За Блејн и Курт ми е најмногу жал, најмногу си ги сакав како пар, совршени ми беа. Рејчел колку само се разубави, потполно се пронајде во Њујорк. Фин може да го пратат негде кај што нема да го гледаме, колку е само досаден човече. Како ги разделија сите, чувството ми беше како да ја поделија на пола серијата, многу ми беше тажна епизодата. Сега значи два дела ќе гледаме? Пола ваму, пола таму, м?
заедно ќе пробаме да ги стигниме пред некој ден почнав со гледање на серијава, сега ќе ја гледам 3 епизода (1 сезона) и мислам дека е една од најинтересните серии малце се долги епизодите ама вреди да се гледа... омилен дел од 2 епизода - Rachel: ...because we're gonna give them what they want. Kurt: Blood?
извинете, неможев да редактирам :/ сакав да прашам - јас на странава кај што ги гледам епизодите, кога во search ќе напишам Glee ми излегуваат - Glee (2009) и The Glee Project (2011) .. што е разликата ??
'The Glee Project' е нешто слично на реално шоу создаено од креаторите на „Glee“. Во него 12-13 одбрани млади таленти *претежно анонимуси или јутуб ѕвезди* секоја недела работат на одредени зададени музички теми, и имат различни „ментори“- по 1 член од актерската екипа на „Glee“ - кој по презентирањето на песните ги оценва... Секоја недела се елиминира по 1 натпреварувач, а победникот добива улога во „Glee“ *како guest star, во трање од 7 епизоди - која во одреден случај можи да се продолжи*. Во 3та и 4та сезона имаш многу од децата кој победија или не победија а претерано му се допаднаја на продуцентите: Спојлер победниците од 1ва сезона- Samuel Larsen (Joe Heart), Damian McGinty (Rory Flanagan); трето и четврто пласираните од 1ва сезона- Lindsay Pearce (Harmony; само 2 епизоди), Alex Newell (Wade 'Unique' Adams; има статус на спореден лик) и победникот на 2ра сезона- Blake Jenner (Ryder Lyn).....
Јас сум до трета сезона 4та епизода Турбо сум ги изгледала ауу. Стварно е многу фина серијата, и онака ти иде да станеш да си заиграш низ дома. Првата сезона малку на моменти ми беше досадна ама се трпи. Сега ќе паузирам до нареден викенд зошто сега ќе имам турбо обврски ама тоа е што е, викендов ќе ве стигнам Единствен лик што ме живцира е бившата жена на професорот, Тери. Не ја можам, уште од одма кога ја видов превртив очи Некои изведби им се сериозно преубави, и има многу таленти, некои преработки на песни стварно се подобри од оргиналните баш како што сте кажале, а и новите оргинални песни што ги смислија ми се допаѓаа ептен. Како лик многу го сакам татко му на Курт. А и Курт си го сакам. Кога ќе видиш за секој лик имам некаква љубов Ич не се каам што ја загледав серијава
(извини, морав да ти ги избришам смајлињата бидејќи не можеше да се испрати мојот коментар) what the what ??? јас си се израдвав шо ќе можам со некој да си зборам за прва сезона, а не видов кога ти е постиран коментарот.. инаку Тери, веќе во трета сезона ќе му е бивша на Вил ?? и јас многу ја мразам, мило ми е што ќе се разведат Инаку еден од омилените ликови засега ми е докторот.. многу ми беше смешно кога Тери беше првиот пат да го види бебето и овој и рече дека не е бремена туку се здебелила и гледа цел копан Од другиве, машките неможам да ги делам, ама најзгоден ми е Ноа Од женските многу си ја сакам Мерцедес, многу е мила а и прекрасен глас има
немора да се извинуваш, и онака сакав да прашам што ќе се случи со Тери... инаку јас сега ќе ја гледам 13 епизода, а во претходната Вил дозна дека Тери го лажи.. сега ќе се разведат или ќе и прости, па подоцна ќе се разведат ?
веројатно сега во 14-15.. преѓе ја изгледав 13та епизода и на крајот се бација со Ема порано мисле дека Ноа (Пак) и Квин се супер ама подоцна се откри дека овој си пишел со Сантана, после ми беа Рејчел и Фин и веројатно сеуште ќе ми бидат, ама засега најмногу си ги сакам Ема и Вил
ја изгледав 2ра сезона и почнав со Glee Project.. денес ја изгледав и првата епизода од 3 сезона (а си ветив дека нема да почнам да ја гледам пред да завршам со гледањето на Гли Проект) и кога ја видов Линдси многу се изнервирав, си реков таа победи, а многу ја мразам посебно поради тоа што го баци Камерон само затоа што пред тоа Мариса и Семуел се бација.. омилени ми се - Мариса, Семуел и Демијан, првпат плачев за некој од Glee Project и тоа беше за Мариса (мислам дека најмногу заслужуваше да остани) ама сега многу се израдвав што го прочитав коментарот на Maca-BT затоа што Семуел и Демијан победиле
Добра беше последнава епизода,ептен. Спојлер Мило ми е што се вратија Мерцедес и кинезот Ми фали Квин по малку.Инаку некако ептен ми е мило што Фин ќе го преземе гли клубов иако за кратко.И ќе ми фали Шустер. И Марли и новиов многу ми се срцки, а и Џејк.Инаку одлични беа песниве епизодава. http://www.youtube.com/watch?v=nQ4QX1RH ... re=related http://www.youtube.com/watch?v=l_2iXMQm ... ure=relmfu
Новата епизода беше апсолутно прелоша Фин веќе неможам органски да го сварам, почна од "You're a fag (Kurt)", продолжи со „Brittany stop being such an idiot", за на крајот да кулминира со "Hey Santana why don't you just come out of the closet?" - и сега да продолжи со "...retarded baby..." за ќерката со даунов синдром на Сју..... Finn 'The Hero' Hudson ladies and gentlemen ! Најсветли точки на епизодата му беа: - враќањето на Мерцедес и Мајк - Рајдер *кој не е ни прилично блиску до отвратен - како шо мислев дека ке биди* - Blow Me (One Last Kiss), Jukebox Hero и Everybody Talks - Сцената со Тина и Мајк - Импресите шо ги праеше Сем од Кенаки - Доделвањето на улогите за „Брилијантин“ друго се беше апсолутна катастрофа.
Хммм, некако не се движи добро серијата. Сепак е Гли, а главните не се таму, па да ви кажам право поинтересно ми е во Њу Јорк кога даваат, таму барем нешто се случува. Слободно може во средното да не даваат. Башка и со денешната епизода, кога Рејчел и Курт се простија од средното и Гли што останува за нас? Всушност и почнаа да ме нервираат некако, многу несериозно делуваат во споредба со другите.
Дефинитивно и мене ми е поинтересно што се случува во Њујорк, отколку во школово, па сега и без Вил... што знам. Чекам да се смират Блејн и Курт, затоа што ова е убедливо најдобра и најемотивна изведба од сите сезони за мене. И оваа верзија е подобра од пискавиот оригинал на Кејти Пери. http://www.youtube.com/watch?v=3vO3ZaWH15U Секогаш се ежам кога ја слушам и гледам, предобро. Слично беше и со Рејчел кога ја испеа Jar of hearts на матурата мислам, ама ова е каде каде поемотивно. Многу добар глумец е овој Блејн, вистинско срце. А Grease е онака веројатно една од полошите идеи кои ги имале за преработка, толку е клише и грдо. Овој Фин една епизода ми е грд - со селското руменило, а еве во последната му ставиле троа пудричка, ок беше, дури и симпатичен. Единствено монолозите и дијалозите на Сју остануваат добри, како и секогаш. Лудача.
Да, Сју се врати. Многу е добра еј. Марли баш ми се свиѓаше во Гриз( )многу подобар пар беа отколку Рејчел и Фин. И јас сакам да се смират со Блејн, совршен пар ми се.
Grease is the word Епизодата ми беше многу-многу добра, можи и најдобра *засега* од 4 сезона. Продукцијата на мјузиклот му беше доста добра, единствено не ме бендиса то шо 'There are worse thing I could do' ја „делеја“ Сантана, Касандра и Јуник - Требаше само Сантана да ја пеј, па и Јуник ајде има логика АМА Касандра од шо мака? Хајлајт на епизодата: Тина кога му ја плесна цела вистина во румениот-селски сурат на Фин. Два три збора за „паројте“: Спојлер - Курт/Блејн и Рејчел/Фин ми се тотално антипатични и одвратни, се скараја шо се скараја и сега воопшто незнат да се понашат. Ако се прашвам јас никогаш не треба да се смират, оти Курт и Рејчел заслужват дупло подобро од Блејн и Фин. - Од друга страна Сантана и Бритни кој исто така се скараја, си имат пре-супер однос. True love never fades. - Тина и Мајк КОНЕЧНО сватија дека створени се за заедно, и решија да се смират. АМИН. - Марли и Рајдер Најдобра песна: Greased Lightning Најлоша песна: Beauty School Drop Out Не сум сигурна дали ледаме Glee или Blee: The Blaine Anderson Show ?
незнам што се случува во 4та сезона бидејќи уште сум во средината на трета ама морам малку да станам во одбрана на Фин (малце глуп ми делува ама сепак мислам дека не заслужува толку омраза колку што имаш напишано во твојот коментар) 1. на Курт колку шо памтам не му рече You're a fag туку рече нешто како - i hate these faggy stuff.. На почетокот Фин беше многу хомофобичен па затоа така бурно реагираше, ти да беше во негова ситуација, и така некоја да ти се пушташе не верувам дека толку смирена ќе беше. 2. Тоа на Британи сите и го мислат само тој и го кажа в лице, а што, подобро ли беше што мислеше дека постојат leprechauns (не знам како на македонски да ги наречам) и што замина во другиот клуб?? 3. А и незнам зошто е лошо тоа што и го кажа на Сантана, зарем таа не го навредува и него и сите други цело време?? иако знам дека на шала ги навредува ама сепак се понаша како bitch.. за ќерката на Сју незнам воопшто зошто го рекол тоа, ама сигурно бил изнервиран или имал некоја причина..
постој некој шо го брани Фин - !!! Не дека ги бранам Курт/Сантана/Бритни/Бебето на Сју ама Фин самиот по себе е претеризам, безчуствителен и безконтрола е. 1. Не е оправдување. И нормално дека ако некогаш се најдам во таква ситуација - ќе бидам тотално смирена. 2. Бритни не е глупа, туку е детињаста, со бујна имагинација и 100% има некој психички „хендикеп“ (како дислексија и сл.) пошто ни најглупиот чоек на светот не е ТАКОВ. Инаку и самата си знај дека не е најинтелегентната личност пр. "(Puck) He's so dumb, and that's coming from ME" - не го негира то, ама тој факт не му дава за право на некој да ја вреѓа за нешто врз шо нема контрола и + без причина. 3. „Зошто е лошо то шо му го рече на Сантана“ сериозно?! Дечкото буквално пред цело училиште му ја издаде најголемата тајна од која шо му зависеше цела иднина - целиот живот, зато шо му вика Orca, Fetus-face, Lumps the Clown.... Да речиме не испадна како шо испадна со Сантана. Шо ако родителите се одкажеја од неа? шо ако ја избркаја од дома, и останеше на улица? шо ако паднеше во депресија и пробаше да се самоубие *како Каровски*? Поента: Ни каква било тортура и вреѓање не ти дава за право да му ја издајш најголемата тајна на некој, од која шо му зависи цел живот. Ако те нападни со погрден збор - ќе вратиш со иста мера, а не таму кај шо најмногу боли.