Zdravo meshinja kako ste ? Imam edno prashanje bev na kontrola i mi rekoa deka negovoto meshe bilo pomalo od minatiot pat dali nekoja se soochila so ova ? Mi dadoa da se bockam kleksani od 0.4 po ednash na den.
И кај мене исто така мешето и главата, но не ми кажаа да превземам нешто, инаку сум 23 недела,а мешето и главата одговарат за 22 недела. Ти која недела си ?
Jas sum 30 nedela. A moeto se odgovara za 32 nedela ama deneska mi rekoa mesheto e pomalo od predhodniot pat.
Не се секирај, не може да се намали во никој случај.И мене исто во рок од една недела двајца различни доктори, ми измерија различни димензии на стомачето.Првиот пат беше со многу поголеми димензии а вториот со помали димензии од првиот.Различни доктори и различни апарати, даваат различни димензии, но дури и ист доктор во различно време може различно да измери.
Аха сега те сфатив, не е иста ситуацијата. Ама како што кажуват другите членки не може да се намали, може малку да стагнира ,но не и да се намали
@Ladysimona и кај мене иста ситуација.До сега супер си одговараше. Претходната контрола една недела разлика ми дадоа аспирин. Денес на контрола јас по циклус 32+5 а бебе одговара 30 недела. И стомаче и главче и бутна коска одговараат на 30 недела Утре пак да испитам димери и хемостаза и најверојатно клексани ќе ми дадат.
29 +1 г.н. 1470 гр.е сега малку ме загрижи тоа што главчето му одговара за две недели и пет ден понапред и другите мерки се по една недела понапред ама ова некако многу ми се виде, док. не искоментира ништо јас на сликичката сега видов
Мене кај гинеколог што ми ја водеше бременоста стално на мерење беше понапреден 2 недели и ми викаше бебево буцко ќе биде, кој кого ќе изнесува од болница - дека јас слабичка Во 9ти месец кога почнав да одам на цтг во Чаир докторот дури загрижен мало било бебето, 4часа пред пораѓај го измерија 3400 а се роди 4070 во 40+3 гн. Спонтан и лесен пораѓај
Kaj mene e za nedela dve pogolemo se e okej osven sea stomacheto shto e pomalo. D dimeri i hemostaza ispitav i mi rekoa kleksani i me pratija na gak da odam utre imam zakazhano.
Prvo na ednoto eho me gledashe pa na drugoto i isto mi kazha ... Deka prva bremenost mi e i nemam nekoe iskustvo ... Utrr sum na gak na pregled pa ke vidime. Ke vi pisham shto kako.
Ne mi ja kazha razlikata samo mi rece deka e pomalo od minatiot pat. Mi dade i sliki i rece niv da gi nosam utre na gak.