Годинава ќе ја паметам по нотари, адвокати, дарови, преговори, продажба, купување и со тоа решавање на прашања коишто тлееја со години, во убава атмосфера. Искрено, се чувствувам како со ова да сум ги завршила обврските на светов, и приватно, и професионално. Не е сѐ готово, следи раздолжување, реновирање… ама ќе биде.
Годинава ќе ја паметам по добивањето лепасе,документ што би се рекло дека немам само семки во тиквата туку и тровче мозок.Ќе ја паметам по огромната позитивна енергија и љубов што ја добив токму од сите на форумов.Па како Феникс пак по којзнае кој пат од пепелот се издигнав,додуша повеќе како ларва која стана пеперутка,ама ај...За се друго негативно нема да спомнувам,за тунелот кој крај како да нема,светлото е таму некаде,се назира само.Важни се само благодарноста моја,топлината,љубовта кои ги добив од сите вас и поради овие тројца дома,само ќе ги истресам колената од паѓањето,па исправена во коштец со животот ќе се фатам
По тоа што уште не се решив што точно сакам иако наакав години . По умирања, црни хроники и една од посаглам днк група што ја имавме си отидоа така и другите со нив , греота . Воглавно , не знам по што да ја памтам годинава , по црна хроника .
- Црниот 16 март кој остави длабока трага во мене иако не сум лично погодена од трагедијата. - Моето конечно, долгопосакувано застанување на цврсти нозе на професионален план. Воглавно беше мирна година без некои настани со посебно значење.