Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Голготата што ја преживеав по пораѓајот во Тетово

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од MandyLane, 23 декември 2021.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.216
    Допаѓања:
    102.434
    Колку што разбрав Менче е у Фонд од неа не чекајте.

На TarantulaA, LejlaD, prashinka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    32.608
    Не е поентата да му се кажува да споделат, треба сами да споделуваат. Треба да се свесни дека се повлијателни на социјалните мрежи па преку нив ќе дознаат што е можно повеќе луѓе и ќе се направи притисок за да се добие правдата. Но, џабе е сè очигледно. А, сигурна сум дека го имаат видено постот, небитно дали на инста дали на фб, само ете решиле да го игнорираат :|

Пост во кој се опиша хоророт на една мајка, мајка која бара правда за да не се повтори истото на некоја друга жена, пост од кој сè уште добивам морници кога ќе се сетам на него го изигнорираа како да станува збор за најобична вест од типот на временска прогноза. Срамота :x

На Celltica, Nausicaa, Snowflake97 и 18 други им се допаѓа ова.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.585
    Допаѓања:
    10.815
    Таа е од пред од 2 недели таму, Дона објави во декември.

На cresa-jagoda, LejlaD, prashinka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.401
    Допаѓања:
    12.073
    Јас не очекувам дека Менче би помогнала, ќе си останеше новинар, а не да се вработи во фондот, тоа доволно кажува....Од сите тие извикани Ини...и ред други само Божидар вреди, дечкото е многу нормален и реален. Дона кажувај тука ако треба ние некако да помогнеме, ние можеби не сме влијателни али многу сме што те поддржуваат. А тие што имаат лајкови и следачи и заради х причини не сакаат да помогнат треба да ги отследиме, почнувам од себеси со Ина, се е то од корист. Миа ваква или таква на крај испаѓа многу по фер од другите што се прават чесни. Само те молам да не се откажуваш

На Celltica, Nausicaa, cresa-jagoda и 12 други им се допаѓа ова.
  5. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.241
  6. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.204
    Допаѓања:
    46.135
    На LejlaD, cresa-jagoda, CrazyGirl15 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.408
    Допаѓања:
    60.161
    На Snowflake97, LejlaD, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.272
    Допаѓања:
    112.541
    На LejlaD, KateKane и MandyLane им се допаѓа ова.
  9. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.228
    Допаѓања:
    11.263
    оххх само што видов на инста. Искрено ми е жал жено и ме боли што веќе еве втор месец се тапка во место. Немој да замолчиш во никој случај и не штеди никој, ако имаш уште да зборуваш, зборувај, со детали. :hug: тука сме ние за тебе, ако можеме нешто... било што.

На Oneo, Snowflake97, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  10. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.365
    Срамот на Клинички Центар Тетово мора да излезе на виделина !

Удри јако Дона ! Најскоро и ЈАВНО со ИМЕ и ПРЕЗИМЕ од сите мршојадци што животот во пекол ти го претворија !

Бог е на твоја страна како и сите знајни и не знајни луѓе со малку човечност во себе !

На LejlaD, cresa-jagoda, MandyLane и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Од мене има целосна подршка, ама има едно големо разочарување, јас барем ди сега немам слушнато дека некој доктпр за доктпрска грешка лежел затвор или одговарал во земјава, да е во Турција има да ја решат за 10 минути има да одговара ама кај нас Комората ги штити, знам многу случаеви што се тегнеле по судови во државава и пак ништо, еве искрено незнам дали некој се сеќава на случајот со малото девојче Тамара? Сеуште никиј не одговарал а дел од тие доктори станаа и директори на клиниките. Имаше уште милион такви случаеви што никој не виде завршница а да и еден случај кој го знам многу добро е што пријателка на моите родители почина на скопските клиники бидејќи погрепно и биле сошиени органите... и тие доктори станаа директори, а семејствотп на суд доби некоја минимална оштета што им беше страм да ја земат, а докторите ни условно ништо станаа директори, пред некој ден правев крвна слика на трансфузиоллгија Ск и одам по резултати и знаете што ми кажаа, дека незнаат кај ми е крвта и дека исчезнала (епруветата имала ноџиња и побегнала) и така јас морав да одам приватно да ме боцкаат за да добијам резултати, а да а да им однесев виски крвта немаше да се загуби.. Се додека не се казнуваат лекари кај нас ќе има вакви работи, повеќе им значи каков подарок ќе им дадете така ќе поминете на пораѓај, ако имате нешто поскапо како кралици ќе Ве гледаат, ееее луѓе ова е нашата чудесна земја... Подршка од мене, бори се до крај, а случајот може да има разрешница само ако оди преку медиуми инаку ништо никој ни ќе води ни ќе чуе

На Mikha4, mssuniquee, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.365
    Ја сум за јавно на медиуми ( на Тв , на интернет и секаде каде може и не може ) со име и презиме да каже ! И тоа да се подразвика малку повеќе на Тв , за сите убаво да слушнат . Само знам што чека сеуште Дона и не ја објавува , законот не дозволува , може контра тужба да добие за нарушување на углед итн .

Дај Боже што поскоро да добие амин од адвокат за да каже која докторка е . Ма да ние во Тетово горе-долу знаеме која е , и многу од нас биле кај неа и се увериле што жена е . Мене ме породи со второ , и ниту праша како сум , ама кога излегував прва се нацрта таму .

На LejlaD, cresa-jagoda, MandyLane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.241
    Како што кажа некој претходно, за жал медиумите се интересираат само еден ден, онака сензационално да објават и после те забораваат, исто како и институциите.
    Првите неколку дена ми прегоре телефонот од што ме бараа од секој портал, сега нигде ги нема.
    Буквално на никој не му е битно.
    Повеќе ќе смениме нешто ние тука доколку се организираме на протест отколку да чекам на медиуми.
    Ама кажав еднаш да не ризикуваме сега со вирусов, да се смири малце, па ќе организираме нешто.

На Kom.pot, Mikha4, do-re-mi и 6 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.216
    Допаѓања:
    102.434
    Дона мила, викендов кога го видов кај србинката постот кај што те тагнав, сум плачела цел ден. Само што верувам дека во Србија ќе се смени нешто, а кај нас се си тапка во место. Јас не знам што повеќе треба да се направи за таа докторка да отиде зад решетки, да плати, да и се земе лиценцата, ете не знам.

На LejlaD, JuLleE и MandyLane им се допаѓа ова.
  15. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Абе Дона, на полни кафани и кафичи ти мислиш дека со протест на отворено ќе доведеш нечие здравје во ризик?
    Ете имаше протест и за сообраќајката на Викторија и мислиш некој се заболи?
    Во држава кај шо буквално секој си гледа само за себе, ти, која животот ти го смени една квази докторка, се секираш за дали некој ќе се заразел на протест?
    Не викам дека тоа ќе ја реши ситуацијава ама еве, онлајн се споделуваше, се пишуваше, медиуски беше покриено, правно ете имаш покренато процедура и нема резултат. И озбилно коронава ја гледаш ко пречка за нешто следно?
    Ти се грижиш за нечие здравје, а кој се грижи за твоето?

На Oneo, Izaabella, prashinka и 11 други им се допаѓа ова.
  16. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.365
    Дали имаш некаков абер од адвокат , дали може барем иницијали јавно да споделиш ?

Што стана со комисијата , нели ќе го испитуваа случајот ..

На LejlaD и MandyLane им се допаѓа ова.
  17. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.408
    Допаѓања:
    60.161
    И јас сум за протест, ама убаво да биде споделуван, секаде, и да биде на ден кога сите се слободни. Недела на пример.
    Со маски на отворено нема ништо да ни биде.

Јас потврдувам одма присуство ако се организира.

На Izaabella, crimson, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  18. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.241
    Ништо нема, немам никаква информација од никој, колку што знаете вие толку и јас.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Останав без зборови.
    Секој се прави хуманист, ама само кога им е од полза.
    Гадно, стварно гадно.

На LejlaD и MandyLane им се допаѓа ова.
  20. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.241

И тоа е една од причините за која не се решавам уште да организирам протест, нема да има одзив како што мислиме, а и медиумски не знам колку ќе биде покриено, ете на никој веќе не им е интересен случајот.
    Кафаните се полни точно, и огромен број на луѓе ми изразија поддршка преку коментар, ама ни пола од нив не би се појавиле на протест.
    Верувајте само вие што сте во темава уште се интересирате, никој друг.
    Не знам што и како да правам искрено, не сум паметна.

На koritsaki, LejlaD, СуперДевојка и 2 други им се допаѓа ова.