-Раскинувањето на речиси 4 години врска -Болест -Подобрувањето на семејното функционирање -Многу пари -Апсолвентска -Смртта на дедо ми -Многу нови луѓе од кои научив многу нешта -Многу стари кои веќе ги нема -Многу малку среќни нешта, многу лоши нешта -Чекање да помине годинава и да дојде 2013 која верувам дека среќна ќе ми биде
по убаво.. * лошите моменти ги оставам зад мене * лудо лето * многу свадби ~Поминува и оваа година .. Но ќе ја паметам ... Некои работи е невозможно да се заборават
Годинава ќе ја паметам по средбата и деновите минати со мојот најблизок, братот ... Ќе ја паметам по познанствата на нови лица кои ми се посебно драги. По големи трошоци ...Посебно ќе ја паметам само по нервозата која кај мене зема голем замав поради себични луѓе и невоспитани и неразбрани дечишта.
По веридбата/свадбата од сестра ми и раѓањето на внука ми. И по неколкуте прекрасни дена кои ги поминав кај баба ми и дедо ми во село,road trip-от со дечко ми иии... тоа би било тоа. Такви работи се паметат, конкретни, се друго ќе избледе...
Пропаткувањето на син ми , неговите први зборови прекрасните моменти поминати со моето семејство , започнувањето на градбата на нашата куќа.....
првото лето поминато со моето друштво на одмор мојот прв натпревар по биологија чекање ред 1 час за аплицирање на стипендија,фрлени пари за заверување на непотребни документи
Започна работно. Продолжи со нервози поврзани со работата. Кризи во врската поради неколкуте алчни луѓе кои постојано се вртеа околу нас. Давање отказ на работа. Собирање сила да се надмине гордоста и детскиот инает, а на нивно место да се даде шанса на љубовта. Неверување и соочување со суровоста која се вгнездила во срцата на некои кои порано ми беа премногу мили. Одмор кој ме раздели од една значајна личност. Финансиски зависна пак. Многу јадење пици. Искачување на врвот со нив. Добивање на него. Многу лоши спомени, а малку убави.
ПРОМЕНИ! Звучам како проект на владата, ама баш така е... Сватив дека работите порано или подоцна ќе се сменат, или пак веќе се смениле. Научив да ги прифатам и да живеам со нив,зашто ми нема друг излез. Дипломирав, упишав мастер, голема промена и чекор напред. Шетнав малку подалеку од обично, и за прв пат заменив одмор на море со 2 екскурзии и мини одмор во Охрид. Колку ми беше паметно, ќе видиме зимава, но сепак беше убаво и различно искуство. Сватив кои ми се вистински пријатели и на кои можам секогаш да сметам.
-прекинав 2 годишна врска со човекот кој најмногу ми значеше. -запознав личности на кои уште долго ќе се сеќавам. -ми свртеа грб најблиските другарки.. (или барем оние за кои јас мислев дека ми се најблиски) -го имав најубавото лето до сега, исполнето со многу љубов и среќа -дипломската на брат ми. -дојде братучед ми од Австралија по толку долго време, стварно пресреќна бев што го видов повторно Имаше многу лоши моменти ама би сакала годинава да ја паметам по добрите, тие ми вредат многу повеќе
- Добивањето на стипендија - Добивањето на првата возачка - Прекрасните моменти за 1 Мај - Прекрасните спомени од Блгарија - Голем број на полуголи девојки на плажите - Првото возење надвор од Скопје - Трошење на стипендијата со Лесковачка - Борбата и победата на мајка ми против злото ...т.е сеуште не е победено али ќе биде догодина - Големиот број Желби кој се остварија и не се остварија - Неуспешните обиди за фаќање девојка - Откривањето на ЖУЖУ - Многуте добри филмови што искочија - Големата среќа која ме прати сеуште и големо благодарам - Повредувањето на ногата која ме чинеше 3 недели дома - Пронаоѓањето на новата интернет игра - По неколкуте пати кога дрво ќе паднеше врз мене - Голем број симпатии - Првокласно манијачење на фацебук - Ган Гам Стајл - Слабеење на 3 кила во однос на минатата година ( и покрај толку кока-коли и лесковачки и остало) - Нови луѓе ... И толку ....
По најдобрата форма до сега летоска. По најдобрите тренинзи и најпосветеноста. По внука ми. И по прекрасниот крај на годината,успех на многу полиња.
...тоа што завршив средно и затворив едно поглавје од мојот живот. Се запишав на факултет. Со самото тоа, започнав ново. И секако, по тоа што го запознав него. Уште долго ќе ги памтам миговите кои ги поминувавме заедно, како и работите што ги научив тој период...
Дефинитивно по тоа што оваа година ми беше најкатастрофална,ми се случија најлоши работи,ама затоа следнава се надевам ке ја паметам се по убаво.
По лошиот почеток, кој здраво држеше скоро пола година, исполнет со безброј нервози, плачки, трескања од земја и што ми ти не... Па упс!!! Запросување, па веридба, па планови за свадба, за заеднички живот. Па пак проблеми, беспарица,менување и упростување на скоро сите можни и неможни планови, и ставање црта пред крајот на годинава - САКАМЕ БЕБЕ!!! И се се заборави, сите проблеми. Сега живееме за да ги видиме двете цртки 3 дена пред почетокот на новата година, која може да биде само прекрасна. Друго не дозволувам!
По учеството на Гимфест По најлудото лето досега По најголемиот број на симпатии По долгиот непребол кон бившиот По запознавањето на голем број нови личности По полнолетството По стоењето пред вратите на ноќните клубови молејќи се да влезам без лична карта По заминувањето на брат ми во Америка По многу пијани ноќи По тонењето на сред езеро со педалинка за среќа преживеав По ново фатениот дечко По официјалниот мерак на цигарите По Australian boy-кој никогаш нема да го заборавам По мојата виртуелана другарка од Кочани По фемина
По запознавање на некои личности кои сега ми се навистина позитивен дел од животот По убавото лето. По успесите и првата диплома од Кембриџ. По еден тежок период кој се надевам нема да се повтори. По прекрасните родендени и забави Сега за сега тоа,ако ми текне уште нешто ќе допишам