Κρст на вρвот од шољата значи патоκаз,на дното од шољата значи лоша вест или болест а повеќе κρстови значат благосостојба.
Јас гледам на кафе на другарки вака рекреативно, што погодам, што не, ама патишта некои кога ќе видам се разделуваат/спојуваат и показател некој на кој се мисли тој пат тоа обавезно погаѓам, ми викаат гледај што гледаш само патишта не спомнувај. А денес ќе одам кај некоја баба од Ѓорче да ми гледа, другарка беше вчера све и кажала од А до Ш, какви се нејзините, како се викаат, што проблеми имала, дека пати од глава зашто паднала на глава негде во странство и ред други работи од минатото, дека има сега брзо позади неа долга врска и ред други работи и кажала што ќе и се десат, дури и и рекла дека е на свадба за 3 дена најкасно, а она утре е на свадба. Прв пат во живот ја гледа иначе.
Може да ми дадеш број од таа жена што гледа на кафе или да ми објасниш каде поточно се наоѓа ? Фала многу
Дај ке Ве замолам сите на форумов,кога пишувате за некое лично искуство,кажете ни и каде сте биле или дајте ни контакт телефон од особите ,за да можеме и другите да бидеме информирани и да појдеме.Однапред Благодарна
Од таква разонода се распив кафе така растат децата, а со текот на времето заборавив да гледам велам се ми е видено.не дека не сум радознала шо има ново во филџанот,ама ќе треба да им гледам за возврат и поарно не изгубив талент некако а не чини да се лажи демек ама кафето ми остана навика без него денот не ми почнува.
Еден ќе каже дека сѐ сум му погодила и после одма уште тројца ми се канат на кафе Шала на страна, ми викаат дека многу погодувам, а сум им гледала и на непознати што прв пат ги гледам. Ми текнува на една девојка што ја сретнав во планинарски дом, се погоди заедно да пиеме кафе, па ајде да ѝ гледам, да утепаме време. Ја знаев еден ден, ама наводно сѐ сум ѝ погодила. Абе викам јас кажувам тоа што гледам, немам никакви натприродни моќи Може па и случајно се погодува така нешто да испадне точно. А кај вакви жени што гледаат на кафе никогаш не сум била, не ни сакам. Знам дека психички тоа ќе ме утепа, ќе мислам цело време што ми кажала, страв ќе ме фати. Подобро е да не знам што ме чека.