Кај нас не знам дали ја има, јас ја немам видено, ама ја нарачав и ми стигна од https://www.tambeauty.com/ Не сум ја пробала сеуште ама по еден куп видеа што имам изгледано треба да е добра.
Јас имам многу убава црвена боја и ептен сум задоволна. Го имам повеќе од 2 месеци и уште има убава интензивна боја.
Овие големиве, колку што се сеќавам беа 245 денари, ако се лажам нека ме поправи некоја членка бидејќи јас малку поодамна купував. А имаш и помали варијанти, тие мислам дека беа 95 денари. Ама не ги препорачувам многу, поготово големите бидејќи побавно се трошат. Јас имам еден голем и два мали, ама ем брзо им се расипува формулата и почнуваат да пуштаат масло, ем кога ги користиш за многу кратко време ги пресушуваат усните и се прават големи бори, ем се ронат и изгледа лошо. Баш е штета, зошто инаку имаат многу убав избор на нијанси, не се само тие 12 од сликите, туку има повеќе, ама ете... @marama лип маркерите ги пресушуваат ли многу усните како течните мат кармини?
Штета ..а баш сум фан на liquid lipsticks и ме заинтересираа некако овие ..ама чим се ронат и на усните се суви it's a pass
Јас воопшто немам проблем со течните кармини, ниту масло, ниту расипување на формулата. Инаку @MagsDestiny немам проблем со сушење на усните, воопшто не чувствувам дека имам нешто на усни. Не сум зела уште некоја боја само затоа што не ми се дава 300 ден.
Јас имам црвен, супер се. Траат по неколку часа а по состав се баш како маркер, буквално ги бојат усните и не се чуствуваат по нанесувањето. Плус тоа се исклучително прецизни. Подолг период веќе го имам, често го нанесувам а сеуште е како нов.
Големите се по 240-250 мислам дека, ама поише ти се исплаќаат оние малине по 99 денари ако ме прашуваш мене
Видов дека имаат нови бази за лице? Дали некоја од вас ги пробала? Исто и за пудрата во прав ме интересира?
Јас ја имам матирачката основа и многу ми се допаѓа. Не ми го пресушува лицето и испадна добра комбинација со Maybelline Fit Me Matte + Poreless што ја користам моментално. Претходно ја користев од Catrice основата и на GR е доста полесна, речиси не ја осеќам на лицето. Немам многу нагласени пори, ама тие што се забележуваат ги измазнува.
Голден Роуз повторно имаат 20% попуст, дефинитивно вреди да се искористи на некои производи. Мене ми е жал што не сум моментално МК да се подновам барем со мат кармините особено 13 ми е омилен за секојден.
Сестра ми има водоотпорна. Ја пробав пред некој ден и се изненадив. Воопшто не ми ги наведна надолу трепките, како што ги свиткав така останаа. Обичните имаат масла во нив и се многу тешки за моите трепки.
Јас користев една од нивните водоотпорни маскари, ама многу се ронеше. Ефектот беше фин, но премногу се ронеше под очите и ја баталив. Мислам дека беше портокаловата GR Essential маскара.
Значи нема леб од евтиниве водоотпорни Исто пробав и на Essence ама врска немаат. Јас демек да заштедам месецов, ама ќе мора да се вратам на Maybeline. Фала Мишелке, стално ми излегуваш во пресрет за шминка