@kjukli Не знам јас такво искуство имав, сеуште е таков дали нешто рокот појма немам што е.. инаку кога ќе се исуши се познава црна боја и четкичката му е мека
cristyer зависи од тоа на каков имаш навикнато. И двата се исти по структура, разликата е во четката.
Девојки мене ме интересира оваа нијанса како стои? мислам дали е многу забележлива,бидејќи е светла ? (или пак мене така ми изгледа ) .. Ако може некоја од вас да ми каже доколку ја имате користено оваа нијанса ..
Секако зависи од тенот кој го имаш.. Мислам дека малку се пресветли за контурирање, ама тоа зависи од нијансата Јас ја земав 103 и ми е буквално одлична како за бронзер, а претпоставувам дека потемните нијанси може да послужат за контурирање. Не се светкави, мат се, а мене барем повеќе од 4 часа ми стои на лицето, не ми бледее.
Го користам тушот од Голден Роуз години и не би го сменала за ништо. Некои од маскарите се супер. А да, и моливчињата за уста се добри. Јас често купвам шминка од тука, цените се прифатливи
Често користам шминки од Голден Роуз. Посебно две маскари, жолта и розева. Предобри ми се и не би ги сменала за брзо, истотака плус е и што имаат достапни цени бидејќи не сум во можност да си купувам скапи шминки- барем засега.
Кажете ми мислење од искуство за минералната пудра на GR, колку е приметлива кога е нанесена на лице, дали е за посува/помрсна кожа, колку чини и дали вреди за тие пари.
Пудрава ми беше прва што ја користев откако почнав да се шминкам и ја користев некои 2-3 години нон-стоп. Тогаш кожата ми беше сува и оваа пудра ми одговараше совршено, што значи дека е супер за сува кожа. Подоцна кожата почна да ми се менува и со пудрава многу бргу светнував во т-зоната,но за зима би била супер (сепак тогаш ја користев без камена пудра така да можеби со камена би била добра). Мислам дека чинеше околу 310 денари и има многу нијанси јас сум прилично бела и 06 ми одговараше супер. Се на се одлична пудра, покривна, не претешка (како крема) и ми е една од најдрагите и најубавите пудри што сум ги пробала.
Денес си купив два кармина од Golden Rose,поточно Velvet Matte 01 и 12 .. Тие две нијанси се прекрасни..
Девојки, што мислисте, вреди ли да инвестирам во четките на ГР? Посебно ме интересира таа за руменило и таа за камена. Ако некоја знае и цена точно, би било супер.
Дали го имаат од велвет мат кармините бр. 30? Се работи за овој https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.ne...=3ae8573c31395008034c593af530c0e1&oe=5624B691 https://scontent.cdninstagram.com/h...e15/11377642_944178528959864_1679854747_n.jpg
Mora da go imaat, prasaj vo nekoja od pogolemite prodavnici na pr taa na rekord ili vo gtc. Se izvinuvam za latinicita, nemam mak poddrska :/