Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Голден Роуз - шминка

Дискусија во 'Лице' започната од tropix4e, 9 февруари 2012.

1. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Има ли некој користено водоотпорен туш од ГР и дали е добар? Многу ми солзат очите па ми се размачкува обичниот нон стоп.

2. Rirri

Rirri Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    181
    Која цена е пудрава ?

3. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Ме интересира каде можам да најдам ваков туш и по која цeна?

206486142_tn30_0.jpg

4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    во сите продавници на ГР, на Рекорд пр. Само да ти кажам дека не е водоотпорен и кога ќе биде мн топло можно е да ти се размачкува. А цената е околу 130 ден.

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    @Elence93 јас имам мрсни капаци, да не ми пресликува случајно?
    Моментлано користам туш од малена и ми е супер ама проблем ми е што четкичката не е тврда и ептен тешко ми оди нанесувањето.
    Како и да е ќе земам еден од голден роуз, највеќе ради четкичката па ќе видиме.

Да прашам уште нешто, од прилика колку пари им се кармините?

6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    мене искрено најмногу ми се погоди водоотпорниот на есенс со тенка четка, има и со ваква тврда исто, 200 ден е.
    А кармините на ГР се 130-140 ден, зависи кој.

7. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Го користам овој со златно капаче и не ми се пресликува ама било каков туш да користам прво на капакот ставам камена пудра и нема гајле:)

8. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    image.jpg За овие производи ќе ви пишувам на блогот наредниов период. :)
    Се заљубив во новиве паковања :inlove:
    Ако некоја од вас ја има користено новата бб крема ако може да пише за каква кожа е и каква покривност има? :)

На AnGeL4e009, Blackgirl1, MsLastovica и 12 други им се допаѓа ова.
  9. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    @eloves zemi si go tusot na golden rose so crno kapace,ist e kako toj sto si go postirala smo celiot crn,so tvrda cetka e i e vodootporen,go koristam veke nekolku meseci i sum prezadovolna,ponekogas i cel den stoi mi stoi na ocite i ne se razmacmackuva.

На P.S.love и eloves им се допаѓа ова.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.663
    @Rose96 ќе чекам да кажеш мислење за тушот на ГР дали е добар дали се копира (зашто јас имам мрсни капаци ) го гледав пред некое време и се мислев дали да го земам :)

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Самата да се цитирам ако на некоја покасно и треба мислење, го пробав и првите импресии се супер. Не е бојата пигментирана толку многу за да кога повлечете ви изгледа како со фломастер да се шарате, прецизно е моливчето да може да се доцртуваат и кратки линии, а и за пополнување е супер. Изгледот на моливот е супер потсетуваат на тие од Анастасија кои ги користат по Јутјуб бјути гуруата. Само за цената имам замерка 295 денари е, но па како што гледаме кај Голден Роуз на се што е ново има таква цена.

На buttercup5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Во ГР на Рекорд, ми кажаа со 1000 денари сметка се добива картичка, на која се собираат поени. После тоа поените може да се искористат за купување на други производи. Девојчето не беше доволно љубезно да ми објасни се, и ги вадев зборовите од уста, и толку успеав да разберам.
    Инаку сум кажала претходно, производите на ГР нудат одличен квалитет за таа цена, па затоа немам скепса да пробувам нивни производи.

Пудрата со пумпица е супер.
    Си најдов нијанса што ми одговара одлично, средно покривна е, не е тешка, и мене не ми мрда цел ден. За цената од 230 ден, од ова подобро не може. Инаку имам комбинирана кожа, и не ставам пудра на цело лице, туку ја нанесувам само на определни делови со розевото сунѓерче на Аура.

Ги порбав и новите мат карминчиња, 245 ден. Многу пигментирани, доволно е само еднаш да се брцне во шишенцето и има боја за цела уста. Трае многу долго, не се отсликува на чаша и не се размачкува. Како што се суши, бојата станува за нијанса потемна, што не е воопшто страшно. За разлика од Аура мат карминчињата, од овој тип, овие се сто пати подобри, а и мирисат превкусно. :wasntme:

Од тушевите, го имам користено оној како пенкалце, не знам зошто поголема прецизност имам од dipliner-от и еве колку други да купам, пак некако се враќам на него.

Инаку и мене ме интересира за ББ кремата. Ако може некој да сподели искуство би било супер.

На Oxymoron, crazylady, kim.k и 5 други им се допаѓа ова.
  13. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    од каде ги купи производиве? :)

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Голден Роуз Охрид :)

На Ana Chio и anakonda88 им се допаѓа ова.
  15. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Дали Golden Rose Velvet Matte кармините ја сушат устата? И дали сте ги пробале со балсам за усни и притоа балсамот да предизвика полошо нанесување на карминот?
    Воопшто не сакам мат кармини но сакам да ја земам 28 нијансата (како да немам уште неколку слични нијанси).
    Читав дека не сте многу задоволни бидејќи ја сушат устата (што е случај со речиси сите мат кармини) но имаше и поделени мислења.

16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.760
    Не ја сушат, а и не се целосно мат. Јас сум задоволна од нивните кармини, ако сакаш ќе ти пратам слика да видиш 28цата каква е на уста.

На classy_M, Rose96 и OmniaVanitas им се допаѓа ова.
  17. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Ти благодарам marama :)
    Сакав да го земам уште кога излезе но е со ладен подтон, а јас имам топол подтон и мислам дека нема да ми стои баш најдобро. А и делот со „мат“ ме предомислуваше. Знам дека претходно со тебе и за оној темно виолетовиот од Don Juan дојдовме до збор ама тој е малку посветол од тоа што барам. Ќе се предомислувам уште некој ден ама изгледа на крај сепак ќе го земам :D
    Благодарам уште еднаш :)

18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.760
    Да погледнеш на штандот на Хемел за Don juan има и потемни виолетови ама не се мат како на Голден роуз.
    На сликата од лево е 323 од Don Juan од кој има и потемна нијанса, a десно 28цата од Голден. IMG_20160323_130505.jpg

На OmniaVanitas и Rose96 им се допаѓа ова.
  19. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Boive mn ubavi :) i dvete gi imam probano na testeri ama pusto deka imam bel ten nikako ne mi stojat kako zombi sum...ne e fer :/ od ovie lilavi samo golden rose 25 mi stoi od linijata na vision :)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Благодарам marama за сликите и споредбите :)
    И за овој од Don Juan се мислев зошто многу ми е убава бојата но некако ми излегува многу нерамномерен и на рака, а можам да замислам како ќе изгледа на уста. Штета што речиси сите виолетови нијанси им се такви, инаку до сега ќе ги имав сите. (Обично не сум вака пребирлива, освен кога се работи за кармин, I promise :D )

Порано Golden Rose од линијата 2000 имаа (многу) темно виолетова нијанса со топол подтон и си немаа работа па ја укинаа :D И за таа нијанса барам замена зошто ми е веќе при крај.

Fatalnata и јас имам многу блед тен, а постојано носам многу темни кармини. Поентата е во тоа како умееш да го носиш и со која смелост ќе го носиш :) И јас го имам 25 и ми е еден од омилените нијанси. :)

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.