Во темава ќе можете да споделите чив глас, (без разлика пејач/ка, актер/ка, водител,спортист и сл.) ви е привлечен, ве релаксира во тешки моменти или кога го слушате буди некои чувства во вас. Големо влијание на мене има гласот на пејачот а воедно и актер Chris Daughtry. Има толку моќен глас кој може расположението за момент да ми го промени. До модераторите: темата е ставена во категорија музика бидејќи така ми е посочено. Ако мислите дека треба да се премести слободно променете. Колку што забележав нема слична тема, ако има бришете ја.
Oд пејaчи, Nico & Vinz ми имaaт oнaкa нaјвеќе впечaтoк oстaвенo. Мислaм декa се нaјпoгoденo дуo некoгaш.
Од пејачи Alex Turner најсекси , женски најпосебен и сензуален вокал Lana del Rey дефинитивно Од глумци Benedict Cumberbatch врв ... Lena Headey во GoT со гласот ептен ми остави впечаток исто. Од нашите Никола Ристановски, и од тв лица/водители Огненче мој афкорс
Во принцип, тие што можам најдобро да ги извадам (имитирам), бидејќи имам талент за таа работа. А постојат примери кога луѓе, зборувајќи звучат посебно и допадливо, ама нивниот физички изглед не ми е нешто, затоа не паѓам исклучиво на гласови.
Макси Еспиндола Го имам слушано на десетици акустик незаменлив е за балади, а исто и Со месеци бев навлечена на неговите песни и сеуште со задоволство ќе ги слушам.. Не се мн познати ама посебни ми се
Џереми Ајронс, апсолутна фаца и крал Совршена дикција и акцент. Гласот се втиснува во меморијата инстантно. Дебора Хари а.к.а Блонди, пејачка од некои минати времиња чиј глас ми е врежан во умот поради често слушање како мал на касети од татко ми и така останало тоа како совршен женски глас нешто. Благодарение на Јутјуб ја открив пак пред неколку години. Апсолутна царица
Honne (електронско дуо), неверојатно секси звучат, многу талентирани момци. Other eargasm voices: Abel Makkonen (The Weeknd), Alex Turner, Angus and Julia Stone, Zayn Malik, Chris Martin, Johnny Depp, Matty Healy, Oliver Riot, Amy Winehouse, LDR, LP, Dua Lipa, Anne Marie, Sia, Noemie Wolfs (Hooverphonic), Joan Jett..