По последна менструација 20+6 по мерки бебиња една недела унапред одговараат на 22 недела момче 483 гр. девојче 375 гр.
Даа.. По малце расте ама добро е хаха... Хахаха.. Јас кога ќе видам дека со некој друг по недели имаме блиска тежина се смирувам одма, докторите ми велат мало било т.е. слабичко. Ќе си расте после Можи и на исти ден ќе се родат хаха
Исто и во предходните недели кога пишуваше ти тежина исти ни беа, па изгледа сите сме исти со тешењето А иначе и мене така ми викаат, шланг бил Јас па се тешам си викам уште поубаво, ако се роди вака со оваа тежина (ако не се грешка со мерките од ехо) баш си е нормално бебе
Остај докторите што велат, таман си е, мојата мома јас ја родив 2850гр, па на 3 ипол месеци ја дуплира тежината. И мене ми велеа мала е, јас велев ако, полесно ќе си ја родам..
На почеток многу се замарав со тоа, дури и внимавав на исхрана што му е најпотребна, ама не се смени ништо. После кога ги поминавме сите прегледи, скрининзи и се беше во ред, се смирив. И јас си мислам барем полесно ќе биди за раѓање дека помало бебенце хаха..
Dali nekoja ima da spodeli iskustvo so golemina na plodot.. 30 nedela sum a plodot go vodat za 2 nedeli pogolemo mi rekoa da se stavam na dieta a jas si jadam normalno kako sto sum jadela do sega .. da spodeli nekoj iskustvo kako pominal na poragaj i dali go iznosevte do kraj .. me fati nekako panika odkako mi kazaa za dieta..