Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Голготата што ја преживеав по пораѓајот во Тетово

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од MandyLane, 23 декември 2021.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Имаш 100% поддршка од мене за да истраеш во оваа борба. Сите треба да станеме, оти сите нас не' засега ова. Труло ни е здравството од вакви арогантни и суетни луѓе кои не си ги признаваат грешките.
    Треба да се избориме да престане ова да се случува.

На Ambrosia, 1209, Idedemja и 33 други им се допаѓа ова.
  2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @MandyLane, максимална поддршка!
    Протест, петиција, што и да треба, сметај и на мене!

На f.girl, Hortenzija, Reina.Gitana и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.527
    Premnogu mi e zal sa tebe. Vo ova situacija, i vrz osnov na toa deka osobeno nie od Tetovo, mnogu nezadovolstvo imame generalno na medicinskiot personal (celo vkupno - doktori i sestri) i ne samo vo ginekologija, tuku vo site drugi oddeli, jas bi ti preporacala ne samo preku sud, tuku da objavuvas iminja i da kazes so koj doktor imas takvo iskustvo.
    Kako prvo, higienata e uzasna tamu, elementarni uslovi nema. Kako vtoro, imam informacii deka ne sakat da renovirat direkcija iako od vladata dobijat pari za takvi uslugi, za toa sto sakat pacientite vo privatnite ambulanti da gi prefrlat. Kako treto, doktorite tolku se koncentrirani na baksisi i pari, sto izgubile celosno humanosta kon pacientive. Generalno, sakat da sorabotuvat a ne da se platat.
    Imam drugarka, sto mu umrelo dete tamu. I od Skopje potvrdile deka bilo greska na doktor. I ne samo eden slucaj. Slusame celo vreme traumatizirani pacienti od tamu.
    Tazno e. Ama celosna odgovornost imame nie graganite i nikoj drug. Se izgorile luge i nikoj ne daval odgovornost. Vo isto mesto kade gi slusame ovie cudi.

На marchi-cool, Hortenzija, sunshinebabe и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    @MandyLane, премногу ми е жал за тоа што си го доживеала. Се надевам дека си во подобра физичка состојба и дека персоналот што бил одговорен за тебе ќе сноси максимални последици.
    Мило ми е што твојата приказна е насекаде по социјални мрежи и се надевам дека ќе направи некоја промена во нашево здравство, затоа што е непоходна.
    Биди силна, ја имаш нашата поддршка! :l:

На f.girl, Hortenzija, IRBBB и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    17.597
    Ужас, страшно. :x

@MandyLane ти си вистински борец. :hug:

Мислам дека треба да сме гласни не само против докторката, туку и тој што е директно надлежен над неа. Таа може да се брани и крие само со негов амин.

На f.girl, Hortenzija, Reina.Gitana и 9 други им се допаѓа ова.
  6. MILA VANILA@

MILA VANILA@ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    75
    @MandyLane zalam za se sto si morala da pomines, navistina strasno, sekoja cest za hrabrosta da ja obedolenis ovaa tvoja golgota, hrabro do kraj i ja imas mojata stoprocentna podrska.

На Hortenzija, Peanut Butter и MandyLane им се допаѓа ова.
  7. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    @MandyLane вчера мислам дека баш прочитав, не ми се веруваше каква голгота си преживеала, на денот кога требало да ти биди еден од најсреќните..

Ова не треба вака да се остави, почна многу рутина да му станува на докторите и на крај никој не одговара за ништо. На човек веќе му е страв на болница да појди.
    Се надевам дека сега си добро.
    Имаш максимална поддршка, за петиција, протест за шо и да е.

На Hortenzija, eli25, sunshinebabe и 3 други им се допаѓа ова.
  8. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.159
    Допаѓања:
    50.557
    @MandyLane Жалам за се што со морала да поминеш, се наежив додека го читав постот.
    Тие пред се не се луѓе па се останато.
    Не знам душа носат ли?
    Страшно..
    Се надевам дека ќе одговараат за се што ти сториле.
    Се надевам дека сега си добро, ја имаш мојата поддршка зa се. :hug:

На Hortenzija, sunshinebabe, MandyLane и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Да сте живи, здрави и најсреќни ти и бебенцето. Имаш поддршка и од мене. :hug:
    Треба да си превземат одговорност виновниците.Многу луѓе изумреа поради не стручен кадар по болнициве.

На Hortenzija, sunshinebabe, MandyLane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Ќе го пишам истото што @KateKane го имаше пишано во сдк, грешки можат да се случат, ама воопшто да нема никаков интерес докторот да провери што се случува со тебе после таква ситуација во сала... Страшно е колкава нечовечност при најсреќниот миг во животот си искусила Менди. Те познав уште во моментот кога ја видов твојата приказна на слободен печат, и ми остана во мислите неправдата и болката за се што ти се случувало. Толку денови никој да не се сожали врз пациентот, да се праша човек зарем целта им била трагично да заврши сето ова. Мило ми е што сепак си тука каде што си, и за сите битки што сакаш да ги водиш, не си сама. Треба да се стави крај на ова морбидно здравство

На Idedemja, marchi-cool, Harper и 15 други им се допаѓа ова.
  11. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    @MandyLane Жалам што си поминала низ таква голгота, истовремено горда што јавно си се решила да проговориш за она низ што си поминала, со цел да превенираш слични или исти немилосрдни настани. Тоа е великодушност и огромна храброст. Се надевам дека низ патот кој го избра, ќе ја добиеш правдата, затоа што никој не заслужува да биде третиран од оние во кои имаме најголема доверба за сопствените животи, да го загрозат нашето здравје до степен да се бориме за сопствениот живот. Ти посакувам огромна енергија, да издржиш и да ја добиеш правдата. А понатака, со оглед на сензитивноста на случајот во почетна постапка, да се обелодени името на докторката, за истата никогаш повеќе да не биде во контакт со друго човечко битие. Се надевам дека и медиумите ќе помогнат и ќе притискаат за да ја оствариш посакувана цел. Со лесно нека е и цврсто чекори кон патот кој почна да го чекориш.

На Idedemja, Hortenzija, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  12. MkdBoy

MkdBoy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    718
    Поддршка!!
    И оди до крај! Лом да ја направиш!!
    Да не слушаш никој!!

На Hortenzija, IRBBB, Reina.Gitana и 5 други им се допаѓа ова.
  13. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.534
    Допаѓања:
    12.714
    Прво со родилката од Струга што и фалеа органи, сега ова.. Како може бе вака толку некој да не си ја сака професијата, учи 4 години во средно медицина, 6 години факултет, уште не знам колку години стажира и сето тоа за после да се изживува врз пациенти кога ќе стане доктор? Па толку труд си вложил за доктор да станеш, толку ноќи не си спиел, за што, за тоа да ти овозможи вака да се однесуваш.. Па доктор си, од спиење ако треба ќе станеш и ќе одиш да помогнеш на пациент, затоа си станал доктор, а не со чај да го лечиш пациентот и да му викаш ништо не ти е... Многу ми е жал за се што ви се случило драга госпоѓо, сочувствувам со вашата болка и тага и ве подржувам во тоа да не молчите и да бидете гласни сите да ве чујат.. Мое мислење е дека доктор треба да биде само оној кој си ја сака својата професија, оној кој има емпатија, хуманост и разбирање за било каков пациент.. Ако има протести организирано, јас ќе дојдам затоа што ова на секого може да му се случи ако не се спречи, ова е полошо и од хорор.. И уште нешто ќе кажам: Колку и да се дрски и безобразни докторките во ГАК во Скопје, меѓу нив има и многу пожртвувани доктори, многу стручни, не се ни чудам што веќе секоја една родилка гледа да избега во Скопје, за жива глава да спаси, не за друго..

Последна измена: 23 декември 2021
    На saki13, kikkki, Paris hilton и 7 други им се допаѓа ова.
  14. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.428
    Допаѓања:
    60.432
    Јас ќе ги тагнам @Cka и @JuLleE тука. Не знам дали ваков проблем е во нивна експертиза, ама знам дека двете се препаметни и доста начитани жени по тема право, па може ќе ти помогнат/ќе те насочат.

Јас нажалост допирна точка немам со право, па не знам како е најпаметно да играш. Како и да е, цела фемина е зад тебе, да знаеш.

На saki13, Idedemja, Harper и 12 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    И @Forca

На Idedemja, Ketchup, Hortenzija и 7 други им се допаѓа ова.
  16. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.406
    Допаѓања:
    8.436
    @MandyLane Жал ми е за се што си проживеала. Се надевам добра си.
    Гони ги правно и не се откажувај, не смее да помине неказнето ова. Оди до крај и кога ке ти се чини најтешко не кревај раце.
    Правда за тебе мора да има, само оди до крај.

Ти посакувам се најдобро и се надевам случајов ке има правна разрешница и ке си добиеш оштета.

На Idedemja, Hortenzija, sunshinebabe и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.362
    Дај нешо да направиме.Ја на Фб читав вчера и ми зовре мозокот, ама буквално.Сакаш да ти ја убијам докторката?Нема да ја најдат.
    Или ќе и` исечам нешто и после ќе и` речам ,,ај се фала кажи ми"
    Кај ќе им иде душата бе, мајката нивна мамина.Имаат ли мозок, совест, нешто човечко имаат ли?Или умре човештвото.
    Браво прво што собра храброст да го кажеш ова, не е лесно одново да се приестуваш на вакво нешто, браво што сеуште стоиш на нозе за тебе и детенцето.И ќе ти кажам бори се до крај.
    Тужи, еби им мајката, протести ќе праиме ако треба, ќе кршиме ќе блокираме улици.Таа кучка мора да остане без работа!Денес тебе те заебала, утре некој друг ќе биде не дај Боже.Лиценцата мора да и` се одземе! И затвор да лежи, рошла една глупа, со средно и купена диплома и` дале луѓе да лечи.
    Таму кај вас у Тетово не се знае кој пие кој плаќа бе, и сегде у другите градови.Од шо се знаете сите со сите, на лепе очи влага секој сегде, и способно и сакато добива ,,нож" у рака.
    Како женана во Гевгелија што почина, родилката од Дебар шо остана без факинг три органи,.
    Затоа ја дома се лечам.Уште толку ќе ме дозаебат и ќе треба животот да им го заебам.
    Луѓе мора нешо да се напраи, ама не само овде да дрндаме и да се тешиме и да изразуваме сочувство.Него мора ЦЕЛ СИСТЕМ ДА СЕ СМЕНИ ОД КОРЕН.Системот не` дупи 30 години, треба да почнеме и ние него.

На Lollipop_123, marchi-cool, Hortenzija и 6 други им се допаѓа ова.
  18. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    25.296
    Психолошкиот момент е најтежок.
    Зборовите најмногу болат. Пример, кога ме примија во Скопје на мајка ми и рекле не ти гарантираме дека ќе се спаси, животот и виси на конец. Значи да ме држеле уште само еден ден, би се завршило се фатално. Не можам уште ден денес одам на психотерапија за да се справам со траума.

И да, ми требаат совети од правници, адвокати, предложувајте ми, ми треба силен тим.

На saki13, Priroden, sj *O* и 47 други им се допаѓа ова.
  19. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    9.105
    Јас постов вчера го прочитав го имаше Доктор Горан објавено на стори, и плачев додека читав, баш сакав во некоја тема да го сместам, ама еве и ти си била членка тука.
    Жал ми е за се што ти се случило, биди храбра и оди до крај додека не добиеш правда за штетата што ти е нанесена. Верувај многу жени сме само тука, а и општо не само од форумов што ќе застанеме позади тебе.
    Биди силна и издржи. :hug:

На Idedemja, Hortenzija, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.362
    @Forca брату помагај.
    Не знам шо да кажам..на овие шо те спасиле, Господ да ги поживее, другиве може одма да ги земе пошо не заслужуваат да дишат.Треба убаво да се смисли се, и да ги одереш, и за стресот преживеан, за психичката траума, за физичката состојба.

На Hortenzija, Forca, Snowflake97 и 3 други им се допаѓа ова.