za da gi ostavaris svoite idei i zelbi potrebna ti e golema borba i resitelnost pred se iaku na patot ke aides na mn prepreki duri i od onie na koi mn im veruvas no samo so golema tvrdolavost i inaet ke uspees kako sto si tvrdoglava koga ti ukazuvaat za mn rab
Kaj mene dedomi znaese da gleda na kafe.I sto I da mi kazese se ostvaruvase.Kako sto pamtam sto zborese od figurite ako IMA macka bilo neprijatel,kuce: prijatel,ptica :nekoj glas a glusecot mislam deka znacese pari Ali ne sum sigirna
Ако знае некој да ми каже што е ова плисс прв пат гледам ова како жена со дете и на желбата пак се покажа како некоја жена
Гледање на кафе=секојдневие Иако знам што значат фигурите, сакам мислење од некоја феминка за следниве фигури кои ги видов во мојата шоља. Како се пишувани фигурите така беа исцртани во финџалот една до друга. Гледано е од десно кон лево, од доле па нагоре Буква Е Број 3 Буква Т Уште една Е Стрела Кафеави очи насекаде, низ цел финџал Срце (темно) Штикла Хороскопски знак овен Срце (темно) Зајак Број 7 Петел (темен) Птица Жена Риба Глушец Две души/духови Буква Х Зајак со ангелски крилја јава црн коњ Птици Еднорог Река што извира од горе и запира на средина, се наоѓа во провалија Пеперутка Змија со кафеави очи На желбата: Орел (бел) Детелина 7 Кафеаво око Фала однапред
Да прашам некој од Битола дали познавате некоја жена или маж сеедно шо гледа на кафе сакаме да одиме со другарка ми ? Освен Весна кај неа имаме одено неколку пати..
Имам едно многу старо книгиче, со веќе пожолтени листови, за гледање на кафе. Еве неколку слики да видите за што се работи Доколку некој го интересира некој симбол што значи, нека пише
Сакам да ве прашам дали вие од Скопје познавате некој/а маж/жена што знае да гледа на кафе? Има премногу одговори тука неможам сие да ги дочитам.Знам дека има една жена во Кисела Вода што гледа на кафе.Дали ја познавате?