Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Годинава ке ја паметам по......

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од newring86, 3 декември 2010.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Почнав да се грижам за себе. Им се вратив на 'љубимите' навики кои ги избегав у задњи 202948577502 денови,месеци,години. Куп прекрасни луѓе запознав и ми го дадоа/покажаа сето она што ми фалеше. Фала им. Конечно и мене ми се дава, не само да ми се зима :) најс.

На Lella, kravce, mariz и 11 други им се допаѓа ова.
  2. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.084
    Допаѓања:
    72.274
    1. Новиот почеток, во нова средина и запознавање на нови луѓе
    2. Запросувањето :inlove:
    3. Сите поминати мигови со саканиот

На Harper, molikaMk, Someonespecial и 10 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.960
    Допаѓања:
    219.340
    Успеав невозможното да го направам возможно.
    Уствари тоа го сватив кога зет ми ми подаде рака и ми кажа дека спаѓам во 00, 1 процент од 9,99проценти невозможност јас возможност да го направам.

По тоа што го послушнав срцето а не разумот, ја послупав душава дека има нешто подобро па без да се одвртам назад си ги собрав парталите, да не си ги собрав немаше да би биде ни приближно волку убаво колку во моментот.
    Сватив дека "шестото сетило" треба да се послуша посебно ако знае да биде толку интензивно.

По глуфците и нивната помината историја.
    :D

По седњето на терасанад алпите у уживањето во нив.

По поминување на квалитетно време со најблиските.

По еден светол тунел, пат што од нигде никаде се отвори и не окити, не накити и ни даде сила, воља и енергија за рушење на планови и остварување на невозможното.

По љубовта
    По подршката и болката поделена на два во тие едно 2 пеколни месеци во нашиот живот..

Нека си замине. Сега чекаме нова.
    Поубава.
    Здравје само.
    Друго како треба така нека е.

На TarantulaA, ane.bella, LejlaD и 15 други им се допаѓа ова.
  4. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Годинава што изминува е уште едно парче од животните случувања кое останува во архивата на душата... Научив нови нешта и се спознав себеси од друга перспектива. Не знам дали се променив или се соочуваам со особините што секогаш биле дел од мене само што сега добија интензитет.
    Проголтав долг период исполнет со очекувања, надеж, неизвсност,успеав да останам присебна и да го
    задржам здравиот разум. Верувам во поведри денови зашто порано или подоцна стапуваат на сцена.
    Со максимална заложба нема залудни обиди.Нештата се подредуваат кога ќе се создадат услови. А моментот за некои се уште е во фаза на созревање. Трпението одлично ме служи и го вложувам максимумот од себе. Ништо и никогаш не форсирам за да успеам. Тоа ми е најголемата поука од досегашното искуство...

Здравјето и мирот се бесценети. Здрава сум и тоа ме прави спокојна.

Среќата ме зграпчи кога запознав драга личност.
    Знам дека се се случува со причина. Но, убавите моменти што фрлија сенка врз се останато отвораат ново поглавје во архивската содржина со посебно обележје.
    Повторно се уверив дека ништо не е случајно...
    Веројатно и оваа 2018...

На macka91, cresa-jagoda, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    По сите гомнарии.

Фмп.

На Milobebence, TarantulaA, Herrera и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    по раѓање на синот :hug:

На Milobebence, cresa-jagoda, Feminka192 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    По убави работи,
    нови искуства, интересни моменти со драги луѓе

На Milobebence, Lella, Mr. Right и 7 други им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.230
    Допаѓања:
    76.236
    По мафтањето на клиника највеќе за жал, ке го памтам цел живот тој тежок костум со кој стоев над детето два часа, ке ја памтам кесичкава Calliope во која ги мафтам купиштата извештаи, крвни испитувања, наредна година ке ја фрлам!

Ке ја памтам и по дедото на мм, кој почина...

И по добро сеќавање првиот роденден и крштевка на малата, како и преубавиот летен одмор сами ние 4ца :l:

Премногу стрес и нервози, едвај ја чекам новата година, да биде 100 пати поубава од оваа, да си имаме здравје пред се!

На Milobebence, M&M, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Годинава ќе ја паметам по убави моменти како моја веридба и на моите другарки :)

Али нека не следат само убави моменти сите :) здравје пред се, а другото само ќе си дојде.. :)

На Milobebence, macka91, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.447
    Годинава ќе ја паметам :

- Човечето што ми расте под срцево :inlove::inlove::inlove::inlove:
    - По љубовта и вниманието од моето семејство :*
    - по љубовта и убаво поминатите моменти со мм
    - по свадбата :inlove:
    .... Се надевам дека наредната ќе биде исполнета со уште поубави моменти :$ си посакувам само здравје за сите :l:

На Milobebence, cresa-jagoda, macka91 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Годинава ќе ја паметам по многу неубави работи, многу трагедии, многу млади животи изгубени, многу солзи протечени.....но тое е животот....Оваа година плачев и за непознати ликови, плачев за нечии деца....МОРАМ да ја посветам оваа година на блиски мои познати, пријатели, колеги, кои на жалост прерано го напуштија овој свет, исто така со голема болка ќе ја спомнам и @Umbrella22.Чадорче душичко :l:...

На Milobebence и toogood им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.145
    Допаѓања:
    156.305
    Клучна година со сериозни пресврти. Ама баш големи, како на кривина фатена со 150км/ч. Од оваа точка може само да оди или кон подобро чекор по чекор или кон дефинитивен амбис.
    Има многу што да се каже.
    Научив како да си ја штедам енергијата, како да барам без срам, како и да згазам ако треба.
    Клучно ми беше што во една тешка брзаница и преокрет ми светна сијаличката дека буквално никој не ме извлекол ни образовно, ни кариерно, ни мама, ни тато, а најмалку пак партија, ни како нели невино кажување - абе мене ме бива ама ми треба некој да ме гурне. Не! Се сама. Ама си го осетив и во секој дел од себе си. Од нив само несебичната поддршка и љубов. Го знаев ама не сфаќав колку голема работа е. Епа била. Се спротивно би ме срамело, особено ако е од партија, што ниедна способност не вистинска способност ако сепак дошла со тоа гурање.
    Вербата и патот кој го одиме одат рака под рака.
    90 проценти од животот е нешто кое што го контролираш, во спротивно тоа ќе те контролира тебе и се нарекуваат хормони.
    Почнав да учам работи од фах кој мислев дека не ме интересира и не ме бива, ама одлично ми оди што баш пријатно ме изненади..
    Во текот на годинава ми излегоа неколку нови цели кои бараа храброст, од кои едната сепак е во процес на реализација.
    И вечното кредо, ако идејата ти е да гледаш во својот двор, во своето семејство и за свој гз, не правиш разлика во ничиј живот, исто како и да не си живеел, пред недела доби свој облик кој допрва треба да се развива од екипа ентузијасти што претерано ме радува.
    И оваа година ќе ја паметам по 167 луѓе на кои животот им го направив поразличен. Дај му на човек риба и ќе го нахраниш еден ден, научи го да лови риба ќе хо нахраниш за целиот живот. Ова е тоа што ми дава живот и сите 167 насмевки.

Научив и да детектирам лажови. О да. До душа знаев и до сега, ама сега си верувам.
    И егоцентрични пувежи од кои се бранев од далеку, сега им влагам обе ручке.

Се на се имам повеќе верба во животот и повеќе среќа која воопшто не е иницирана од надвор, туку баш самата од себе од внатре. А потоа навистина дојде се останато. И кога болело и кога било тешко, имаше среќа.

Он е једина константана у животов која станува само подобра и подобра, и станува смоукинг хот со брчките околу очите.

И што би рекла другарката правник кога се претвара во шаман - шаманска поука - само секс луѓенца, живот прави и прави да сте живи.

Последна измена: 11 декември 2018
    На Ariel, cresa-jagoda, ForeverYoung и 2 други им се допаѓа ова.
  13. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.408
    Допаѓања:
    22.645
    Една од најубавите години до сега :)
    Ќе ја паметам по запросувањето од дм, и кога после една недела дознавме дека сум бремена :)
    По потписот во матично.
    По подготовките за свадбата и целата церемонија.

Најмногу од се, по раѓањето на мојот син, најголемата моја радост :)

На Milobebence, Harper, Lella и 9 други им се допаѓа ова.
  14. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    2.631
    Најуспешна и најсреќна година до сега во мојот живот. Лани ми се паднаа три парички за бадник кога вртевме лепче, а за стара нова година ми се падна и дома и во друштво. И еве испаѓа имало нешто вистина во тоа ако ти се падне паричката.
    Ќе ја паметам по:
    - вработувањето по диплома;
    - мојата прекрасна свадба;
    - купувањето стан со мм, уредување и вселување;
    - доаѓањето на моите блиски од странство за да бидат покрај мене на мојата свадба.
    И свечено, како и секогаш, ќе ја испратам старата година со славење 2 во 1: роденден и нова година.

На Milobebence, cresa-jagoda, macka91 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.185
    Допаѓања:
    125.310
    По уште миленичиња и по положени испити со високи оцени. 8)

На marlonbrando69 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. Lasenjorita

Lasenjorita Нов член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    8
    По крајот на летото... убавини

17. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    9.099
    Дефинитивно сите дали добри или лоши моменти од годинава ми се удавија во вода и само по една работа ќе ја памтам оваа гадна година, по тоа што го изгубив татко ми ;(

18. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Ќе ја памтам по:
    - ворк хард ор дај трајин
    - ниски удари, издржливи од моја страна
    - успех
    - редок но квалитетен секс
    - дружење на феминава со феминкиве :)

На Milobebence, baba Rada, Feminka192 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Раѓањето на малото :inlove:

На mssuniquee, Milobebence, Emy867 и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    624
    Борба, соочување со стравови, болка, неизвесност и тишина. Солзи, многу солзи. Немир и надеж. Незнам дали едвај чекам да ја испратам или полека, за да се потсетам што се дадов, дали изгубив или добив?
    По тоа ќе ја паметам 2018.

На Milobebence и H.VAGA им се допаѓа ова.