Добро утро девојки, ние вчера бевме на контрола и малце се загриживме, дечкото си е супер 33та недела вчера тој е 2000гр, а цурава ја мереше 2 пати, дали дека е подоле во препони неможеше да ја фати убаво, покажуваше дека тежи како да сум 31ва недела, 1700-1800 грама така отприлика. Па ми рече докторкава да се боцкам 2 недели со клексани и секоја недела да одам на преглед и цтг. Другото се беше во ред само килажава што не загрижи. Што мислите вие? Од клексаните ќе се подобри? Фала ви многу однапред
Од клексанот ке добијат на килажа Бар кај мене е така цела бременост се боцкам затоа дечково е понапреден и докторот баш искомемтира епа го нахранивме со витамини и клексани
Еее супер мила, фала ти многу, дајбоже да се добри, уште 3 недели да издржат до 36та па живи и здрави да ги извадиме. Фала ти уште еднаш.
Сега е таман но според досегашните прегледи некако слабо е напреднат. Следна недела почнувам со цтг па ќе видиме
Ајде не е страшно 50/100 грама. Да сме живи и здрави ние и бебките, чим се е во ред, другото не е толку битно.
dali ima nekoja iskustvo vo vrska so zeludnikot na plodot , 23 nedela , na skrinig zeludnikot izgleda popoln taka se izrazi doktorkata , kako vo smisla pogolem , veli toa e nekoj fenomen moze vo nekoja faza e bebeto, sekako za 2 nedeli sum pak na kontrola , no jas sekako sum zagrizena...
баш когаа бев на контрола минатата недела на една пациентка и искоментира докторката : види го желудничето како е полно , тоест најадено е бебето ( со овие зборови ) , се насмееа и рече тоа е нормално не е за паника баш природна појава , зависи кој како ќе искоментира од докториве , без паника