Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гледање на кафе

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Vodolija, 12 јануари 2010.

1. Lovely15

Lovely15 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    31
    Да секогаш со друарка ми си гледаме на кафе. :D
    Чиста глупост, тепање време. :)
    Али може и некогаш да се погоди, не викам не.
    Така на Мајка ми една другарка и гледала и значи се и погодила :?:

2. crazy.butterfly

crazy.butterfly Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Во последно време многу итресесно ми стана гледање на кафе.Сакам да ми гледаат,што ли ќе се случи и да не е точно си поврзувам важно интересно ми е.Само да начекам некој :) :)

3. Alone-Girl

Alone-Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    27
    Има некој којшто навистина знае да гледа на кафе според мене, и навистина погодува..
    Но ова нашево гледање.. еј имаш око ќе со видиш, тој те сака повеќе, ти го сакаш повеќе.. бла бла.. чисто поради досада.. да биде поинтересно времето.

Инаку знам онака да гледам на кафе.. од тоа што во друштво сме гледале и пиеме по 2-3 кафиња на ден да видам дали ,, ТОЈ ,, ме сака или не.. хаха и така почнав да гледам, ама премногу се чуствувам непријатно и глупаво кога треба на другарка да гледам.. да не биде еве ова лаже, и онака некогаш се поклопат исти работи :D хехе затоа и во последно време избегнува гледање на кафеее :D :D

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.970
    Допаѓања:
    81.301
    Мислам дека најважно е да знаеш како да ги поврзеш фигурите со нивните значења и со нештата кои моментално ти се случуваат. Друга финта за успешно гледање на кафе не знам дали има. :lol:
    И не знам дали (да) верувам во ова, има разлика кај сите кои досега имале прилика да ми "гледаат", ама еве ѝ симнувам капа на сестрата на една моја другарка - девојчето секогаш ми погодува буквално сè - било моментална ситуација или нешто што ќе се случи во блиска иднина. И секогаш ме остава онака асално подзината. :D
    И тврдам дека не секој го бидува за оваа работа, ете јас на пример тапа сум. И што дека ќе видам зајче, пајче, маче, куче или било што, што дека ќе му го прочитам значењето, кога не можам да си го објаснам !? :^) Глупо ми е, а ужасно сакам да се научам да си гледам сама. :?:
    Најтешко ми е да ги одгатнам фигурите - мене ми личи на ластовичка, на друга ѝ личи на јастреб и сè така додека не испадне дека уствари пилето било паун. :fubar:

И не ми е јасна финтата со стискањето желба. Уствари јасна ми е, ама ме буни тоа што не можам да си ја одгатнам - понекогаш ми се прави срце во талогот, понекогаш нешто налик на месечинка - има тоа некаква врска или ? :wasntme:

Еве, најдов нешто интересно и фала богу - сликовито објаснети фигури. :D

5. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    хаха ме насмеа темава...инаку не верувам во гледање на кафе,а и мислам дека никој незнае да гледа на кафе.значи дека за мене тоа се само глупости,ништо друго :)

6. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Порано не верував во глеање на кафе ама тетка ми кога ми гледа во кафе се точно ми кажува.

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    мојата братуцеда гледа по некоја форма а мене ми е интересно..е сега не верувам баш али понекогаш казува работи што мислам околу нив и така ме интересира гледајнето на кафе... :) како забава малце :D

8. puflaa

puflaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    23
    Мајка има една пријателка и се лажат двете ко демек знаат да гледаат, ама мене ништо не ми погодуваат. Од другаркиве мои ниедна појма нема, сите се ко мене само смајлиња гледаат :P

Инаку се излажав со една другарка и бевме кај Драги некој, во автокоманда да ни гледа, и сега случајно или не, ми погоди човекот, и ми предвиди некои работи кои се остварија.

9. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Јас понекогаш ја терам баба ми да ми гледа на кафе но некогаш нешто и погодува!!!!!!!!А мнного не верувам во такви бабини деветини!!!!!!!!

10. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    Баш денеска другарка ми ми гледаше.
    Онака чисто од забава ми гледа понекогаш и се смееме
    Мајка ми гледа на карти онака рекреативно ама се погаѓа па нон стоп кај нас врие од другарки мои :lol:

11. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    верувам и во гледање на кафе, и на карти ама нема кој да ми гледа :doh: ниту на идното ниту на другото

12. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    ајде јас те чекам, мајка ми ќе ти гледа на карти ;) :)

13. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.678
    Допаѓања:
    6.567
    Можеби бев скептична за ова, но од сега навистина верувам. До пред малку бев кај една жена што гледа на кафе од моја населба и дури не ни бара пари за тоа, само ако ти сакаш да и оставиш. Турчинка е, ама срце жена е. Се ми погоди, каква ми е сегашната ситуација дека ме мачат некои проблеми, ситуацијата дома, финансиските проблеми.. за љубов ми кажа иако за тоа сум сеуште скептична, се си мислам дека нема да биде :( ,и не е таква да ти го кажува се она што сакаш да го чуеш и да ти рече дека ќе се омужиш и ќе изродиш 5 деца. |( Онака реално си кажува што како -ако некој сака да отиде кај неа, нека ми пише ЛП убаво да му објаснам каде се наоѓа. ;)

На Sv. Nikolka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. femtinka

femtinka Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    interesna zanimacija za tepanje na vreme :)

На biggirlsdontcry му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Blue-eyes-girl

Blue-eyes-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    30
    Ако веруваш ќе ти се исполни! ;)

На portokalova му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SEKSI.BARBI

SEKSI.BARBI Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    43
    Za gledanje na kafe kako pomali si gledavme so drugarkite i po 5 pati na den no toa cisto od zabava no se pojavi vistinski gledac sto me iznenadi uste pred ehee soznam okolu 9 god i go vikam da mi gleda seuste sosto stvarno se mi pogoduva sekoja cest za covekot :) i zatoa mozam da kazam veruvam vi gledanje na kafe

На Sv. Nikolka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Не верував се додека мојата комшика не ми рече ајде денес сакам да ти ѕирнам во шољата што ќе каже кафево јас ја гледам и и велам што ќе ми кажеш ма ај батали,а таа ми вели да не се плашиш реков кој јас не и почна да ми кажува де ова она и на крај ми вели не се плаши за некој ден може ќе бидеш неарна ама брзо ќе мине и навистина до болница допрев,иако ми беше шубе мегутоа не обратив внимание потоа пак свртев филџан таа повторно ми погоди ми рече помири се ова што ти е во срцето покасно ќе е оствари не се заморувај толку,јас ладна и реков абе ајде тропаш зелени мене ништо не ме погодува и така и се случи еден ја прашав добро од каде оволку знаеш таа ми рече немам поим и сега ми е страв да свртам филџан кога сум кај неа на кафе макар што има моменти посакувам да ми ѕирне ама почнав да верувам

18. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    што значи осмица да ти излезе-стиснав желба?

19. CaperucitaRoja

CaperucitaRoja Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    320
    Колку што знам, 8 означува понуда. :)

На xxAngelxx му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ana.8

ana.8 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    51
    не верувам дека е вистина го применувам колку да тепам време со друштвото :D