35 недела - 2.250 гр Пишува дека одговара за 33 + 2 недели. Малце ме испаничи зошто е послабичко, ама има уште некоја недела додека да дојде, се надевам ќе качиме бар до 2900....
Таман си е не е малечко се прават грешки при мерењето охоо денес појди кај 2ца доктори различно ќе ти кажат
Мене пред две недели ми рече докторката матична 1600 грама а бев 31+2. Денес 32+6 бев кај друг доктор и ми рече 1600 грама. И сега на кој да верувам? Значи вака ако е помали се за две недели. Се нервирам сега. Во среда пак сум кај матичната за брис па ќе видиме тогаш пак
Да не се нервираш. Различен доктор, различно ехо, различни мерки. Мене кај еден доктор 2500гр ми го измери бебчо, по 10 дена кај друг 2400гр. Немој да мислиш, и онака сите мерки се ориентациони. Ѕирни во темата за мерките од ехо пред раѓање и колку се родило бебчето, има отстапки и по повеќе од кило.
Фала ти на одговорот. Ќе видам утре што ќе ми каже. Ама до сега цело време ми кажуваат си одговара на неделите а сега наеднаш две недели поназад.
И кај мене беше ист случај. Баш поназад имам пишувано. Иста тежина ми измерија, а едниот преглед ми беше пр.во 15та недела, другиот во 18та. И јас од памет се извадив. Но кај различни доктори одев и затоа. Еве 32ра недела таман сме сега постојано
Vo 28 nedela maticnata mi kaza deka e 1 250grama.I go merese pogolemo za 1 nedela.Denes vo 30 nedela ne mi kazaa kolku grama ama druga doktorka ne maticnata mi rece krupno bebe e i e pogolemo za duri 2 nedeli.Me zaplasi sto rece deka i imam.pokaceno plodova voda. Kolku e nakacilo bebuso za 2 nedeli neznam, ako e 1 500grma znaci i ne e bas golemo kako sto mi kazaa denes.Merkite odgovarale kako za 32 nedela.A uste od pocetokot go merea kako pogolemko za nedela dena