Bash taka draga moja ama izgleda ne sum smela i ne se resiv da kupam mozebi vo naredna prilika inaku toj 25kata go zemav kako na zezanje ama super ispadna si se bendisuvam kako mi stoi lele sestro i jas kolku sum prebirliva za karmini znaci cudo sakam da imam sekakvi nijansi inaku koga sme kaj omilenite ajde jas da ti kazam za mojot favorit 524 golden rose lipliner go koristam kako karmin preku cela usna Daj kazi mi uste nekolku nijansi od tvojata kolekcija da gi probam ba tester mozebi ke si najdam nekoja nova ubava nijansa
http://rosee96.blogspot.mk/2016/03/golden-rose-longstay-liquid-lipstick.html Рецензија на новите мат кармини Утре ќе ја објавам за пудрата.
Јас го имам. Навикнав на него и само со него се снаоѓам. Диплајнерот не успеав да го совладам иако за многумина важи како полесен и попрецизен за исцртување но ете, сепак овој со четчето ми е мене полесен за користење Инаку задоволна сум, стандарден туш за ефтина цена а сепак траен и квалитетен. Никогаш не ми се појавила алергија или солзење, земи го слободно
Јас го имам, некна си го земав и предобар е. Со тврда четкичка многу полесно оди нанесувањето, со тек на време ќе се извежбаш и навика ќе ти стане.
@Rose96 Само да ти кажам, мислам дека ради тебе се распродаде нијансава во Голден Роуз Бев денес во продавницата во ГТЦ и ми кажа дека 10ката (а јас ги погледнав нијансите на сајтот и ми се допадна и 3ката) сега деновиве се распродале, и останаа само јаките розевкасти нијанси. Прекрасна рецензија, ти го обожавам блогот и сите квалитетни и корисни постови кои ги објавуваш! Да не бидам оф-топик тотално, Голден Роуз уште од средно си ги користам, поточно маскарата Volume x4 бидејќи ми дава длабочина на очите како ниедна друга маскара (ама ја комбинирам со друга за должина, бидејќи го нема тој ефект) и туш Perfect Lashes со мека четкичка. Повремено и кармин некој купувам, и моливчиња за уста. Се на се, досега сум презадоволна и од понудата и од цените на Голден роуз
Женски a дaли некoјa ги прoбaлa хaјлaјтериве нa ГР? Зa тoј левиoт ме интересирa ? И кoлку е трaен (бидејќи јaс имaм мрснo лице) пa си викaм дa не исчезнувa брзo. @Rose96. Дaли мoжеби ти ги имaш прoбaнo?
@koritsaki Не ги пробав затоа што прочитав дека не се нешто многу пигментирани а многу сакав, и друго негативно овие крем хајлајтери не се нешто многу практчни за употреба. Особено ако нанесуваш камена пудра чудно изгледаат на лицето.
Да неколку пати, убава боја остава и таман е пигменирано ни премногу ми премалку. Јас од сите нијанси мешам. Мат е не е со светки а јас пак ги сакам малку со светки хахха Како и да е ќе пишам имресии на блогот и ке оставам овде линк.
Јас го користам хајлајтеров и ок ми е. Го нанесувам само на јаболкниците, над бронзерот и ок ми делува, а чат пат и над усната. Го нанесував и по должината на носот и под веѓите, но бидејќи е крем се мешаше со маскарата и црнила имав под веѓите. Инаку и јас имам мрсна кожа и солидно изгледа. Е сега не е нешто ваууууу , али добар е. Иначе го имам тој од десно, розевкастиот, пошто другиот не ми се познаваше баш.
Па мене добра ми е, дури некогаш си ја мешам со помрсни пудри за да добијам по сјаен изглед ама не мрсен и плус супер долготрајна ми е пудрава. Е сега не е како Ревлон или Есте трајна ама блиску е.