Мене освен мајка ми никој друг не ми гледал на кафе (она повеќе лаже него што знае да гледа) па ме интересира дали навистина има луѓе што реално знаат од талогот на кафе да погодат некои настани
jas kolku so znam, bukvata (A) znaci pocetok, bukvata lagi, a (X) kako so imam razbrano nepoznati nesta nesto so seuste ne go znaes, a bi trebalo da go doznaes. Bas i ne veruvam vo gledanje na kafe, ama koga ke se soberis ekipa interesno e
хахах ни ја не верувам ама еднаш ми погодија буквално се а со девојчево прв пат се сретнав тогаш и тоа шо ми погоди се случи,вчера пак ми гледаше али не запаметив шо значат буквиве затоа прашувам
денес ми гледаа на кафе и ми видоа: бело слонче и сурлата нагоре у вис му беше, бумеранг, извичник со точка црна а извичникот бел, птица како носи риба голема ама за опашката ја држи а рибата не е убава незнам некако таква била грда да речеме и имав 61 ама може да значат 1 ден или 6 дена, саати, и до 6 имав факел ама незапален и имав латинска буква И, и откако желбата ја замислив се тоа.. имав дека нешто сакам да ми се исполни бела чистинка имав и две пламенчиња како јазичиња беа едното помало и другото поголемо.. знае некој што значат?
што значи на бела округлеста површина огромна црна 2ка, под неа бело срце, а над неа црно срце исто како на бела округла површина и околу тоа неколку мали бели рипчиња? був? бел круг на дното на чашата? фаца на насмеан човек како да му е драго нешто, а од позади како да стои друг човек како да е љут љубоморен? црна мечка? буквата Т? фала ви однапред
Од шо памтам од деца коа си се занимававме вака, кога ќе ми видеа штикла значеше некој ќе ме заведува или јас ќе заведувам некого (зависи од која страна е поставена како во од, дали од моја или кон моја страна од шољата). Бела - плав, потемна - црн, посветло кафена-смеѓ.
јас знам тро да гледам... зависи од денот нз... некогаш можам стварно да видам мн работи, некогаш онака колку да се речи. Идат комшивки,другарки за гледање,некогаш сум стварно расположена,некогаш прекугла ми се ... нз оти али на сестрами никако неможам да и гледам, никако неможам фигура да и видам. Ајде ако има некој доброволец мене да ми гледа, одма пуштам слика од филџанов
14ка кондура значи дека некое машко на гости ќе ди иди ако е црн не ти е мила личноста ако е бел блиски сте се сакате, а доколку е штикла се работи за женско ке ти иди некоја да и гледаш и нејзе истото е ако е светла се сакате а ако е темна-црна не ти е баш по кејф
Јас верувам во гледање на кафе ама само одредени луѓе знаат да гледаат, едноставно тоа е дарба. Сум била на гатачка таа гледа на кафе ама само го држеше филџанот и те гледа во очи. Ми погоди скоро се. Исто имам и некои другарки кои навистина погодуваат. едната од нив ми е познаничка и прв пат кога ми гледаше не знаеше ништо за мене и ме остави без зборови. Би сакала и некоја од вас феминките ако знае да гледа да ми ѕирне нешто битно ми е особено за пуста љубов