Гледање на кафе

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Vodolija, 12 јануари 2010.

1. dodo

dodo Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    27
    не верувам многу во гледањето на кафе, али интересно ми е.
    единствена личност што секогаш ми погаѓа е една другарка. не дека ме знае и ми кажува што ми одговара али типката многу добро гледа. и ти кажува дури и со дата што ке ти се случи точно. има некоја дарба голема. само неа и верувам. и секогаш ми погаѓала и за лошо и за добро, али гледа само кога е добро расположена, не може да гледа кога е болна или нешто не е ок.
    а башка дека ми се интересни такви ствари еднаш бев и на гатачка исто со другарка и не знаете колку се изненадив, типката само што ме виде почна да ми кажува се за мене и тоа со имиња. и за љубов и за другарство и за фамилија. многу добро знаеше да гледа и се ми погоди.

2. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.457
    Кога бев прва-втора година средно ептен сакав да ми гледаат на кафе, сега само го конзумирам а никогаш не го вртам филџанот.Баш ми е интересно кога ќе видам девојчиња на таа возраст како се договараат да пијат кафе за да си гледаат, ме потсетуваат на мојата младост :D

3. mari4eEe

mari4eEe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    13
    И јас гледам на кафе ....понекогаш се погодува понекогаш не ама доста забавно ни е со другарките....Губиме време :D

4. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    302
    Кога почнав да пијам кафе почнав само заради гледање на кафе со другарките :D :rofl: На една моја другарка мајка и понекогаш ми погодува на кафе ств ми се имат исполнето работи од кафе а со другарки кога си гледаме како од занимација :)

5. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.300
    Допаѓања:
    5.883
    Гледање на кафе хмм..
    "Тука имаш една плава змија отсечи и ја главата :lol: аа и тука има една црна пази се, те набљудуваат :lol: "
    Како за занимација , да интересно е .. А иначе не верувам во ова :)

6. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517
    Еднаш ми имаа гледано на кафе. Јас побарав, бев премногу нестрплива за иднината и она што го очекував. Девојката ми погоди неверојатно многу работи и детали. Ама.. се случија сосема спротивните работи. ЗНАЕВ! Имам страв Божји - шо ме натера да го превртам финџалот? И мене ми се превртија работите.. Периодот ми беше крш :worried:
    Затоа веќе не...

7. Winter.Girl

Winter.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    177
    Темава :D Јас и другарките ми мили си гледаме отприлика 4 пати во неделата.Не е битно дали имаме за учење или не-да се гледа на кафе мора :D Ние меѓу нас си гледаме за занимација,не дека веруваме во тоа.Јас им гледам на парови-мислам дека знаете што е тоа? :?: Не знам кој е кој и ми викаат погодуваш многу хахахх.Досега сум се запрепастила од едно девојче кое е школска на другарка ми.Девојчево ништо не знаеше за мене и ко си почнааа оди запри ја.Ми кажуваше имаш некое црно машко тука,до вас има крст и полумесечина,има пречка за да сте заедно и уште мн работи поврзани за машково.За него само моите другарки знаеја и каква е ситуацијата,а оваа се си кажа како е.И ми кажа како ќе биде во иднина со него и се погоди.Од тогаш не сакам таа да ми гледа,страв ми е од неа :D

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.847
    Допаѓања:
    35.545
    Не верувам во гледање на кафе.

9. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Кога ќе се собереме женско друштво, пиењето кафе станува ритуал. Само еднаш се случи да не си гледаме од причина што снема струја па правевме романтики на свеќи :D Интересно е, некогаш се остварува, некогаш не. Мене ме фалат дека сум гледала добро на парови, па за тоа бе задолжуваат секогаш :D

10. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    sekogas koga izleguvame so drugarkite (my best..) si gledame,ne veruvam no interesno e :D samo sto sekogas mene me fakaat vo kos da im gledam :@ ,koga ne sum raspolozena i pak me teraat da im gledam gi lazam,im kazuvam sesto ke mi padne na pamet :devil: i tie znaat no togas pointeresno ni e :lol: :lol: :lol:

11. Nannaa

Nannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2010
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    30
    Јас не пијам кафе ама ми има гледано една жена и буквално се шо ми кажа ми се деси во рок од една година...

12. Mache.To

Mache.To Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Верувам во глеање кафе...си глеаме со другарките...и онака многу пати ми имаат погодено по нешо, како и ја нив...само некои работи не можат да се протолкуваат, а зашто е тоа така никој не знае!...Интересно е да се глеа на кафе...коа се нема попаметна работа, ради занимација!... :P А да не знае некој што значи: Гуштер, број 79!... :x
    Поздрав!... :*

13. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    за гуштерчето не знам (но мислам дека не е добро :?: ), а број 79 вака: бројот 7 е љубов а 9 веридба... но сега не знам точно да ти протолкувам, бидејќи зависи каде се бројките, на средина на филџанот, горниот дел... позз

14. anima

anima Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    275
    Ааа Бона знаеш да гледаш на кафе а,кога ке ми гледаш :) инаку не дека верувам во гледање на кафе ама интересно е некогаш кога другарка ти ке ти каже тоа што сакаш да го слушнеш :D

15. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    хехехе е имаш право, интересно е, не знам толку да гледам, не сум некоја.... но знам по нешто :$ :lol:

16. ripce

ripce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ejj sakam i mene da mi gledate na kafe ....kojznaj?

17. Mache.To

Mache.To Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Незнам точно каде беше....
    Деветката ја знам како понуда...една другарка ми рече да видам кој ден се паѓа 79 дена после денот од гледањето....можеби тогаш ќе се деси нешо...нз :|
    Иначе фала како и да е!....Зз.... :)

18. malecka.16

malecka.16 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    22
    Верувам во гледање на кафе, и со другарките многу често знаеме да го правиме тоа.. па како и нема кога секој ден сме на кафе хаха :D а инаку убаво е кога другарка ти ќе ти го каже баш тоа што сакас да го слушнеш... Затоа повеќе им верувам на тие што незнаат ништо за мене и се случило баш тие луѓе навистина да ми погодат :)
    Поздрав! :) :)

19. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Порано со другарките си гледавме...........ама незнам како ми гледаа...од преголема доза на кофеин...или вистина имаа некоја дарба... :^) :rofl:

20. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.517
    Допаѓања:
    8.192
    Значи буквално верувам во гледањето на кафе ама во некој што стварно добро разбира и гледа .... Неколку пати ми има гледано добра гледачка и се ми погодила.Не заради тоа што ги знае моите лични работи зш е пријателка со мајка ми туку затоа што ми погоди многу работи за кои на никој не сум кажала ама буквално на никој :)