Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Голден Роуз - шминка

Дискусија во 'Лице' започната од tropix4e, 9 февруари 2012.

1. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    многу ми се свиѓа еден кармин на голден роуз паковката е црна, а бројчето му беше 99 и беше многу убава кремаста боја, ај ако знае некој за кој кармин зборам да ми каже дали уште го има и колку пари е пошо не сум во состојба да идам да барам за џабе ако нема, сеа оваа недела ќе ми биде ужас :)

2. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Таквите кармини им се 120ден ако збориме за истите. Во ГТЦ во нивната продавницата има ептен голем број на нијанси ама точно за 99 незнам, ќе треба да си провериш

На kim.k му/ѝ се допаѓа ова.
  3. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Да 120 се тие, јас имам купено таков, ако збориме за истиот мислам дека shine plus пишува на него.

На kim.k му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    фала ви многу, ваљда за истите збориме :*

На ivanna27 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    Kористам маскари и туш и сум пре презадоволна од нив ( а имам пробано многумаскари ).
    дали некој знае имали голден росе туш со тврдо четкиче во боја ама :) :)
    пудрата во стаклено шишрнце за каква кожа е и дали покрива ????? фала за таа што ќе ми одговори :D

6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.876
    Допаѓања:
    5.212
    Маскарата во розево пакување ми се допаѓа исто и кармините. Иако се малку суви, под нив ставам гроздова маст (тие во мали кутивчиња по 20тина ден што се) и после немам проблем. Исто и коректорот, за тие пари е измислен :D

7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    до сега сите руменила од орифлејм и авон ги купив и ниеден не ми беше по кејф. Пред две недели од цити мол си купив од голден роуз за 100 денари и неверојатно, јас после толку години да си најдам нешто што ми одговара. Уште си се воодушевувам
    http://www.goldenroseusa.com/Golden-Ros ... rchSize=12

бр 208 супер ми е и премногу сум задоволна

8. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Кармините ми се допаѓаат многу. Моментално имам еден трула вишна :tmi: боја, совршен за во зима.

9. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Ми се допагаат многу кармините и креоните, а сега си земав и моно сенка (сива) и таа ми се допадна :) Маскарата баш не ми е погодена...

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    4.031
    А како сте задоволни од пудрата на Голден Роуз, добра е, ја препорачувате ли :?:

11. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Задоволна сум од производите на Голден Роуз. Имам маскара која ја земав за 100 денари, што е многу евтино во споредба со тие претходно што сум ги земала од по 300 денари, и сум задоволна. Исто така креон за 100 денари имам земано и туш за 100 денари. Премногу евтини се цените, па во почетокот си мислев дека фуш производи се, но не е така. Баш сум задоволна, што не трошам многу пари на шминки, а сепак се квалитетни :D

На lav4ence.e.e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. dream.queen

dream.queen Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    Јас сега ќе одам да си ја купам верувај нема да зажалиш за парите а пудрата не се ни познава дека имаш ставано пудра изгледа како лицето да ти е природно мазно и со изедначен тен,ти ја препорачувам. :)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и Gordana10 им се допаѓа ова.
  13. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Колку е пудрава Silky Touch Compact Powder од Golden Rose

14. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    Од оваа козметика имам користено кармини, доста добри се, исто и лаковите и маскарите не се лоши.Камената пудра Golden Rose Paris е одлична за 120-130 ден, има одлична покривност која трае со часови, од неа сум најзадоволна, но од течната пудра на Golden Rose сум преразочарана. Ја купив 270 ден од Зегин, кога ја ставив на лице мирисаше одвратно, мислев дека ќе повратам од прелошата миризба, но ај си викам ќе ставам камена нема гајле, нема да мириса толку лошо, по 3-4 саата се враќам дома гледам мозолчиња полни со гној НОВИ ШТОТУКУ НАПРАВЕНИ. Но пак си велам не е можно да е од пудрава, можеби е од кацигата на моторот, дека лицето затворено...другиот ден повторно ставам од пудрата, вечерта кога си го чистев лицето гледам НОВИ МОЗОЛКИ ПОВТОРНО. Веќе беше јасно дека е од пудрата, за 2 дена порите прилично ми ги прошири, ми излегоја мозолки по лицето кои не можат да исчезнат веќе 2 недели. Ќе кажам само едно ГОЛЕМО НЕ и жалам до последен денар за ова срање.

Прикачени фајлови:

• fluid.png
      fluid.png
      Големина на фајлот:
      81 KB
      Прегледи:
      338
  15. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    ^ Да не била со поминат рок? :?:

Ја имам и јас пробано и се согласувам дека е очајна, ама мојата нема лош мирис и не сум имала такви реакции на кожата. Можам да кажам само дека е многу густа, тешко се размачува, веднаш се суши и неможам да дефинирам за каква кожа е наменета. Јас имам сува кожа и кога ќе ставам одма ми се познаваат суви делови по лицето, а после неколку часа ми свети т-зоната :o (што не ми се случува со друга пудра да ми свети лицето)

16. Claire

Claire Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    164
    Користам,воопшто не е скапо,а е квалитетно.
    Јас веќе три години го користам тушот, презадоволна сум,за ништо не го мењам. (100 денари)
    Лакови (50 денари) презадоволна сум и од нив, од кога пробав, од друга фирма не сум купила.
    Кармините,исто,прекрасни се, и сум задоволна.
    Ах да и маскарата, како што имам мали трепки, само голден роуз ми помага.
    За евтини пари, прекрасен изглед.

Ех сега прочитав ја фалите и камената пудра, баш ќе си купам сакам да ја пробам.
    Порано зимав една од авон, ама повеќе ја нема во каталозите, а од тогаш друга не можам да си погодам.

17. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191

Јас истата ја имам, а супер е, ниту мириса лошо, ниту ништо, ја купувам од продавнициве на Голден Роуз.

Може и да е до кожата, јас имам комбинирана кожа и немам никакви проблеми од пудрава, неколку години веќе ја користам.И кога ќе ставам, не се ни забележува пудрата.Чим ти се појавиле гнојни мозолчиња, можно е да е до хормоните, обично полицистичните јајници, предизвикуваат гнојни мозолчиња, чим ги немало претходно, а се појавиле сега, можеби си тлеело тоа, па на некој начин се манифестирало надворешно.Само мислиш дека се од пудрата.

Може и да се, зависи каква кожа имаш, но може мозолчињата да се и само од полицистични јајници, а се лекуваат со соодветна терапија, за што си треба време за да се исчистат.Мислам дека најдобро е да видиш тоа, за да не ти се појавуваат подоцна.Со време да се среди проблемот, доколку го има.А доколку го нема тој проблем, тогаш е до пудрата.

18. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    Moжеби, но како и да е повеќе никогаш не би ја купила, пред 3 години истото ми се направи со пудра Impala, полоша пудра немам пробано како паштета да сум ставила на лице, лицето ми го направи со флеки и дупки КАТАСТРОФА ОД ПУДРА, но за среќа бев упорна и лицето ми се исчисти, но ете сега пак ми се направи со мозолчиња и јас мислам дека е од пудрата.Јбг ќе барам некоја подобра пудра, инаку ми треба некоја со повисока покривност бидејќи многу брзо се вцрвенувам.Па ако имате некој предлог кажете.Инаку заборавив да напоменам тушот на Golden Rose е одличен, го купив пред 2 и пол год, за само 60 денари па бидејќи ретко клавам ете сеуште го користам и нема гајле воопшто, не е ни малку засушен.Презадоволна сум.Со оглед на тоа што задоволна сум од повеќете производи на оваа козметика, мислев дека и пудрата ќе биде добра, но сум згрешила, направив тотална утка.

19. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    што цена е?мн.убаво ми изгледа :inlove:

20. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    околу 120-130 денари. :)

На Heart *21* и mime87 им се допаѓа ова.