*Imam molivce za oci nekoja sivo-srebrenkasta boja *Sjaj za usni predobar e,od edno nanesuvanje ostava boja.
Мене подобра ми е на Кетрин Арли, ги продаваат во продавниците на ГР, а цените им се тука-некаде, околу 140 ден.
@Rose96 кој туш е подобар овај со тврдо четче од Голден роуз или тушот од Импала ? Гледам тука негде се со цената, а веќе сум го користела тушот на голден роуз и не сум баш задоволна, имам чувство дека треба два пати да нанесам за да биде поинтензивна бојата. Сега се мислам дали тој на Импала даси го купам
Овој на Импала остава многу црна линија се гледа и на сликата и мене ми е траен ама си ставам и база и камена пудра премнпгу мрсни капаци имам. Тој од Голден Роуз не сум го користела до сега, само на Brooklin и Ingrid и еден од Oriflame ама не бев задоволна па пак на овој си се враќав.
Ја користел ли некој мат камената пудра? Инаку од ББ кремата не сум задоволна, многу е течна, нема никаква покривност и нијансата јас што ја земав има некој чуден, неубав подтон. Не е мат.
Не знам дали Голден Роуз има посебна мат камена пудра, ама и обичната камена им е мат, не е светликава како таа на Catherine Arley. Средно издржлива е, јас имам масна т-зона која во лето светнува по 2-3 саати со оваа камена пудра, таа на Rimmel Stay Matte e подобра ама и оваа не е лоша.
Сите четки ги има во Гтц Во Голден , ја зедов таа за контур прекрасна е, Најважно е што не паѓаат влакната
Да ги пофалам течните кармини, стварно се трајни, мирисаат преубаво и се нанесуваат рамномерно во еден слој. Единствено не ми се допадна што ја згрешив бојата. Знам дека број 10 тука е ептен фалена, ама на мене изгледа како да сум се премачкала со сива боја на усната.
Исто и кај мене, баш сеа пишав. Мислев дека јас сум утнала нешо во бројките. Го комбинирам со темно розево моливче како омбре иди. Исто и кај мене, баш сеа пишав. Мислев дека јас сум утнала нешо во бројките. Го комбинирам со темно розево моливче како омбре иди.
Ептен чудно стои на уста, баш ќе пробам да го направам омбре со моливче, пробав со друга боја на течен кармин, ама не ми се допадна.