Или навистина немаме тема или јас не сум видела, ама и онака тука секогаш пишуваме за продуктите на Makeup Revolution, па ќе ја замолам @sorbet - видов дека си купила од Conceal and define коректорот, па откако ќе го носиш некое време, ако сакаш да споделиш тука општи информации како текстура, конзистенција, покривност, каков тип на кожа имаш и на истата како легнува, како се однесува во комбинација со течна/камена пудра врз него, дали се собира во тенките бори под очите и сл. Одамна ги меркам и коректорот и течната пудра од истата линија, ама ептен сум неодлучна во врска со нивно купување зошто и вака во живо едвај си погодувам нијанса, не пак на слепо да купувам од нет. Ептен голема работа би завршиле кога конечно би ги донеле во Golden Rose
Denes kupiv HD korektor i stiskam ama nikako da pocne da istekuva od sungercheto da ne ima nekoja finta ?
Сигурно мислиш на палетата сенки? Од Makeup Revolution e, колку што гледам според подреденоста на сенките мислам дека се работи за Flawless 2 палетата. Палетиве на MUR со 32 сенки се движеа по цена од околу 600-700 ден.
Да, ме интересираше за сенките, многу убави ми се видоа боите. Фала на одговорот, очекував да бидат поскапи.
Ги користел ли некој сенкиве? Ме интересира за зелената и портокаловата сенка. Вака со прст што изблендав преубави беа.
За мене со проблематична кожа и ред други ствари и разни пудри испробано, пудрата лонг стеј 5 е најдобрата пудра од сите пудри
Само сакав да ја испофалам новата хд пудра на гр. На мојава мрсна кожа ретко и одговара некоја пудра. Оваа на гр многу добро се покажа. Доволно е покривна, не е тешка на лицето, има супер жолти нијанси (мојата е 109) и за некое чудо не станувам лампион уште првиот саат од кога ќе се нашминкам. Ја користам во комбинација со камените пудри од истата линија. И тие се супер. Коректорот хд не е лош, ама некако не е доволно покривен. Обично го комбинирам со картис пошо само со него не можам да го добијам ефектот што ми треба. И многу брзо се суши на лицето, што страшно ме нервира.
И ГР се спремни за Блек Фрајдеј. Мене прв пат да не ми треба буквално ништо, ама ќе се прошетам да си земам бар некое моливче за веѓи од тие најобичните. Нека се шуња низ несесери.