Dumb and dumber е американска комедија режирана во 1994 год . Во главните улоги се Jim Carrey и Jeff Daniels . Дејствието е за двајца глупави пријатели Хари и Лојд и за нивното патување во Аспен со цел за да и ја вратат актовката на Мери , жената која Лојд ја вози на аеродром и се заљубува во неа . Во текот на патувањето се случуваат многу испреплетени комични сцени . Според мене ова е една од најдобрите комедии кои ги имам гледано и дефинитивно ми е филм кој што не здосадува .
Илјада пати го имам гледано и уште илјада да го гледам нема да ми е досаден Ептен ми е интересен ама првиот дел само, вториот кога се млади не ми е нешто нај нај
И јас очекував многу повеќе од вториот дел но го гледав пред неколку години и бев разочарана од тоа колку се разликува од првиот дел . Дефинитивно овој филм не требаше да има вакво продолжение, монотоно и досадно .
Леле, филмов е легендарен, секоаш кога сакам да се изнасмејам добро си го пуштам цедето и си гледам... особено кога сум нерасположена ваквите комедии се закон
Ова дефинитивно е еден од најдобрите комедии. Комедија во вистинска смисла на зборот, да се насмееш на секоја сцена. I like it!
Една од најјаките комедии во светот, 100 пати го имам гледано и сеуште ми е смешен и интересен! Го обожавам Џим Кери, неможам да одвојам најсмешна сцена затоа што секој детал во филмот ми е смешен!
Има ли некој што не го гледал филмов? можам уште илјада пати да го гледам и ко ненормална да се смеам...посебно делче кога ќе си го залепи јазикот за мразот не знам што ми е
Филмов го имам гледано. Многу ми е интересен и смешен. Го имам дома на ЦД и понекогаш го пуштам да го гледам.
Дефинитивно најдобрата комедија според мене. Значи филмот како ме насмеа, немам зборови. Без разлика колку пати и да го гледам, секогаш ми е интересен
Најсмешниот филм на сите времиња. Едвај го чекам вториот дел. http://www.youtube.com/watch?v=lGXHVlEklgQ