Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Голден Роуз - шминка

Дискусија во 'Лице' започната од tropix4e, 9 февруари 2012.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    На youtube видов дека имаат нови моливчиња за веѓи, дали некој користел да каже мислење?

2. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Па таква е бојата накај сивкасто мава, јас баш затоа толку ја сакам :D

3. Lovely39

Lovely39 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    10
    Дали некој ги користел пудрите во стик и хајлајтерот од Голден Роуз и дали можеби знаете цена за двете? Благодарам.

4. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Неодамна ги забележав сенките во вид на молив, т.е. иста амбалажа како кармините. Многу е убава текстурата, крем сенка со седефаст сjaj, и доста е долготраjна, тешко се брише. Сепак не ja купив заради превисоката цена, 390 денари. Jaс не знам што им е финтава ама сите понови производи им се веке безобразно скапи. Сосема им се губи онаа одлика на убава шминка што може секоj да си ja дозволи. Не го спорам квалитетот, ама за тие пари ке купам Bourjois или Gosh на пример :(
    Еве ги моливите:
    images-2.jpeg

На Acka22, makedonkamak, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 8 други им се допаѓа ова.
  5. MsLastovica

MsLastovica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    69
    Наменети се пред се за сува кожа, зошто доста се мрсни...
    Хајлајтерот е околу 270 ден., а пудрата е 190 ден.

На Lovely39 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lovely39

Lovely39 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    10
    Фала многу, баш таков тип на кожа имам.

7. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    LollySky и јас ги гледав овие стик-сенки ама не им ја знаев цената се до сега. Во право си. 400 ден? Малку претеруваат. Полека но сигурно си ги зголемуваат цените на производите. Сфаќам, го проширија асортиманот со нови производи ама нека ставаат цени на нив, а не да ги зголемуваат на веќе постоечките.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    image.jpg

Ги донесоа овие Македонија? Едвај чекам да ги пробам :inlove:

На joy1, buttercup5, Acka22 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    Добра вест за Стружанки , се отвори продавница од Голден Роуз во чаршија :D
    Навалете девојки :D

На Rose96 и jasna83 им се допаѓа ова.
  10. Meli97

Meli97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    111
    Козметиката од Golden Rose ја користам повеќе од 4 години па ќе ви издвојам производи од кои сум задоволна и можеби ќе ви помогнам во изборот.
    1. Новите течни мат кармини им се апсолутно најубавите и најтрајните кармини со голема трајност и одлична пигментација. Цена 245 ден. [​IMG]

2. Golden Rose Velvet Matte lipstick- убави се и трајни не ја сушат многу устата, цена 140 ден.
    3.Golden Rose Dream Lips lipliner- преубави моливи за исцртување на усните и полесно нанесување на карминот, кои и самите можете да ги користите како кармин. Цената е околу 100 ден.

4.Satin Smoothing Fluid Foundation- Можеби и најдобрата течна пудра што сум ја пробала само што ја утнав нијансата и сега ја мешам со посветла. Има многу голема покривност. Цена 290 ден и вреди за парите.

5. Perfect Finish Liquid Fondation- пудрава е онака не е многу покривна, за неа потребно е коректор обавезно, цената и е околу 150 ден

6.Liquid Powdery Mineral Foundation- Пудрава е предобра само внимавајте при одбирање на нијансата. Многу е покривна. Цената е околу 300 ден
    7.Terracotta Stardust- Подобри бронзери мислам дека и нема, со одличен сјај, цена 390ден.

8.Моно сенките се релативно добри имам една што ја добив на поклон и повеќе ја користам како хајлатер отколку како сенка.

9. Маскарите им се супер а по ниски цени би ги издвоила зелената и розевата кои се 130 ден и виолетовата која е околу 250 ден.

10. Туш- сите тушеви им се одлични и ефтини околу 100 ден, јас повеќе ги преферирам тие со тенка четка, сите со тенка четка се супер и траат цел ден.

11. Од моливите за очи исклучиво оние што се самопстречки и Dream Eyes eyeliner, а сакам да го пробам и новиот кајал ајлајнер. Цената им е од 100 до 150 ден.

12. Од производите за веѓи имам пробано неколку а најзадоволна сум од Longstay Precise Browliner- цена 290 ден и Eyebrow Powder-цена 120 ден.

13. Лакови-лакчињата им се супер за цена од 50 ден траат по цела недела, а посебно сум задоволна од гел лакот Prodigy Gel Duo-цена 280 ден скоро месец дена ми трае.

14. Четките им се добри посебно ги издвојувам Angle Blusher Brush и Contour Brush

15. Камена пудра користам од Catherine Arley која ја има во нивните продавници по цена од 150 ден и дава добра мат нијанса.

На Acka22, eliesaab, tina-63 и 10 други им се допаѓа ова.
  11. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Знае некој дали ја донесоја во Битола Longstay matte пудрата?
    Аман веќе.

12. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    овие пудрите за каков тип на кожа се?

На Meli97 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Meli97

Meli97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    111
    Mojata e kombinirana I mi odgovaraat :D ne sum imala nesakani efekti, ni susenje na kozata ni isfrlanje, no toa e individualno sepak

14. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Ај кажи ми за минералната пудра, што е во бела туба,имаш напишано добра покривност,лицево знае од време на време во пмс да ми се исфрли,дали и е ок покривноста да ми ја споредиш со некоја др.пудра,не заради друго заради покривноста.

15. Meli97

Meli97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    111
    Sporedeno so tie sto gi koristam od Avon - pudra color trend I od eveline 3in1 e poveke pokrivna, Sega zavisi kolku se isfrlas jas se isfrlam malku, imam I kako pomal beleg sto mi go pokriva bez potreba na korektor... Samo negativna strana e shto e mn teska, bar jas taka ja osekav

На SAMIRA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Meli97

Meli97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    111
  17. Kitty23

Kitty23 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    140
    @Rose96 видов дека си ги купила новите палети за контурирање од голден роуз ако не се лажам, ги проба ли? Добри се?

18. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    18.222
    Последно од Голден Роуз купив мат кармин (бр. 18 на сликава) и сум презадоволна. Бојата е многу убава, лесно се нанесува, долго се задржува, и преубаво мириса.
    Инаку воопшто од сите препарати од оваа фирма кои ги имам користено сум многу задоволна, само што последнава маскара што ја зедов е од MАС и ми е подобра од предходата која е од Голден Роуз.

19. Meli97

Meli97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    111
    Dali nekoj znae cena na stick foundation?

20. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    На eliesaab, macka5, Kimora и 9 други им се допаѓа ова.