Голден Роуз - шминка

Discussion in 'Лице' started by tropix4e, Feb 9, 2012.

1. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Имав еден кармин од Голден Роуз, сиво паковање...
    Некој да не има информација колку се цените на кармините ? :)

2. lattie

lattie Популарен член

Од Голден Роуз користам моментално маскара и сум презадоволна го имав користено и тушот кој исто така ми се допаѓаше а и лакчиња користам од голден роуз и сум презадоволна од нивната трајност. моментално ја користам оваа маскара

Attached Files:

3. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Околу 80 денари :)

4. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Неможе да се каже дека има некој супер високо квалитетен квалитет , што е и нормално кога ќе ја погледнеме цената. Но имаат неколку добри производи кои искрено се поквалитетни дури и од некои позвучни имиња. За нашиот стандард е ок , јас од тушот сум пре пре задоволна , ги имам пробано и маскарите и тие се супер единствено нешто што не ми се допаѓа се моливчињата за очи и тоа што сенките некако по текстура се "брашнести", руменилата се ок не траат долго искрено , кармините се ок мене ми пречи само нивниот мирис незнам зашто и не користам многу сјајеви ама имаат убави бои има неколку пробано. Се на се за цената прозиводите се одлични :)

5. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Богами за евтини пари имаш добар квалитет,солиден да речам.Јас веќе подолго време си ги купувам тушот и маскарата со златно капаче и сум ептен задоволна.Не ги мењам за ништо. Сенки и кармини досега не сум земала.
    Пред некој ден влегов во една продавница во ГТЦ да си земам некоја поевтина пудра,лесна за секој ден и продавачката ми ја препорача минералната пудра на голден роуз со 15 заштитен фактор.
    Еве ја

искрено бев скептик дали да ја земам али можам да кажам дека воопшто не згрешив. Ептен сум задоволна стварно. Лицето ми го прави стакло,и што ми е најбитно лесно се упива и не се приметува. Добивам природен изглед каков што сакам.
    Цената е 310 ден. -35ml.

Attached Files:

bitter-girl likes this.
  6. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Задоволна сум од козметиката на голден роуз.А црвилата премногу ми се допаѓаат не се избришувaт веднаш.

7. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Мислам дека се ми е од голден роуз. Иста фирма е и класик е сеа маскарите мн брзо ми се сушат некако али па за таа цена не е страшно. Сеа има една бела од класик маскара и преубава е. А од камената со две нијанси што е никогаш нема да се откажам некако се навикнав и лицево ми го праи стакло :)

8. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Колку пари-толку музика. Не се за никаде како некои производи од тезга на пазар, а ни пак се одлични како некои производи на попознати фирми.
    Јас сум задоволна од тушот за очи со тврда четка. Го користам веќе 10 месеци и не ми е ни малку засушен. Лесно се нанесува, а и трае околу 4-5 часа без да се размачка. Лесно се отстранува со средство за отстранување шминка.
    Палетите од 5 сенки имаат преубави бои. Без база и не траат многу, но ми се допаѓа што се брашнести, и многу полесно ги нанесувам.
    Не сум ни малку задовонла од маскарата за волумен. Ми ги уништи трепките, многу ги лепи, се размачкува. Еднаш ја купив, никогаш повторно!!!

9. Winterborn77

Winterborn77 Истакнат член

Маскари секогаш само од Golden Rose купувам и презадоволна сум :)
    Сите производи им се добри освен пудрите...

10. lili....sweet

lili....sweet Истакнат член

Само тушот до сега ми е од голден роус и презадоволна сум.

11. LoVeR

LoVeR Популарен член

Моментално користам карамин од голден роз и задоволна сум, инаку имам користено и маскара и туш, задоволна сум од сите...

12. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

а покрива ли пудрава Mini-Mouse, јас се мислам да ја земам, но имам малку флеки од сонце...

13. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

^ Vesna.Spi па јас сум задоволна од тоа како прикрива. Можеш и да пробаш од тестер да видиш дали ќе ти одговара. Мене најмногу мерак ми прави што кога ќе ја нанесам добивам баш natural look.

Vesna.Spi likes this.
  14. odbojkarka

odbojkarka Истакнат член

Имам користено маскара добра е не е лоша.Само не сум задоволна од пудрата.

15. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Најомилен производ ми е нивното најстаро моливче за очи. Го користам со години и презадоволна сум.
    Исто и од маскарата Волумен х4 со златно капаче и класичната црна.
    Планирам да си купам некое карминче и коректор.

Да ми препорачавте некој нивни по ваше искуство. Гледав еден течен, убав ми се виде за да го земам.

16. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Тушот редовно го користам и баш ми е по мерак, лесно се става и трае цел ден, ни да се размачка ни да обледе, баш е добар.
    Добра козметика имаат, и со пристапна цена.

17. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Јас баш денес си купив кармин и многу сум среќничка сега :D Инаку ја користам и маскарата со златно капаче, ептен ми е погодена и сакам да си купам уште туш за очи. Да ве прашам има ли туш за очи од оние како молив што се, и доколку некој има користено како сте задоволни?

18. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Јас редовно ги користам моно сенките, и седефастите и оние мат и презадоволна сум ги имам во повеќе бои и некако мислам дека моно варијантите се подобри отколку оние што се во комплет. имам и туш којшто е одличен за парите, многу ретко го користам и еве го уште е во топ форма. мајка ми користи кармини и фини и се. а ова го земав случајно летово и е фантазија иако многу ретко го користам, но бев љубопитна и не згрешив: теракота стардаст така се вика, има повеќе нијанси.
    http://www.goldenrose.com.tr/en_index.asp

Сјаевите исто им ги обожавам.
    Тоа е она што јас го имам пробано од оваа козметика и реално за малку пари се добива солиден производ.

19. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Задоволна сум од Голден роуз козметиката.Редовно користам туш,маскара,презадоволна сум од моно сенките -мат ,а сега и кармините ги пробав,убави се :) :) :)

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас сум задоволна од маскарата многу и од едно руменило, ги користам веќе година дена а немаат променето ни мирис ни па ми направиле проблем. Порано од перлите на Орифлејм по одредено време ми излегуваа брунчиња на образите, сестра ми маскара купи после мојава од Голден Роуз, за воља на вистината изгледаше исто, од Мејбилајн :rofl: , ја плати три пати поскапа и се згрутчи за три месеци, мојава абер нема. За лаковите веќе не зборам, за тоа си кажав во соодветната тема, одлични се, поготово новиве, петка ;)