни глава ни ништо. Викаат секое тело различно реагира демек нормална појава било а мене ме плаши. Екаге нормално добро откуцаи 100. Ме праќаат на кардиологија па можно и еемге да ми прават... крвната слика и сите др испитувања се добри.
Исто и кај мене се добри сите резултати освен јас од почеток повраќам па уште некоја недела и се надевам ќе престане..
И мене ме боли денес многу. Ама бев по продавници, шетав на жешкото, а сега врнеше дожд, промена е голема како да не боли. Секогаш кога е променливо времево ме боли глава.
Јас имам многу низок притисок,па од тоа и силни главоболки. Вчера ми рече докторот ибупрофен и парацетамол смеам да пијам.
Четврта недела сум имам страшни главоболки, нели е многу рано или нема правила. Од парацетамол малку се смирува ама по кратко време пак си се враќа..
Јас не се напив ниту еднаш никакво апче до сега 15+5 сум. А главата ме болеше многу пати. Не би пиела на твое место ништо првите 3 месеци.
Докторката рече 1000мг.можам да се напијам...во првите месеци дур да дознаеме дека сме бремени секому му се случува да се напие нешто па мислам дека до толку не е проблем..со првата бременост испив цело кутивче за забите едни апчиња а не знаев дека сум бремена, па фала богу се беше во ред..
Значи не е како сакам, него морав, ваљда секој од нас знае која болка може да ја поднесе а која не. Јас не сум некој кој одма посегнува по таблети ама ете морав овој пат, и не се осеќам помалку мајка од некој што не се напил ниту еден парацетамол..малку се забегува со некои работи..
И јас на почетокот си трпев,ама го прашав докторот и ми рече Парацетамол и Ибупрофен смеам да се напијам. Ми даде една Интернет страна каде што ги пишува сите дозволени лекови во бременоста,ама го изгубив негде. Инаку луѓе не претерувајте многу,не значи ако сме бремени мора да се изолираме и стерилизираме од сѐ.Треба да се внимава,ама не се оптеретувајте многу.