Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Голден Роуз - шминка

Дискусија во 'Лице' започната од tropix4e, 9 февруари 2012.

1. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
    Која цена е оваа палета?

2. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
  3. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.580
    Јас само наминав да се пожалам од една вработена во Голден Роуз во ГТЦ. Значи уште кога влегов ме изнагледа на криво, и побарав да ги видам црниот и виолетовиот кармин, 28ца и 33ка, и нешто не можев да го отворам карминот, оваа ми го зема од раце и ми се издра буквално: "ДЕВОЈЧЕ, НЕ ОД ТАА СТРАНА, ОД ДРУГАТА!". На страна тоа, ја прашав нешто во врска со црниот кармин, не ми текнува што точно, и ми преврте со очи и ми вика, црн кармин, каков сакаш да биде, црн е. Јас само и се свртев, и реков дека ќе размислам и си излегов. После отидов во Голден Роуз на Рекорд каде беа милион пати пољубезни, дури девојчето ми рече ако лесно ти се сушат усните не го купувај, зошто мат е и уште толку ќе ти ги исуши. На крај си го земав од таму.

Инаку, он топик, за карминот. Другарка проба да го стави врз лабело, зошто јас обично секогаш така ставам кармин, но со овој изгледаше буквално ко да се шлапала со темпера или фломастери, и на пола уста не и ни фати. Јас го ставив на сува уста и убаво ми стоеше, но многу лесно се брише, еднаш ја протрив устата и еден дел ми го снема, а и бајаги е сув, ако седи на мене повеќе од пола саат нема да го истрпам, а врз лабело не стои. Позитивно е тоа што со марамче се избриша во еден потег, а е црн, што со други кармини не е случајот, ама ако толку лесно се брише, на 15 минути треба да се нанесува.
    Следно ќе си го земам и виолетовиот, па ќе видам тој како ќе ми се погоди. :)

На Barbara90 и Rose96 им се допаѓа ова.
  4. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Јас сум многу задоволна од девојките во Порта Буњаковец. Првиот пат земав и јас баш црн и виолетов кармин, хаха.. И баш се смеевме колку време сум го барала и на крај го најдов. На крајот пошто направив сметка над 1.000 денари (кармини, несесер и пудра) ми дадоа картичка за попуст и пенкалце во вид на розев кармин со циркончиња.

5. Cinderfakinrella

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    @blueeparadise и мене исто со црниот ми беше. Ама, виолетовиот е топ! :)

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  6. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.580
    @Cinderfakinrella тој дефинитивно ќе си го земам следно, обожавам темни/виолетови кармини, дома се ми се burgundy/вино боја кармини, си нарачав и уште еден што беше доста темен на сликата, ама во живо испадна некоја кожа-розева боја и се разочарав.
    Инаку, барав некои финти како да ми стои карминот подолго на нет па ќе видам дали ќе успее со црниов. :)

На Cinderfakinrella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cinderfakinrella

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    image.jpeg @blueeparadise дај боже да ти успее.. Ја се зезнав со еден као светло-лилав ама бојата е тотално различна накај циклама мава.. Ја па најдов финта за посветла боја, хаха. @blueeparadise како мене ми стои

Последна измена: 23 декември 2016
    На biGirl и blueeparadise им се допаѓа ова.
  8. Barbara90

Barbara90 Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    139
    Јас ги имам истиве , и добри ми се :)

9. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @blueeparadise мене вака еднаш во Ramstor ми се испонаша една тогаш немавме во Струга Голден Роуз и еден куп работи сакав да си купам и од инат ништо не купив таму. Буквално ми преврте очи само што ја земав четката во раце, нормално не да ја отворам него само сакав да видам од какви влакна се изработени тоа ми е навика. А тек кога ги гледав кармините ми се развика да не ги чепкам а тестери беа. Ужас!
    Последно кога бев не беше таму можеби не работи повеќе.

На YoungandBeautiful, blueeparadise и Barbara90 им се допаѓа ова.
  10. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Колку е ова самоостречко моливче?
    Screenshot_2016-12-28-18-52-55.png

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Еве јас да кажам нешто што ми се случи со козметика на Голден Роуз. Го користам карминот од течните, мат број 10 и пред некој ден забележав дека тече некоја леплива течност од него, а убаво е затворен и затоа што ми беше во несесер ги прегледав и другите шминки, а карминот го измив и го тргнав на страна на хартија и утредента пак приметив дека нешто тече од него. А не е оштетен ниту скршен. Сега не знам дали да го користам или не. Што значи ова? Да не е расипан? Дали на некој друг му се десило вакво нешто?

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    106.656

Имав ставено слика пред месец дена , и мене ми се случи тоа со 05ката , течеше масло од страните а карминот затворен. И го фрлив немаше што да му правам. Значи не ми се има случено само на мене

На celineparis му/ѝ се допаѓа ова.
  13. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Ќе им го однесам ако не утре во продавница па нека се чудат. :lol:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    ^Леле кога ве читам вака за карминиве, и јас имам од овие и одма трчам да видам дали тече и мојот :lol:
    Ама добар е , сега за сега :D

На koritsaki, Rose96 и celineparis им се допаѓа ова.
  15. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.521
    Допаѓања:
    27.940
    Во Битола каде може да се најде козметика од Голден Роуз? Имаат ли своја продавница ?

16. Emanuela12

Emanuela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    40
    Пудра на ГР за сува кожа ?

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    106.656
    @celineparis ќе ми кажеш што ќе ти кажат :D
    Мене досега со еден ми се случи а имам други 3 , па ќе видиме дали и другиве ќе пуштат масло

На celineparis му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    И мене со 05 ми се деси истото пред некој ден приметив дека почнало да тече од него а затворен е убаво, дали неколку пати го имам користно пошто неодамна го купив.:swear::swear::swear:

На celineparis и koritsaki им се допаѓа ова.
  19. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Немаат своја продавница, има производи по парфимериите ама не се. Многу мал дел. :(

20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.443
    Допаѓања:
    38.457
    Немаат продавница ама ја има козметиката во Јавор, на крајот на долниот спрат, има и во Супер Канди, ама не знам дали и новите производи.