Јас сакав да нарачам од лук фантастик сенкички на Mac. Не можам да им одам во продавницата, 90% од интернет нарачувам. Се исплатат ли за парите?
E bas ti fala, sea use ponestrpliva sum i uste poise gi sakam. Da ja imav paletata zemeno polesno.ke.bese pa ke.zimav edna po edna ako niso drugo. Imam jas edna, temno zelena. Ne sum ic zadovolna. Ja staviv nad crna baza za da ja dobie nijansata sto e vo kutivceto. Kje ti napravam swatch bas da vidis. A skoro 1000ce e
Јас на овие мислев, да нарачам неколку, “земјена“ палета да си направам, секојдневна. https://www.lookfantastic.com/mac-small-eye-shadow-pro-palette-refill-various-shades/11471176.html
https://www.sephora.gr/en/paletes-skiwn/21270-spirit-animal.html Оваа лично ја немам, ама од овој бренд имам две палети со други нијанси. Сите се пигментирани и многу убаво се блендаат, трајни се со база за сенка. А гледам оваа од линкот е некоја нова.
Јас имам три палети од Makeup Revolution, и од сите сум задоволна Пред да нанесам обавезно ставам база за сенки, и сите, од најсветли до најтемни нијанси си се распознаваат. И баш како што кажала Росе, малку кога ќе ги „разработите“ ептен убаво се пигментирани
Ама за Сефора ваљда до Солун треба да одам не е лоша идејата, често одам натака, ама по молови не шетам. Ама вака со препорака, ќе тркнам Која база ја користите, и ти и @Rose96 ? Може до мојава база е, на Авон ја имам или некогаш коректор користам.
@CameliaMiller извини, не ми стигна известување за цитатот, сега приметив. Го користам прајмерот на Golden Rose, еве слика. Уште летоска го купив за негде околу 200 денари, не ми текнува точно, ама споро се троши зошто ептен малку ми е потребно за убаво нанесување. Има кремаста структура, убаво се размачкува по капакот и сенките ги држи јако пигментирани и на место, ни да се размачкаат, ни да се насоберат во борите на капакот, а го имам носено и по 12 часа.
На одредени брендови нема достава до кај нас. Конкретно имам забележано дека мак и бенефит не испраќаат кај нас.
@CameliaMiller Јас ретко користам база затоа што заборавам да нанесам, инаку ја имам на essence и таа ја нанесувам некогаш задоволна сум.
Јас не ја препорачувам таа база на Голден Роуз. Имам пишувано повеќе во темата Што не би купиле повторно.
Голден Роуз некако не ми се допаѓа, но сепак имам едно како чешаљче и огледалце воедно (сигурно некоја од вас го има).
Ништо, коректорот што го нанесувам под очите што останува на сунѓерчето нанесувам на капаците и потоа обавезно со камена пудра го сетирам и толку.
Па истото го правам, само со повеќе коректор. Не ми е јасно кај грешам Тука баш имам доста сенка ставено, а не се познава нешто многу.