1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Годишниот одмор на просечната македонска жена

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Gosh, 1 мај 2017.

1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.853

Ооо, ти, натпросечно битие што ќе оди на Тајланд зашто е толку посебна, а сите други глумат одмори во соседни земји.
    (facepalm)

Оваа убеденост дека другите одат само да кажат дека биле некаде, ми изгледа ко некој твој комплекс. Ти така размислуваш, па мислиш дека и сите други живеат за другите. (highfive)

На НаталиЛили, green.eyes, snegulkata и 22 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.643
    3 години да штедам за еден одмор ??Тоа е подеднакво очајно како констатацијата на некои овде дека за жалење се оние со пиперки и домати на одмор.

На НаталиЛили, darcy, Bozica1980 и 21 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.732
    Допаѓања:
    145.123
    Ама на Тајланд ќе одиш и сите ќе ти се восхитуваат.
    Ќе влезеш во надпросечни.:emo:

На НаталиЛили, green.eyes, darcy и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    А ја па мислев Тајланд е за пониска класа, па сонувам за Бали. :D

На green.eyes, Bozica1980, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.643
    Кокос ке пијам и со палма ке ме ладат
    Мислам алл е или што е мајке му ?

На kukla21, Elenche87, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.580
    Одјебете вие копнени животни, јас од сега ќе штедам за одмор Мексико, Мајами, Тајланд, Нов Зеланд. И интернетот ќе го исклучам, ќе се жртвувам и на фемина не одам. Ама има за едно 10 години да ми глеате слики у фб. Не е битно што ќе изгубам 10 скапоцени години кои треба да ги поминам со мажот и децата, да создаваме заедно спомени, ама за десет години децата у камп и ние со мажето ќе се брцкаме у солени води ол инклузив. Не за друго, ако земам пиперки ќе ми скапат до Мексико, долга релација не за друго, да беше поблиску и патлиџани ќе понесев.

На green.eyes, darcy, Ицолгудбејбе и 17 други им се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    64.755
    Бали па ти полн со пијани Аussies, последна година од средно, спринг брејк и право во Бали, пиење до смрт, одмор упм.:swear::wasntme::lol:

На mimiiiii, Bozica1980, ph.orhideja и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Грцијa зa oдмoр е пoим зa oстaли свет, ние сo пoтценувaње збoриме зa Хaлкидики, мислиш нa Вaрдaр си рaспoслaл пешкир :D Пa и кoгa ќе пoчнaт сегa кoментaри -Леле вo Неи Пoри ќе oдиш, вo Неa Врaснa? Пaри дa ми дaвaaт не oдaм |( One word for you sister-пaтлиџaни. Е нa тaкви би се пoтсмевaлa.
    Зoштo oдaт сите, oти виделе еден пa сите пo негo?
    Oти е блиску, грaници oтвoрени, вoдaтa е бaрa и плиткo зa мaли децa, oгрoмни песoчни плaжи...и кaде бре зa 30 еврa aпaртмaн ќе нaјдеш вo сезoнa нa другo местo? Зa oбичен нaрoд oвa е единственo штo мoже дa си дoзвoли a истoвременo дa е и хубaвo и ефтинo. Зaтoa немoјте дa збoрите зa Грцијa сo пoтценувaње, мнoгу местa нa кoи би oтишле пoдaлеку не би биле дoбри кaкo Грцијa.
    Мнoгу се вреѓaме, мнoгу се прaвдaме a темaтa мoжеби требaше дa биде вo нaсoкa кaкo сo пoмaлку пaри дa истерaш пoфин oдмoр без мнoгу мaлтретитрaње и сличнo. Амa...

На ivi1987, Hipster, Sesil и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Ултра алл инклузиц да си зедеш, до соба кокосот и појадокот да ти го носат, на плажа не е интересно.

Будалче во Мексико ли ќе плаќаш патлиџани, знаеш ли колку се скапи? Земи си 10 кила, ама планирај баре 3 на царина да дадеш како поткуп. :rofl:

Не ми крши филм сега, ееее што си. :emo: Значи колку си љубоморна, штеди си и ти па оди си. (poolparty)(poolparty) (poolparty)

На Bozica1980, Abeja, bittersweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    51.800
    Човек ќе помисли се утепавме од идење по ол инклузив понуди во хотели со пет ѕвездички ние од Македонија, па можеме да правиме споредби со просечни жени што готват грав по апартмани.

Скоро никој не иде во тие крајности кај нас, или хас во погрешни кругови се движам.

На Avery, eloves, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    64.755
    Ами и јас спаѓам во тие Аussies,:wasntme: штедев и бев сос сите други на спринг брејк, само не се пијанчев до смрт со другите.:P:lol:

На Bozica1980 и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Некои напишале дека поарно 10 дена квалитетно во хотел, отколку 20 дена во апартман. Па ме интересира да објаснат што ќе сменат тие 10 дена во животот на една жена која секој ден чисти, пере, пегла? Сметам дека на одмор нема потреба да се пржат компири, ама ја супа ако не изедам, тешко мене. Кога одиш со деца, имаш многу повеќе обврски, ама истите ги имаш и дома.

Купаќи перам инаку нареден ден јас ќе навлечам сол на мене, не комшивката. На одмор еднаш ги перам јас, нареден пат дечко ми и круната уште не му паднала, а ни мене.

Ако жената дома се чувстува како заробеник на обврските, ако нема помош од мажот или целото домаќинство е препуштено на неа, тогаш тие 10 дена, јас одговорно тврдам, ништо нема да сменат. 10 дена рај а после пак назад во пеколот.

Фала за инфото, јас сакам раат мозокот да ми е, со палми да ме ладат а не да ми реметат ред и мир пијани матуранти. :D

На Bozica1980, bittersweet и BoyL им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Сегa сите тукa скрoмни и фини, a уште мaлку ќе пoчнеме дa читaме зa oдмoри и никoјa немa дa кaже декa у Флoгитa ќе oди. Пa ќе фрчaт креми oд Еуцерин фaктoр 50 зa првите 2 денa, фaктoр 30 зa нaследните 2, пa 20кa, пa 15кa, нa крaј мaслo oд Кaрoтен :D Купaќите oд Лискa дa не ги зaбoрaвиме :D Прoсечнa женa никaде ни нa пoвидoк. Абе зa ќутек сте.

На JuLleE, Hipster, Bankarkata и 11 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.643
    Убаво јас прашав на почеток што се подразбира под просечна ?
    Ти ми објаснуваше криви дрини ;D

Џабе не сожалува тогаш таа од Тајланд ние живееме сто пута боље :D

Се препознав и Лиска иначе

На green.eyes, darcy, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Прoсек бе џoј, aкo ти oдиш нa oдмoр вo Итaлијa редoвнo a јaс вo Грцијa, знaчи декa ние прoсечнo oдиме вo Белгрaд :D Срединa некoјa, мнoзинствo.

На eloves, honest girl, Nausicaa и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Bankarkata

Bankarkata Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2017
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    1.638
    WOW не очекував волку цитати искрено, хаха. Ок вака сеа...
    Кој кого навреди сеа? На еден мој пост се навртевте сите ко селски моми на чешма.
    Да имав деца секако дека немаше на Тајланд да ги носам таму не се иде со деца, неам деца па си планирам, си штедам, тоа би било за мене идеален одмор ко за вас што е удеален одмор готвење за фамилијата у Грчка или Суто Море. Дестинација што сакам да ја посетам макар штедела и 10 год и сеа вие навредувате поради тоа што одбирам да штедам наместо кај јужниот сосед да потрошам пари ко и секоја година исто... Среќа не се вреѓам ниту ми е испод чест тоа што кажувам дека не сум била на прав одмор 3 год така да според тоа ако израчунаш Тајланд не е луксуз ако при тоа 4 год си штедел.
    Али тоа ти е, нешто попаметно о поаргументирано да кажевте добро ќе беше ама чувај боже да признате дека не ви е баш по ќеиф да готвите на одмор наместо 200 пати истите работи да ги пишувате. И за тие што не сфатија пак нека препрочитаат дека нашишав СПОРЕД МЕНЕ и дека ЈАС не би отишла на одмор кај што треба да кувам, не ви ставив нож под грло аман.
    А ти Битерсвит што се објаснуваш и кому му се правдаш за тоа кај да идеш или на кого да ги оставиш трите деца, кај сакаш носи ги кој ти брани, си коментираме на темава што ме интересира мене... :D
    И многу сте пресмешни со коментариве значи една смисла за хумор wow.

17. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.288
    абе ај уживајте...некои луѓе неможат ни од градот си да си излезат..а не па на одмор да одат..а вие водите расправии за тоа кој со што како и каде одел..битно е да одиш..да се одмориш да смениш малку..

за перењево...јас 100год сум одел со моите па не перела мајка ми никогаш..а за тоа дека сме носеле од дома домати пиперки краставици и слично тоа да..и дека имало готвење тоа да..па пак сме си минале убаво..битно е и друштвото..да одиш и на Малдиви и на кур*и палци..ако си сам осамен или со некој што не те исполнува и е како дрво се е џабе..само може да се сликаш и да се курчиш после кај и што си бил..

сум бил и со другари на сто одмори сме јаделе паштета и леб по 10денови па пак сме си поминувале екстра..

Еден е животот гледајте да одите некаде...макар и Дојран, Охрид, Неа Флогита, Паралија и незнам ти каде било..битно е да се вратиш насмеан, полн со енергија и исполнет од одморот..

На Sesil, Bozica1980, Lolipop23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    И во Струга е арно..а?:smirk:

На BlackCat и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Камо среќа да сите Македонки -и тие подпросечните- да можеа да поуживаат 10 дена некаде на плажа, па макар пржеле колбаси со јајца и се враќале порано за да ги истријат гаќите и смрдените чорапи. (fingers) Ама, не можат да си го дозволат, повеќето. Работат по 6 дена во неделата, по повеќе од 8 работни саати и не можат да си дозволат машината за перење да си ја поправат, или лавабото што им процурува... да не зборам да се облечат ко луѓе, прехранат или да си дозволат да отидат на некој концерт, вечера... одмор. И уште кон тоа да гледам со потценување и да превртувам очи..патлиџан туризам. Аман. :) Бујрум, они како неуки и прости, не можат да се изборат и снајдат за повеќе... Отворете им ги очите. Кажете им, како со парите кои ги заработуваат да преживеат и отидат до ал инклузив Тајланд, Бора Бора, Бали или каде год.

На НаталиЛили, JuLleE, mynameislove и 16 други им се допаѓа ова.
  20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.124
    Допаѓања:
    20.279
    Лелееее, колку искомплексирани имало, ц ц ц. Ај јас ќе ви кажам, вака ко просечно натпросечно потпросечна македонка искуства. Прво.... Во Грција, одат и германци, австријци, пољаци, срби итн. И тие според желбите и потребите си го тераат одморот. Сум видела и такви во хотели, и во апартмани со ГОТВЕЊЕ.... аууу, да, има и немакедонци што готват, лично сум ги видела, и тоа секоја година. И купачите си ги перат, замислете. Ама не се искомплексирани, и ваљда не се наоѓа некој на форум да ги омаловажува за нивната одлука.
    Во хотел полупансион, имаше многу холанѓани. Тоа некултура и ѓупштана што ја видов, од Македонците не може да се види. Ние за нив измислени.
    Што сте се научиле да си го вреѓате народот сопствен, и се најлошо да се кажува.
    Секој си има своја дефиниција за одмор, и тоа треба да се почитува. Некој може сака да готви, некој може е шеќераш и е на строга диета, мора домашно да јаде, некој сака домати, пиперки и макарони да јаде секој ден.
    Малограѓанштината не е во готвењето на одмор, или носењето гајба домати, туку во берењето туѓи гајлиња.

На НаталиЛили, TeddyGrey, mimiiiii и 6 други им се допаѓа ова.