Како се сјајчињава, ги има некој користено? Од кармините од nude look колекцијата сум задоволна, па се мислев и сјајчињава да ги пробам.
Прекасни, 1 и единствен ми е тој од голден. Мада омилен ми е као трио е од блаш, хајлајт и уште едно заборавив како се вика, не е скапо некои 300 денари. Светка како на белко многу убаво стои на лице суптилно и женствено. Ти го препорачувам
Моментално ги користам жолтата и розевата наизменично, од двете сум задоволна, но розевата ми дава поубав финиш, како мачкесто окото ми го прави. Не се рони, но ако имаш мрсна кожа може да се растече, кај мене е тоа минимално. Јас ја нанесувам од 6-7 сабајле, а ја вадам дури навечер, а знае да се размачка на пола ден. За сјај, од гр не ги знам ама од есенс овие се совршени. Јас ги имам првиот и третиот и се одлични. Третиот го користам кога немам кармин, и многу убаво изгледа.
Ако ти требаат за покривност, немаат голема покривност. Е сега една што ја зедов поодамна, матирачка, не беше нешто којзнае што ама па не оставаше ни лушпи како некои ептен ефтини. Но јас имам сува кожа. Другарка често ги користи и е презадоволна (она има мрсна кожа)
И јас имам мрсна кожа. Во план ми е да купам три различни пудри(Longstay Matte Face, HD Powder и Nude Look Sheer Baked). Оваа што е Nude многу ја фалат, баш да видам што толку. Па ќе видиме како ќе се покажат сите три пудри. Фала на одговорот.
Види ја nude look колекцијата, убави неутрални нијанси се, а структурата е кремаста па не ја сушат устата.
Освен тие од nude look што се прекрасни кармини, можеш и од мат кармините да видиш таму во продавница најубаво, многу нијанси имаат, сигурно ќе си најдеш некоја што ти одговара.
Исто од ГР види ги кармините но оние што се како дебели моливи. Број 14 и 18 се преубави нјуд нијанси