Ќе може ли некоја да каже каков ефект даваат овие два прајмера на голден, и дали одговараат на комбинирана кожа? @Rose96 ако не грешам, имаше спомнато дека ги користиш, па би те замолила да споделиш.
Здраво, Имам нормална кожа , мегутоа имам блед тен. Во период на вакво време, знае лицето да ми се подзасуши. Некоја добра пудра , која овозмужува покривање на порите, затоа што тие ми се наијразени , а инаку имам чисто лице?
Luminous Finnish e како крем во текстурата и прави пудрата да изгледа по природно поубаво многу убава база е особено ако користиш мат течни пудри. Другата е веќе со сјај буквално како течен хајлајтер. Можеш да ја користиш како база, да ја мешаш со течната пудра или над за ефект на хајлајтер. Мене ми е предобра и го сакам тој сјаен ефект што го дава на сите начини. Летно време изгледа преубаво на телото јас на рамениците ја нанесувам и преубаво изгледа. Двете се предобри ама зависи тебе лично кој ефект ти се допаѓа повеќе. Рецензија на Total Cover течната пудра http://rosee96.blogspot.com/2018/12/golden-rose-total-cover-foundation.html?m=1
Здраво девојки, си го загубив бронзерот на Golden rose, па заборавив која бројка/нијанса е. Кои нијанси и какви беа на бронзерите? Вака сум бела не нај но прилично, која нијанса би ми одгоарала?
Мејбилин златната. Јас имам баш прави трепки и ги виткам, а маскарава ми ги држи со часови исти. За волумен исто немам коментар, предобра! Се извинувам, сега видов дека било во групата од ГР. Од кај нив би ти ја препорачала Classics розевата ако се уште ја има.
Туш, лакови за нокти и моливче за очи си купувам од тука, не се скапи и супер се. И сјаевите за уста морам да ги пофалам, траат долго.
Како приметувате дека коректорот (оној со сунѓерче) се потрошил?! Мене пред некој ден ми се расипа копчето одоздоле и го фрлив. Како да се заглави некаде, па попушти и почна да чкрапа во празно. Си велам да не се потрошил, ама не верувам зашто имам впечаток дека имаше уште доста. Како и да е, убав коректор ама дефинитивно нема да го купам пак баш поради тоа што немам контрола уште колку имам останато внатре. Какви други коректори имаат Голден Роуз кај нас?
Можеш со прсти, или со најобична четкичка за блендање сенка како што ти кажала @buba4e89. Јас имам една од Ебелин, не е специјална за хајлајтер, некоја помала лепеза е и многу ми се погоди за таа намена. Прецизна ми е за делот под веѓите зашто обично само таму ставам хајлајтер. Ќе ја сликам подоцна, не можам да ја најдам на Интернет, но во принцип каква било четкичка за очи би ти завршила работа.