Голема свадба со сите церемонии или пак мала свадба

Discussion in 'Свадба' started by lovely97, Jan 26, 2017.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Е ова е тоа, и да не ја плаќаат родителите свадбата, пак се мешаат и кажуваа адети и канат роднини до 5-то колено, а не се научиле ако не ја плаќаат родителите свадбата немале да се мешаат и да канат ојлевци дојлевци, аха сигурно дека нема да се мешаат.
    Најдобро е само младите да си прават, да си најдат двајца сведоци и нека одат негде, имаше таков случај одамна, младенците избегале од сопствената свадба, и свекорот кажал "пари се дало, ќе играм, ќе јадам". :D
    Јас така сакав да направам, и така не одеа по невеста, кога бев на фризер, мм ме зема и требаше да избегаме :D, да отидевме во матично, двајца сведоци и ајт.
    Па нека се нервираа.
    Повеќе би се нервирале што ќе кажат комшиите.

2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Знам за многу такви свадби. Старите среќни и весели, а младите нервозни и со скиснати лица. Некои работи мора да се искоренат.

Другарка моја кај мене го правеше списокот за свадба. Многу беше нервозна. Она сакаше малку гости (само најблиските), а нејзините инсистираа да ги поканат сите роднини со кои комуницираат. Истото беше и од страна на идниот сопруг. И така бидна свадба со сите адети и со 300 и кусур гости. :x

Anyshka, Rozevata and eliesaab like this.
  3. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Лелеее. Е тоа е трагедија а не свадба. Кога ќе те прашаат како свадбата, импресии, да ти се превртуваат цревата. :(

Па и подобро да побегнеш ќе се спасиш од мизерија. Хаха.

SummerGirl and Anyshka like this.
  4. Anneliese

Anneliese Истакнат член

Вината во мажот ја гледам што им допушта на мајка му,татко му а во некои случаи и кумови,тетки,вујни,стрини итн да се мешаат и замараат со адети,ако разговараш со некој што правел свадба или да прочиташ неколку мислење на форумот ќе видиш дека проблемот е во мажот што не сака да им рече на неговите да не се мешаат каде што не им е местото.Има и случаи каде родителите од невестата се мешаат ама тоа многу ретко.А за тоа дека и жени има што си прават свадба со деца и гледаат на тоа како да е нормално а не циркус има.
    Во последнава реченица што ја пиша има преголема вистина и на некои свадби навистина се осеќа.

5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Anneliese likes this.
  6. Anyshka

Anyshka Популарен член

Машки како машки можеби не се замараат, ама затоа се тука свекорот и свекрвата, тие најмногу се замараат.
    Има и родителите на невестата кај што се мешаат, ама тоа е поретко, ние кај што бевме во Охрид по невеста таткото на невестата сакал да ја земат од дома, а тие откако се во врска заедно живееа, и беа регистрирани веќе 3 години пред свадба, и свекрвата (вујна на мм), кога бевме во Охрид, и седнати на маса, нешто таткото на невестата промрморе да оди младоженецот (зет му) горе и да ја купи, оваа свекрвава му кажа "еее она зимана е, зимана, купена, па прекупена". :D
    И кога правеа веридба и регистрација одеа во Охрид да ја земат, а невестата тогаш живееше кај младоженецот, не ми е јасно зошто да ја земат кога си беше веќе таму, пред тоа живееа во Охрид, и после веридба младиве си отидоа во странство, и таму заедно, и за свадба пак се земаше невестата.

7. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Значи исто е како сценарио за филм. Оди па објасни ако не си го гледал.
    :D:D:D

eliesaab and Anyshka like this.