Што значи кога на желбата ке се покаже девојка срце и неможеа да ми кажеат точно дали е потковица или буквата в? Ии исто што значи на филџанот ке има бело срце и на желбата да имаш полумесечина
Потковица е среќа, а В е Викторија односно Победа. Срце е љубов Полумесечина- можеби желбата ке ти се исполни навечер или на полумесечина.
Ова слика е одамна, си реков да ја ставам зошто ова е единствен филџан шо сум го ѕирнала и ми заличал на нешто. Нит знам да гледам на кафе, нит ме интересира ама ова слика ми е толку убава шо мислам дека секогаш ќе ми остани посебна. Неќам да ми гледаат на кафе зошто према мене е бесцелно, ама јас често сум гледачот кога на некој му е дојдено до шега зошто обично гледам работи како: „полицаец со пендрак“, „змеј“, „многууу зајчиња“ и најбитно - цела измислена приказна. Сите знат дека е измислена и наменета е да е смешна. +
Jas pocnav da se plasam od sveki . Imeno , dojdoa dve Albanki , ednava ja znaeme , ama ovaa drugava prvpat doagja kaj nas i prvpat ja gledame devojkata , jas varam kafe , pijat i muabetat , na kraj vrtat fildzan , i se po red . Dodeka se sushea fildzanite , devojkava vadi mobilen i i pokazuva na sveki slika od nejziniot tatko , doteran so odelo , masna , kako za na svadba ili proslava . Nisto ne mu se gleda ni gradi nisto . Sveki i veli na devojkava deka tatko i imal operacija na srceto , ima luzna na gradite , isto i deka na desna raka na sredniot prst nema nokt . Devojkata se zaprepasti . Za findzalot i kaza deka deckoto sto go sakala povekje godini , za nekoe vreme ke dosol kaj nea doma i ke i ponudel brak . Devojkava rece : " Zeno , ako ova sto mi kaza , se ostvari , poklon od mene imas stan , licno tvoj " . Znaci , da napomenam , devojkava togas prvpat doagja , ne e od Tetovo , i ne ja poznavame nejzinata familija . Svekrva mi posle gledanjeto , pobara apce za glavobolka i legna da spie , se gledase deka e iscrpena . Sto mislite za ova ? Dali veruvate deka nekoj navistina gleda nekoi raboti vo talog od kafe ? I cesto se slucuva ova , jas pocnav duri i da se plasam veke , ne deka e strasno nesto , tuku zenava ima nesto natprirodno vo nea stoznam P.S. Da ne bidam off , jas porano so drugarki praktikuvav gledanje na kafe , ama za razbivanje dosada , nisto seriozno pretezno se si znaevme megjusebno pa cesto si se majtapevme na neciva smetka inaku mi imaat kazano nekolku pati deka pogoduvam , ama jas na sebe ne bi si veruvala bas
Текстот ако ми е пишан ,,долу,, на фотографијата значи треба да се гледа ,,горната,, страна од фотографијата.Напишав со цел да се знае која страна е која,всушност. Благодарам однапред на гледањето,може и во ЛП.
Покекогаш со другарки или сестра ми,само за да ни помини времето.Ќе си кажеме и по некоја вистина и по некоја лага.