Има ли некој користено водоотпорен туш од ГР и дали е добар? Многу ми солзат очите па ми се размачкува обичниот нон стоп.
во сите продавници на ГР, на Рекорд пр. Само да ти кажам дека не е водоотпорен и кога ќе биде мн топло можно е да ти се размачкува. А цената е околу 130 ден.
@Elence93 јас имам мрсни капаци, да не ми пресликува случајно? Моментлано користам туш од малена и ми е супер ама проблем ми е што четкичката не е тврда и ептен тешко ми оди нанесувањето. Како и да е ќе земам еден од голден роуз, највеќе ради четкичката па ќе видиме. Да прашам уште нешто, од прилика колку пари им се кармините?
мене искрено најмногу ми се погоди водоотпорниот на есенс со тенка четка, има и со ваква тврда исто, 200 ден е. А кармините на ГР се 130-140 ден, зависи кој.
Го користам овој со златно капаче и не ми се пресликува ама било каков туш да користам прво на капакот ставам камена пудра и нема гајле
За овие производи ќе ви пишувам на блогот наредниов период. Се заљубив во новиве паковања Ако некоја од вас ја има користено новата бб крема ако може да пише за каква кожа е и каква покривност има?
@eloves zemi si go tusot na golden rose so crno kapace,ist e kako toj sto si go postirala smo celiot crn,so tvrda cetka e i e vodootporen,go koristam veke nekolku meseci i sum prezadovolna,ponekogas i cel den stoi mi stoi na ocite i ne se razmacmackuva.
@Rose96 ќе чекам да кажеш мислење за тушот на ГР дали е добар дали се копира (зашто јас имам мрсни капаци ) го гледав пред некое време и се мислев дали да го земам
Самата да се цитирам ако на некоја покасно и треба мислење, го пробав и првите импресии се супер. Не е бојата пигментирана толку многу за да кога повлечете ви изгледа како со фломастер да се шарате, прецизно е моливчето да може да се доцртуваат и кратки линии, а и за пополнување е супер. Изгледот на моливот е супер потсетуваат на тие од Анастасија кои ги користат по Јутјуб бјути гуруата. Само за цената имам замерка 295 денари е, но па како што гледаме кај Голден Роуз на се што е ново има таква цена.
Во ГР на Рекорд, ми кажаа со 1000 денари сметка се добива картичка, на која се собираат поени. После тоа поените може да се искористат за купување на други производи. Девојчето не беше доволно љубезно да ми објасни се, и ги вадев зборовите од уста, и толку успеав да разберам. Инаку сум кажала претходно, производите на ГР нудат одличен квалитет за таа цена, па затоа немам скепса да пробувам нивни производи. Пудрата со пумпица е супер. Си најдов нијанса што ми одговара одлично, средно покривна е, не е тешка, и мене не ми мрда цел ден. За цената од 230 ден, од ова подобро не може. Инаку имам комбинирана кожа, и не ставам пудра на цело лице, туку ја нанесувам само на определни делови со розевото сунѓерче на Аура. Ги порбав и новите мат карминчиња, 245 ден. Многу пигментирани, доволно е само еднаш да се брцне во шишенцето и има боја за цела уста. Трае многу долго, не се отсликува на чаша и не се размачкува. Како што се суши, бојата станува за нијанса потемна, што не е воопшто страшно. За разлика од Аура мат карминчињата, од овој тип, овие се сто пати подобри, а и мирисат превкусно. Од тушевите, го имам користено оној како пенкалце, не знам зошто поголема прецизност имам од dipliner-от и еве колку други да купам, пак некако се враќам на него. Инаку и мене ме интересира за ББ кремата. Ако може некој да сподели искуство би било супер.
Дали Golden Rose Velvet Matte кармините ја сушат устата? И дали сте ги пробале со балсам за усни и притоа балсамот да предизвика полошо нанесување на карминот? Воопшто не сакам мат кармини но сакам да ја земам 28 нијансата (како да немам уште неколку слични нијанси). Читав дека не сте многу задоволни бидејќи ја сушат устата (што е случај со речиси сите мат кармини) но имаше и поделени мислења.
Не ја сушат, а и не се целосно мат. Јас сум задоволна од нивните кармини, ако сакаш ќе ти пратам слика да видиш 28цата каква е на уста.
Ти благодарам marama Сакав да го земам уште кога излезе но е со ладен подтон, а јас имам топол подтон и мислам дека нема да ми стои баш најдобро. А и делот со „мат“ ме предомислуваше. Знам дека претходно со тебе и за оној темно виолетовиот од Don Juan дојдовме до збор ама тој е малку посветол од тоа што барам. Ќе се предомислувам уште некој ден ама изгледа на крај сепак ќе го земам Благодарам уште еднаш
Да погледнеш на штандот на Хемел за Don juan има и потемни виолетови ама не се мат како на Голден роуз. На сликата од лево е 323 од Don Juan од кој има и потемна нијанса, a десно 28цата од Голден.
Boive mn ubavi i dvete gi imam probano na testeri ama pusto deka imam bel ten nikako ne mi stojat kako zombi sum...ne e fer :/ od ovie lilavi samo golden rose 25 mi stoi od linijata na vision
Благодарам marama за сликите и споредбите И за овој од Don Juan се мислев зошто многу ми е убава бојата но некако ми излегува многу нерамномерен и на рака, а можам да замислам како ќе изгледа на уста. Штета што речиси сите виолетови нијанси им се такви, инаку до сега ќе ги имав сите. (Обично не сум вака пребирлива, освен кога се работи за кармин, I promise ) Порано Golden Rose од линијата 2000 имаа (многу) темно виолетова нијанса со топол подтон и си немаа работа па ја укинаа И за таа нијанса барам замена зошто ми е веќе при крај. Fatalnata и јас имам многу блед тен, а постојано носам многу темни кармини. Поентата е во тоа како умееш да го носиш и со која смелост ќе го носиш И јас го имам 25 и ми е еден од омилените нијанси.