Zenski dali mozete da mi kazete dali e polesno vtoroto poroduvanje od prvoto, me interesira sega sum 39 nedela pa sakav da znam vasi iskustva kako ste pominale??
27и 5 дена бебето е 1350, како и колку напредуваат во последните месеци вашите? Баш ме замисли тежинава колкаво би можело да се роди
Нема врска, рано е за до пораѓај, може да порасне по 200 грама, може по 500 гр. зависи од бебето, не мора да биде големо, а не значи дека ќе биде и мало, последниот месец најмногу растат, кај мене недела дена по 500 грама. Така да ич не се замарај, има време.
35+1 2050гр. во државна. Пред една недела (34+1) во ремедика 2250 гр. Што се дешава со ехава од памет да те извадат. Ви се случило вака?
Не се оптеретувај многу со ехата секое различно го мери и има различен процент на грешка неможат точно да го измерат
И кај мене беше различно.Кај матичен во 19+3, 370гр, во Ремедика во 20+3, 340 гр.Ја прашав докторката во Ремедика, рече различни еха, различни мерки.
Незнам ова многу ме буни. Едната слика е од ремедика другата државна. Како може да малее. Пример бутната коска била подолга сеа пократка. Прво 2 недели назад одговарала сеа 5 недели
Секое ехо не е исто и секое различно мери така да немаш потреба да се замараш битно бебека да е добра