Recenzija na paletata za konturiranje http://rosee96.blogspot.mk/2016/12/golden-rose-powder-contour-kit-review.html
Јас само наминав да се пожалам од една вработена во Голден Роуз во ГТЦ. Значи уште кога влегов ме изнагледа на криво, и побарав да ги видам црниот и виолетовиот кармин, 28ца и 33ка, и нешто не можев да го отворам карминот, оваа ми го зема од раце и ми се издра буквално: "ДЕВОЈЧЕ, НЕ ОД ТАА СТРАНА, ОД ДРУГАТА!". На страна тоа, ја прашав нешто во врска со црниот кармин, не ми текнува што точно, и ми преврте со очи и ми вика, црн кармин, каков сакаш да биде, црн е. Јас само и се свртев, и реков дека ќе размислам и си излегов. После отидов во Голден Роуз на Рекорд каде беа милион пати пољубезни, дури девојчето ми рече ако лесно ти се сушат усните не го купувај, зошто мат е и уште толку ќе ти ги исуши. На крај си го земав од таму. Инаку, он топик, за карминот. Другарка проба да го стави врз лабело, зошто јас обично секогаш така ставам кармин, но со овој изгледаше буквално ко да се шлапала со темпера или фломастери, и на пола уста не и ни фати. Јас го ставив на сува уста и убаво ми стоеше, но многу лесно се брише, еднаш ја протрив устата и еден дел ми го снема, а и бајаги е сув, ако седи на мене повеќе од пола саат нема да го истрпам, а врз лабело не стои. Позитивно е тоа што со марамче се избриша во еден потег, а е црн, што со други кармини не е случајот, ама ако толку лесно се брише, на 15 минути треба да се нанесува. Следно ќе си го земам и виолетовиот, па ќе видам тој како ќе ми се погоди.
Јас сум многу задоволна од девојките во Порта Буњаковец. Првиот пат земав и јас баш црн и виолетов кармин, хаха.. И баш се смеевме колку време сум го барала и на крај го најдов. На крајот пошто направив сметка над 1.000 денари (кармини, несесер и пудра) ми дадоа картичка за попуст и пенкалце во вид на розев кармин со циркончиња.
@Cinderfakinrella тој дефинитивно ќе си го земам следно, обожавам темни/виолетови кармини, дома се ми се burgundy/вино боја кармини, си нарачав и уште еден што беше доста темен на сликата, ама во живо испадна некоја кожа-розева боја и се разочарав. Инаку, барав некои финти како да ми стои карминот подолго на нет па ќе видам дали ќе успее со црниов.
@blueeparadise дај боже да ти успее.. Ја се зезнав со еден као светло-лилав ама бојата е тотално различна накај циклама мава.. Ја па најдов финта за посветла боја, хаха. @blueeparadise како мене ми стои
@blueeparadise мене вака еднаш во Ramstor ми се испонаша една тогаш немавме во Струга Голден Роуз и еден куп работи сакав да си купам и од инат ништо не купив таму. Буквално ми преврте очи само што ја земав четката во раце, нормално не да ја отворам него само сакав да видам од какви влакна се изработени тоа ми е навика. А тек кога ги гледав кармините ми се развика да не ги чепкам а тестери беа. Ужас! Последно кога бев не беше таму можеби не работи повеќе.
Еве јас да кажам нешто што ми се случи со козметика на Голден Роуз. Го користам карминот од течните, мат број 10 и пред некој ден забележав дека тече некоја леплива течност од него, а убаво е затворен и затоа што ми беше во несесер ги прегледав и другите шминки, а карминот го измив и го тргнав на страна на хартија и утредента пак приметив дека нешто тече од него. А не е оштетен ниту скршен. Сега не знам дали да го користам или не. Што значи ова? Да не е расипан? Дали на некој друг му се десило вакво нешто?
Имав ставено слика пред месец дена , и мене ми се случи тоа со 05ката , течеше масло од страните а карминот затворен. И го фрлив немаше што да му правам. Значи не ми се има случено само на мене
^Леле кога ве читам вака за карминиве, и јас имам од овие и одма трчам да видам дали тече и мојот Ама добар е , сега за сега
@celineparis ќе ми кажеш што ќе ти кажат Мене досега со еден ми се случи а имам други 3 , па ќе видиме дали и другиве ќе пуштат масло
И мене со 05 ми се деси истото пред некој ден приметив дека почнало да тече од него а затворен е убаво, дали неколку пати го имам користно пошто неодамна го купив.
Немаат продавница ама ја има козметиката во Јавор, на крајот на долниот спрат, има и во Супер Канди, ама не знам дали и новите производи.