Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Големина на плодот

Дискусија во 'Бременост' започната од Spagetka, 10 мај 2011.

1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Ne deka mi se bitni kilogramite ama pa mi e bitno sto napreduva.
    24 +5 .....1100 :inlove:
    Doktorot rece deka odgovara za 28ma.Ne e mnogu?:wasntme:
    Jas sum popravena +5

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.408
    Допаѓања:
    76.546
    Moeto vo 28ma bese 1200 :D no ne se znae... Ponataka moze poleka kje kacuva, moze i pomalku i povekje da kaci... Vo 22ra mi bese 500g, pa so znam sporedi :D neznam kolku treba da imaat :)

На galapce и Bufi им се допаѓа ова.
  3. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Moevo vo 24+3 bese 730 grama, ama zatoa pak na slednata kontrola vo 28+4 bese 1445 grama sto odgovarase na 10dena ponapred!
    E sega vo 36+4 e 3000gr :$ i sto mislite golema e ili normalno e?

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.408
    Допаѓања:
    76.546
    Jas mislam deka ne e i dovolno precizno toa merenje, bidejki merat spored golemina na koski... Zatoa sto kolku pati sum slusnala druga kilaza i kazale a rodila pogolemo bebe i obratno... :)

5. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Maz mi go rodile 5400gr.Znaci bi trebalo da e normalno.Ajde pri kraj ni si i ne se sekiraj.Do skoro pa da te procitame vo temata se porodiv.
    Po tebe site nie.:)

На espana и Bufi им се допаѓа ова.
  6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Твоето галапче ќе да е на татко му уште од сега чим е големко.:lol:

Инаку ово со големинава, па дали одговара со неделиве мислам дека докторите таму ептен ја тупаат, треба да гледаат само дали правилно се развива плодот а не да нагаѓаат на која недела одговара, дали е напредно или не е напредно.:?:
    Не се сите трудници исти, не се раѓаат сите бебиња исти како од калап па да се шпекулира со големината, некои се од мали родители, мало бебе ќе се роди, некаде големи родители, големо бебе, некои се раѓаат 2.200, некои се раѓаат 4.500, се додека напредуваат не обраќајте многу внимание на големината на бебушот.:)

На makedonkamak, Maceto123, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Мојот дечко на 35+3 беше околу 2900, докторката рече супер. Денес влегуваме во 37ма недела, понеделник на 36+2 ќе видиме колку пораснал :)

На Bufi и galapce им се допаѓа ова.
  8. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    aj bas pisi ni vo ponedelnik kolku go izmerile deckoto:)

9. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Ne obrnuvajte vnimanie na tie merki na eho, denta pred da se porodam mi kazaa ke se rodi 3400,pa ispadna 4000 kg, tie merki ne se tolku validni uzivajte vo bremenosta, neka se zdravi I zivI samo brzo rastat, i tie so se pomali rodeni I poglemite :)

На Fatalnata, Bufi и espana им се допаѓа ова.
  10. gagicka25

gagicka25 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Jas vise so tie merki ke pobudalam spored poslednata m treba denes da sum 36 nedela a denes na ehoto po goleminata na plodot sum 34 nedela a ginikologot mi vika malecka ke bide sega e 2400 a pred dve nedeli bese 2100 i sega se nerviram izleguva deka kasnime 2 nedeli

11. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Денес бевме на контрола,и малку се загрижив. На 36та недела бебето има 2680 грама,меѓутоа докторката ми рече дека не одговара за таа недела,оти според нејзе би требало да биде за 36 недела и 2 дена,а бебето одговара за 35 недела и 3 дена. Што знам,дај Боже да не е нешто загрижувачко.

12. my baby

my baby Нов член

Се зачлени на:
    6 февруари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво јас сум нова на форумов,ви посакувам на сите лесна бременост.Јас сум бремена 16 недела и 5 дена ,денеска бев на ултразвук се беше ок плодот добро се развива но ми рече дека е поголем малку во однос на неделата,го прашав дали тоа значи дека не е во ред нешто ,рече не ,,а вие мали сте ,, .Иначе сум само 2 кг здебелена а од недела влегувам во пети,па мислам се тешам дека тоа значи се што јадам се фаќа на плодот ,но сепак мислам и малку ме загрижува не знам прва бременост ми е ми е страв малку.Дај боже да биде се ок.

13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.376
    Допаѓања:
    286.662
    Со лесно и нема потреба од никакви грижи.

Во една фаза од бременоста може да биде недела напред, па потоа да заостане плдоот за некој ден назад, па пак да си се врати адекватно на неделата или да продолжи со предходниот забавен/убрзан интензитет.
    Се додека бебчето е добро, не игра никаква улога тоа. Бебето и со 2.5 кг е подеднакво здраво како она родено 4.5кг. Исто се однесува и на должината.

Во првата третина многу трудници слабеат по повеќе кг, па дури во втората успеваат да ги повратат истите и да си дојдат до истата тежина како пред бременоста.
    Така и тука нема правило.
    Храни се здраво, без физичко оптеретување или стрес, витамини...кг плус минус нема влијание врз бебчето.

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    38ma nedela 3 900 , popravena sum dosta ama I bebusko mi e bucko, ako e navistina tolku.

15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    27+5 ....1750 gr.:bandit:
    Ova nasiov lekar da ne gresi?

16. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Машала,напредно бебенце :) Јас на последна контрола бев 28 недела 1200 грама.

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.408
    Допаѓања:
    76.546
    Masala golemko bebce :D mene vo 28ma eve bas go imam listot pred mene mi bilo 1192g :) no gledam imas pisano pogore vo 24+5 isto dosta golemko bilo 1100g, moeto vo 23 samo 500g bilo :D ne se sekjiraj, zivo zdravo samo :)

18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Mnogu golema razlika od ona sto treba da e voobicaeno..Zatoa me podzamisluva..

19. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Najprvo cestitki za bremenosta neka ti e so lesno, inaku nemas prostor za griza, eve i mene mi e prva bremenost, i do sredina na petti mesec imav samo edno kilo plus, ama od sredina na petti mesec,i sesti kaciv naglo poveke kilogrami, se cudev od kade doadjaat za tri dena 3kg:whew:, i poslednive dva ipol meseci stoev so ista kilaza, osven sto sega vo poslednava nedela kaciv 2kg, inaku utre mi e terminot! Celata kilaza-12kg, mi e vo stomak, taka da ne grizi se tuku bidi srekna sto e taka, koga ke se porodis brzo ke oslabnes^_^Pozdrav i imaj ubava bremenost:inlove:

20. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    I jas se prasuvam istoto, da ne e nekoja greska, bidejki moeto bebe e celo vreme mn napredno so tezinata i vo 28nedela bese 1450gr, ama tvoevo uste poveke^_^Samo neka e zivo i zdravo, i se da e vo red, ostanatoto ne e vazno, pozdrav:inlove: