Јас ги гледав на блог кај Босанка или Србинка, не сум баш најсигурна. Па затоа мислев дека ги донеле. Оние nude нијансите ги погледна ли? Која фантазија се, ги сакам сите. Прочитав дека не биле многу трајни, ама ако се со ниска цена, баш ми е гајле.
Е сега ме умисли дал по турски или по српски босански сум гледала Иначе nude нијансите ептен им се добри далеку поголем избор на нијанси од ГР ама ја ги имам намеркано и тие металикот што се . Да се надеваме ќе донесат нешто
Од мини мат кармините ги земав 19ка и 23ка. Многу чуден мирис ми имаат овие, за разлика од претходните што ги имам во големо пакување. 23ка со буквално еден потег остава убава боја, ептен е пигментиран. Претпоставувам ради мини верзијата тешко е да се манипулира со него при нанесување, па треба повнимателно да се нанесува.
Малена самостојно се за никаде, ама како topper да го ставиш врз моливче на пример, одма подруг е ефектот. Не се рони, не ја суши устата и подолготраен е. Јас така го користам, врз самоостречките моливи за уста од Голден Роуз. Не сум нешто вау, ептен импресионирана, ама солиден е како lip topper.
Мене ми се исти по мирисот, баш ги споредував вчера. Го зедов само црвениот 09 и ми се допаѓа како ми стои, очекував да изгледам ко Џокер ама добро е, има надеж. Ми се допаднаа и неколку розе, беж нијанси. Деновиве ќе ги земам и нив и ќе завршам со купување кармини за ова лето. П.С. Го нанесувам со четкичка за кармин, затоа што капачето ми се губи низ прстите, а имам и долги нокти па ептен ми е непропорционално.
Јас ја зедов 09, жар црвена е, со портокалов топол подтон ми се чини. Имам предлог од дебелите моливчиња на ГР и мислам дека ќе ти се допадне. Убаво би прилегал на црнки и баш е така неутрален ама граничи со бордо. Нијансата е 05, ама од matte lipstick crayon едицијата. Многу, многу убава црвена, види дали ќе ти се допадне. Има една таква и од течните, ама дали беше 17 не сум сигурна. Ќе проверам и ќе пишам, ја немам пробано.
Ја денес купив случајно барав коректор низ гтц и сосема случајно ги забележав по 130ден се го имам бројот 02 и искрено не очекував толку добри ефекти и како што имам доста убави темни подочнаци речиси ги покри Предобар е прв пат купувам нешто за кожа од нив и баш сум задоволна а и плус не е мрсен ми доаѓа како да има мат текстура. ❤️
Ааа, пак по исто сме се затрчале Јас ги разгледував вчера, ама ич не ме бива за избирање руменило.. Ќе треба да видам таму, ама мислам 106 и 107 не се лоши. За овие во повеќе бои не сум баш сигурна како би изгледале. 103 некаде како swatch ја гледав ми изгледаше убаво ама