И јас сум бела па ја купив најсветлата 05 - cool taupe,мислам дека и малку потемна сум можела да земам бидејќи убаво се бленда и природно изгледа ама ми беѓе страв да не изгледам како што рече @Adidas888
Мислење за пудрава, каква е врз масна кожа? Јас секако ги сетирам сите пудри ама не сакам да е екстремно мат. Или за новава, доколку ја имате пробано
Јас ја користам првата, веќе трето шишенце купувам, многу сум бледа инаку и ја имам 01 нијансава и ми одговара. Исто масна кожа имам, склона на акни. Кога ќе ја ставам на лице чекам неколку минути да се впие, па после нежно ја тапкам секаде. Ставав после и камена над неа, ама после 5-6 саати ми се правеа како "лушпи" на лицето и ја баталив камената. Не е лоша, ми се свиѓа што не е уопште тешка на лице, не осеќам дека пудра имам.
Ќе те прашав зошто на инста мислам дека ја видов таа во стаклено шише од ГР, не знам како сум го прескокнала постот за оваа пудра фала ти @Девојка999 фала
Мислам дека се нови од пред некој ден/недела според рекламирањето. Предходно имаа нешто velvet touch blush беше многу јако. Ако ставиш повеќе од точкичка ќе бидеш кловн. А за хајлајтерот не знам, ме потсеќа на течните сенки што ги имаа/имаат. Би требало да е пигментиран доста
Од кога почнаа сите ретардирано да покачуваат цени. И римелите беа на времето макс 120-150. Знам еден од 200ден беше најскап. И лакови по 30-40ден. Не гледаме такви денови никад више
Пред три месеци беше некаде кога го земав за 140. Денес 200. А да се надоврзам римел моливче од шатци 190 денари го земав пред месец. Голден роуз мислам дека почнаа бааги да глумат, барем римелот има квалитет посалам
Голден роуз многу си кренаа цени а реално не се нешто wow .. Порано за тие цени беа супер а сега гледам карминчињата беа по 200 и нешто сеа 300 и нешто ..