Не палета за лице е, руменила бронзери и хајлајтери од Freedom, незнам цена кај нив на страната ја видов и утре ја купувам хаха
Јас си купив кармин од онаа колекција Sheer shine stylo. Чинат 160 денари и има доста голем избор на нијанси. Јас ја зедов 04, некоја неутрална бебешко розева нијанса, со која фала Богу не изгледам како Барби. Имам светла коса и ретко која нијанса на розево ми стои фино и природно. Оваа е супер, сега останува уште да си најдам една убава беж нијанса која нема да ме прави како болна и толку од моето карминосување за наредниве неколку месеци. Пигментацијата е средна, но не можам да проценам добро затоа што сепак станува збор за многу светла нијанса. Најверојатно треба да се проба некоја од темните за да се спореди подобро. Трајноста е нешто поголема, споредена со онаа на прастарите Голден Роуз кармини во црно пакување, но пигментацијата е малку оскудна кај најсветлите нијанси. Всушност, не ни очекував некоја којзнае каква трајност, со оглед на тоа што карминот е сјаен и наликува на лабело со некаква пигментација. Барем мојава одбрана нијанса. Многу е хидратантен, лесно се нанесува, пакувањето е многу елегантно и мириса преубаво. Искрено, очекував некоја цена од 250-270 денари, ама очигледно кај некои производи сè уште до некаде го задржале стариот ценовник, иако пак доста отскокнуваат од оние цени од претходно. Би купила уште еден, можеби овој пат потемен, за да видам како ќе се покаже и тој.
Ја гледав во Сити Мол минатата недела, преубава е Ако не се лажам како кожна е однадвор. Не ја купив за жал, малку банкрот отидов месецов, се заборавив со попустите @Mishela , баш ги гледав и карминиве, јас ја пробав 23ката, нежна корална, и мислам да ја купам, баш ми треба ваков кармин/сјај, ја пресушив устава со мат кармини а и мислам дека посвежо ќе делува периодов како што сум побледена. Имаше неколку слични нијанси, не ги разгледав баш во брзање бев, па затоа не се одлучив. За цените се сложувам, малку претераа со последниве колекции (моливот за веѓи на пример, каков сака нека е, ама 370 денари??). Можеби карминиве им се постари или ги водат како сјаеви, не знам.
@LollySky Преубава е и многуу се пигментирани боите кога ќе можеш купи си ја вреди затоа што голема е и многу производи има во неа. Инаку ова со цената на моливчето некоја грешка да не е јас Струга 260-270 ден го зедов.
Баш ќе проверам утре, ќе одам до Golden Rose позади Бисер (да купам некој од кармините), па ќе пишам. За палетава ептен се загреав, ама ќе почека малку, и да се потроши се надевам ќе ја носат редовно
Go kupiv pred 1 mesec,precizno se nanesuva,ubavo e pigmentiran.Cenata tocno ne se sekavam kolku bese ama poveke od 300 den ne bese sigurno.E sega negativnost e toa sto mnogu brzo se sushi...
Jas go zemav lani 210 den ama kafena nijansa, da precizen e ama brzo se susi, kafenata nijansa poslabo e pigmentirana.. jas ne bi go kupila pak..edvaj cekam da go potrosam
Самоостречкото моливче е 295 денари. Гледав рецензии а и Росе спомна дека брзо се троши, не се исплаќа за секојдневно користење. Го земав самоостречкото од Авон, има нова светла нијанса. Многу добар ефект дава и одлично ми е погодена нијансата, плус е 120 денари во овој каталог.
Дали го користи некој овој прајмер и гелов за лице? Задоволни ли сте од нив? Ако знаете и цената нивна да ми ја пишете...