Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Голготата што ја преживеав по пораѓајот во Тетово

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од MandyLane, 23 декември 2021.

1. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Беа обвинети ама не ме фаќај за збор двајцата условна добија ако не се огрешат така нешто, едниот дали плати се нагодија не памтам, ама затвор скоро никој не лежи или месец-два-три и ги пуштаат.
    А и тоа лежење е како она на Кичеец што од затвор направи сообраќајка.
    Има адвокати не дека нема, еве добро го најде кој е адвокатов во случајот ако раб. да се контактира или ја упати.

На Mantub, Biljarkata и MandyLane им се допаѓа ова.
  2. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    2.460
    Ниту те знам ниту те познавам ама се вознемирив и солзи ми идат низ се што прочитав што се си поминала, како за некој близок се осетив не е важно што не се познаваме, вакви трауми многу ме повредуваат иако не сум емотивна, има ли крај на ова лудило? Премногу е, па се работи за живот бре, како спијат мирно овие луѓе, како??? Се запрашуваат ли некогаш како му е на некој друг? Или ајде не ни е брат сестра чичко па што има да се замараме, какви нелуѓе станаа доктори, на жена да и е страв дете да роди, ете до толку сме дно, не знам што треба да се случи ова да се промени од корен и барем за вакви сериозни работи да се престане со тие партии да им се плукнам во партии и врски :fubar:

На Осе, MandyLane и Celltica им се допаѓа ова.
  3. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Имаме девојка од форумов која има спомнувано дека е адвокат и потекнува од адвокатско семејство. @Luciferka Ако не друго, нека даде совет плус.
    @MandyLane :hug:
    Не отвара на фб.

На cresa-jagoda и MandyLane им се допаѓа ова.
  4. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.365
    Да , за таа пациентка зборувам , што почина кај К.К .

Јас и тогаш не поверував дека е лекарска грешка , бидејќи докторов има природна дарба некако , не знам како да кажам ама до сега не се слушнало пациентка да се пожали од него . Дури и додека родилка што ја породил е на одделението , знае да помине и во 12 на полноќ да праша како си од врата , наутро со визитата доаѓаше обавезно и пациентка по пациентка прашуваше како сме , дали имаме болки итн .

Штета што не ја познавам лично девојкава која претрпела се и сешто од дотичнава , да ја знаев , дефинитивно ќе ја предупредев за ѓаволов од жена .

Таа жена има некоја злоба во неа . И јас како @Kate Rina 93 се исплашив од неа во моментот кога ја видов . Толку незаинтересирана жена , К.К од 8-миот месец ги преземаше прегледите до моментот на отпуштањето на родилката и бебето , онаа само на породувањето ја видов и толку . Ниту пред , ниту потоа .

На Kate Rina 93 и MandyLane им се допаѓа ова.
  5. Paris hilton

Paris hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    Ova e za ziv sram! Doktori na veko!!!!! Kako sto kaza edna clenka pogore, kako mozes da ucis 15 godini skolo i ova da si go dozvolis? Kako spijat navecer? Neli gi e sram?????? I jas imam eden kup prikazni sto odam na praksa em sredno em sega na fakultetot ama ova e za ziv sram, ova e vrv! Za vakvi “doktori” treba kazna zatvor, koj znae kolku rodilki umrele vaka. Sramota!!!!!!!

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.437
    Слично, но далеку полесно, имам доживеано и потполно те разбирам. Мене не ми ни дадоа отпусно писмо и не ми наплатија ни денар, немам во болничката историја дека сум лежела плус една недела и за мене се потрошило еден куп крв, плазма инфузии и слично.
    Докторите знаат дека згрешиле и се обидуваат да прикријат на секој можен начин. Сега ако правно затаи работава, народот е тој кој треба да ѝ пресуди. Имаш огромна поддршка од сите нас.:hug:

На IRBBB, Осе, Tinka2304 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Целосно пробоно не може скоро никој адвокат да овозможи бидејќи тука има и трошоци кон државата, комора и Др што треба да се уплатат, пробоно може да се сработи само некој дел од постапката пример застапувањето пред судот тука постои шанса адвокатот да се откаже од својата награда.
    Некои тука спомнаа БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОШ преку Министерсрво за правда, но мислам дека дури и да беше социјален случај не може да добие БПП за случај од оваа област.
    @MandyLane ако сакаш да ти препорачам добри адвокатски друштва во Скопје што се или некои поединци низ државава пиши ми некој можеби ќе сака да го земе случајот,исто така кога ќе донесеш одлука за адвокат пиши ми да ти дадам мое мислење бидејќи има и од јакивие адвокати многу незаинтересирани, преваранти кои мислат само на пари.
    @friendy веќе и пишав на членката и дадов совет дека советите на @Forca се многу добри и треба од тука некаде да се почне, за жал ние не би можеле да ја застапуваме од причина што работиме граѓанско право кривични само кога од граѓанските во текот на постапката ќе произлезат кривични постапки плус тоа што немаме адвокати кои се целосно ориентирани на кривично право.
    Не сакам само да ја навлечам кај нас и да и ги земеме парите и да го изгубиме случајот од недоволна екипираност од адвокати од кривична област, Овде не се работи за пари се работи за сите нас и нашите животи.
    Најдобро за девојката е адвокатско друштво или неколку поединци кои работат различни области во правото.

Последна измена: 25 декември 2021
    На Cosmic Girl, sunshinebabe, IRBBB и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.783
    Допаѓања:
    33.686
  9. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.194
    Ова е постот на фејсбук,а тој и е тргнат и затоа не го отвара. Оди на 7ма страна подоле во мислењата е ставен линкот од gofundme, го отвара тој.

На Осе и Ava.84 им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.974
    Допаѓања:
    179.814
    А може ли линкот од gofundme да се стави во воведот? @MandyLane @RainBow

На Idedemja и Ava.84 им се допаѓа ова.
  11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.783
    Допаѓања:
    33.686
    Фала многу:f:.

12. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.241
    Женски јас постот од фб го тргнав бидејќи вчера имаше проблем со GoFundMe. Сега гледам нови донации, значи работи.
    Нема конкретен проблем, сајтот им е оптеретен и само треба да сме упорни.

На sunshinebabe, Осе, Idedemja и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.783
    Допаѓања:
    33.686
    Овај од 7ма стр работеше:).

14. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.622
    Допаѓања:
    35.197
    Ве молам, доколку некој од МК со МК картичка успее да донира, да сподели тука.
    Јас прочитав на нивниот сајт дека не може од МК, ама ако може ќе бидам упорна :)

15. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.241
    Јас сум донирала порано, можеше. Не знам зошто зеза сега.
    А и на google пишува дека може донации од цел свет. Мислам дека е некој bug, оптеретен сајтот.

На sunshinebabe, cresa-jagoda, Ketchup и 2 други им се допаѓа ова.
  16. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.622
    Допаѓања:
    35.197
    Фала ти. Тогаш ќе бидам упорна.

Исто и со пајонер картичка ако некој успеал да донира, нека сподели.
    Ќе ја тагнам @Cosmi мислам она има пајонер картичка :)

17. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Сигурно можеше порано и јас сум донирала. Или е моментално или смениле нешто во меѓувреме.

И кај мене е истиот проблем од сликата погоре.

Исто идеја плус: да се консултираш во банка дали може да се вршат и донации на трансакциска сметка без да те оданочат, не сум сигурна над која сума оданочуваа прилив на средства. Или некој од форумот ако знае да пише.

На sunshinebabe, cresa-jagoda, Ketchup и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.622
    Допаѓања:
    35.197
    Screenshot 2021-12-25 at 13.15.23.png

Еве што пишува :(

Инаку, за прилив на средства мислам дека прилив од физички лица не се даночи, ама не сум сигурна.
    А посебна сметка за донации не може да се отвори? Извинете ако е пишувано за ова :)

На sunshinebabe, cresa-jagoda, MandyLane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.408
    Допаѓања:
    60.163
    И јас не можам, еве сега пробувам. Ќе пробам после пак.

На Ketchup, MandyLane и Celltica им се допаѓа ова.
  20. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.241
    Хаха абе на црна листа сме секаде.
    Ништо тогаш, праќајте го на познаници во странство и тоа е тоа.
    :l::hug:

Btw @Feminka22 ме праша вчера дали можеш да пратиш на дарковлогс, можеш сега мислам работи линкот таму, ама и да не работи сега за сега, нека се рашири приказната секаде.

Последна измена: 25 декември 2021
    На sunshinebabe, Feminka22, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.