Самото гледање на кафе, колку и да изгледа наивно и безначајно, или интересна занимација, секогаш води кон катастрофа!
еве слики од секој кадар денеска што пиев.. кој знае нека каже, а првата слика тоа бело као кругче ми е желбата да знаете
Абе кој ќе се нафати да ви гледа на слики ? Што ви е на вас? Ако не знаете што значи некој знак, тогаш прашајте, не слики да ставате
феминки ајде ве молам некоја нека каже што значи црн крст кај рачката на филџанот? значи на таа страна и најгоре
Јас и 2те другарки пред неколку години си гледавме на какао кај баба ми, во едниот филџан видовме свеќа, па си правевме филмови дека една другарка која велеше дека ќе се самоубие навистина ќе го направи тоа, во другиот филџан видовме бебе па мислевме дека мајка и на другарка ни е трудна итн итн....
Ми гледаа на кафе и сакам да прашам што значи бремена жена , штрк како на сликовницине со бебе во торба , круна , детелина, Ј, В ?
бремена жена - тежина штрк - бременост, преселба, озборување за некои новости можеби круна- исполнување на желба детелина - среќа Ј- В - ако е била V е победа...